Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Vergi indirimi için başvurdum. Başvurum onaylanır mı?

KYUZA

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
2003 yılında % 40 oranında sadece işitme kaybından aldıgım ve askerliktende muaf oldugum raporum vardı,emeklilik için vergi indirimi şart oldugunu ögrendim,2005 yılıydı sanırım vergi indirimi için basvurdum ankarada düşürüldü onay alamadım,2013 10. ayda tekrar vergi indirimi için basvurdum ve bu defa hipertansiyon rahatsızlıgımda eklendi %10 da ordan veriliyor oran,hastane bana %37 vermiş,işitme kaybından zaten 40 vardı 10da hipertansiyondan geldi 45 50 almam gerekirken 37 verdiler saglık müdürlüğüne itiraz ettim,diger hastane yüksek verdi hakem hastane felan derken 3sefer 3farklı hastanede heyete girdim,hakem hastanede 42 verdi,10. aydan beri çabamın sonucunu 2014 4. ayda alabildim.ilk hastane 37 verdigi içn o vergi dairesine gitmiş ve o dosya kapandı dediler tekrar çalısma belgesi felan alıp bugün çok şükür evraklarımı teslim ettim.oradaki bayan 3ay sonra buraya gelip sonucu ögrenebilirsin dedi.
şimdi asıl merak ettiğim ankarada yine sorun yasarmıyım hastanenin verdigi sonuc onaylanıyor artık die duydum,mahkeme felan ugrasmak istemiyorum nekadr çok engel koyuyorlar böyle insanlara.2003 1. ay sigorta girişim,%42 raporum var 3.500 prim günüm var suanda,yanlıs bakmadıysam sanırım 19 yıldan yararlanıyorum 2022 demi emekli olurum ve emekli olurken 2014 tarihli raporum yeterli olurmu tekrar heyete girmeme gerek varmıdır?(raporumda sürekli ibaresi mevcut)biraz arastırma yaptım 3.derece engelliler 190tl vergi indirimi alıyormus %20 si veriliyormus 25 30tl arası sanırım,hastanede emeklilik için basvuran vergi indirimi alan birisi ilk iş yerim 25 30 tl veriyordu suan 2yıldır farklı biyerde çalsıyıorum 200tl veriliyor vergi indirimi dedi,iş yerine göre degisiyor dedi aslı varmıdır yoksa 190tl nin %20 simidir?..çok soru sordum biliyorum,bizi aydınlatan sizlerden Allah razı olsun...

bende 2009 da vergi başvurusu yaptım raporum 2004 tü kabul etmediler sürekliydi ama defterdarlık tekrar doktora çıakrdı aynısı olabilir bence rapor alanalar hemen vergide alsınalar beklemeden

KYUZA,
3.derece vergi indirim hakkın onaylanır ise 19 yıl 4240 güne tabi olursunuz.
gün/01/2003+19: gün/01/2022 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.
Vergi indirim hakkı ise maaşınıza 26,00 tl getirisi olur.

Vergi indirim hakkınız sürekli olur ise emekli olur iken tekrardan rapor istenmesi söz konusu olamaz.

mrb ilker bey,ben e devletten dün tahsis numaramı gördüm.şimdi sormak istediğim ben aynı işyerine bugün tekarar girişimi yapacaklar..emekli olarak çalışırken maaşımın üstüne vergi indiriminden kazandığım ek bir ödeme yapılacakmı,bunu muhasebeye nasıl anlatacağım.birde emekli iken asgari geçim indirimi hakkımız devam ediyormu.teşekkürler.

SGK dan emekli olduğunuza dair belge alın ve iş yerinize verin, iş yeriniz sizi SGDP ödeyerek çalışan olarak işe giriş yapacak. Tüm haklarınız devam edecek.

ilker bey,muhasebecimiz tahsis numarasını bize ver yeter dediler.bugün girişimi yapacaklar.

emekli oldugumda maasım baglandıgında,tekrar çalısabilirmiyim maasımda kesinti olurmu acaba yada komple kesilirmi çalısmaya baslasam,2. emeklilik hakkı felan oluyormu.

vergi indiriminden yararlanıp erken emekli olabilirseniz,benim gibi çalışmaya devam edebilirsiniz.maaşınızdan kesinti olmaz işyeriniz sgdp ödeyecek.2 ci emeklilik diye bir şey yok.

vergi indirimi sonuc

vergi indirimi basvurusu yaptım 15.04.2014 te,bugün aradım 16.05.2014 te evrakınız bize gelmiş dedi bayan herhangi bi işlem görmemiş henüz dedi,16.05.2014 te ankaraya ulasan evrak nezaman sonuclanır acaba nezaman tekrar aramalıyım.

valla kardeş normalda sonuçlanması lzım 1 ayda 45 günde hersey bıtıyor son zamalarda ole oluyor benımkıde dahıl sen gene telefon açmaya devam et insalah düşmez hayırlısı artık...

vis ten takip edebilirsiniz tc soyadınızla evrağınız ne durumda

son zamanlarda Ankara rapor oranlarını düşürüyor mu?

vergi indirimi sonuc

3ay evvel vergi indirimi basvurusu yaptım.1ay önce evrak ankaradan işlemleri bitmiş izmire gelmiş,izmiri aradıgımda sistemden takip edeceksiniz söyleyemiyoruz dediler,şimdi baktım işlemler tamamlandı yazıyor sadece,araya hafta sonu girdi pztesi ögrenebilcem,işlemler tamamlandı ne demek acaba onaylanmısmıdır işlemler tamamlandı işyerine yazımı gidecek şimdi,herhangi bi detay yazar insan oraya ya,işlemler tamamlandı nedemek şimdi...

aynen onaylanmıs vergi indirimim,iş yerime yazı gitmiş fakat tarafıma bişey verilmeyecekmıs iş yeri size bilgi verir dediler,hani bazı arkadaşlar diyorya süreli kontrollü onaylanmıs,acaba vergi indiririm sürekli mi sürelimi nasıl ögrenebilirim bunu...ve vergi indiriminden faydalandıgımı nasıl anlarım...

Vergi indirimi için başvurduğumda tekrar hastaneye gönderdiler... Raporun Ankaraya gitti ve 5 altı y içinde onaylandı..

İşyerine gönderilen yazıda "X yıl geçerlidir" gibi bir süre yoksa, vergi indirim hakkı sürekli demektir.

Ben izmirde yasıyorum vergi indirimim onaylanmıs fakat işyeri vergi dairesi il dısında oldugu için istanbul a gitmiş yazım, merkezdeki subemize yazı gidecek sanırım ordan,
izmirde çalıstıgım yere, soruyorum henüz bize gelen bilgi yok diyorlar,

bana bi evrak yada bilgilendirme yapılacak mı acaba işyeri tarafından izmire gelir mi bilgi???

15.04.2014 tarihinde basvurmusum geçmişe dönük bu tarihten itibaren ödeme için bir basvuru yapmama gerek var mı yoksa işyeri yazı geldigi aydan itibaren yaparmı geçmişe dönük hepsi bir.

Size (işyerinize) gönderilecek yazıda vergi indiriminin hangi tarih itibarı ile başlayacağına dair ibare olacak. İşyeriniz ona göre ödeme yapacak.

vergi indirimi

Vergi indirimi için 15.04.2014 tarihinde basvurdum basvurum sürekli olarak onaylanmıs ve işyerim il dısında oldugu için 15.06.2014 işyerime gönderilmiş iş yeri halen bize gelen bir yazı yok diyor,ne yapmam lazım elden vermezlermi,birde 05.04 ten bu yana almaya baslayacagım sanırım indirim geçmişe dönük almak için ne yapmak gerekiyordu.

yeni başvurduysan yani 2013b2014 yıllarında onaylamayabilir. bakanlık uzun süre geçtikten sonra başvuranları heyete yönlendiriyor gelende...

sürekli olarak onaylanmıs zaten bu bilgiyi aldım vergi dairesinden fakat işyerime halen yazı ulasmamıs 6.aya giriyoruz halen gelen yazı yok...

kardeşim 3 ile 6 ay arasında ulaşır iş yerine. şayet iş yerini değiştirdiysen bunu bakanlığa bildir yada kaydını yaptırdığın vakit hanği şirkettediuysen oraya bir sor.

Vergi indirimim işyerine gelmiş ben sordum geldi baslattık dediler,ama 2aydır maas bodrosuna bakıyorum vergi indirimi aldıgıma dair bir yazı göremedim,
her yıl yılın son 3 ayı maaslarda baya bi vergi kesintisi oluyor, bu vergilerden bir muhaviyetimiz olmuyor mu,

gelen yazıyı almak istedim bakalım verelim dediler,nisanda basvurmustum o tarihten bugüne kadar olan indirimi kim ödeyecek bana toplu olarak işyerimi ödemesimi lazım yada biyere basvuru dilekce felan gerekiyormu nisandan buyana geçen süre icin.

İşyerinin toplu halde ödemesi lazım...

Üst Alt