Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Vergi indirimi ne demektir?

adiyamanli1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selâmün aleyküm arkadaşlar ben şeker hastasıyım %40 raporum var bu vergi indirimi dediğiniz şey ne işe yarıyor ben bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz birde belediyeden simit tezgahı almamız için ne yapmamız gerekiyor bi bilgisi olan varsa yardimci olursanız çok sevinirim herkese teşekkürler

adiyamanli

Vergi indirimi derecesine göre maaşınızın 25-50-100 tl artmasını sağlayabilir. Ama esas avantajı 1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emeklilikleri ssk statüsünde olan kişilere erken yaşlılık emekliliği hakkı kazandırmasıdır.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...yararlanabilir-sorularinin-cevabi-burada.html
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Belediyeden simit tezgahı almanın rutin bir başvurusu yok. Tamamen oradaki yetkililerin iki dudağına bağlı. Talep ve ikna edeceksin...

OturanBoğa 25-50-100 ??? 1. derecede 25 2. derecede 50 3. derecede 100 tl mi artış oluyor ???

emak tam tersi aşağıda asgari ücrete yansımaları verilmiş
Asgari Ücretli Engelli Maaşı Tablosu 2017 (01.01-31.12) 3. Derece Engelli 2. Derece Engelli 1. Derece Engelli
Ele Geçen Net Ücret 1.435,50-TL 1.474,50-TL 1.497,37 TL
Net Asgari Ücret 1,270,73 TL 1,270,73 TL 1,270,73 TL
Asgari Geçim İndirimi (Bekar) 133,27 TL 133,27 TL 133,27 TL
Vergi İndirim Tutarı 31,50-TL 70,50-TL 93,32 TL
Asgari geçim indirimi bekar ve çocuksuz olarak belirlenmiştir.

kardes çalıştığın iş yerinin aracılığıyla ankaradan getırtecegın vergi indirim yazısı maaşında 30 ile 100 ytl arasında sana para kazandırır, ondan ziyade asıl işine yarayacağı husus engellılık derecene gore yeterlı prım ve gun sayını doldurdugun taktırde yaş beklemeden emeklı olmana yarayacaktır..çalışıyorsan bir an önce iş yerinden bu belgeyı talep et.. ıyı gunler

OturanBoğa isimli abim, benımde aynı şekilde %42 raporum var ve özel bir şirkette sigortalı olarak calısıyorum. sigortam asgarı ucret uzerınden yatıyor. Vergı ındırımı falan hıç bir sey yapmıs değilim. sorulattıgımda 2027 de engelli emkelisiyim. 4400 gün ile sizde eksik yaptıgım birsey ve kacırdığıım bır durum var mı? 2007 ssk gırıslıyım.
tesekkur ederım.

iş yerinde engelli olarak çalışmıyorum. normal statudeyım.

caner çolak

Emeklilik zamanı gelmeden önce defterdarlıktan engelli indirimi alman şart. İster bugün, ister emeklilikten 10 gün önce, hiç fark etmez.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt