Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var, vergi indiriminden faydalanarak ne zaman emekli olabilirim?

sersır2005

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
01.01.1996 sigorta girişim var.1 ay sigorta primim var. 19.01.1998 tarihinde memur oldum. hala devlet memuruyum. 2002 yılında epilepsi hastalığına yakalandım. %40 raporum var.halen tedavi görüyorum. askarliğide satın aldım. engelli olarak yani vergi indiriminden faydalanarak ne zaman emekli olabilirim. emekli maaşım ve tazminatım ne olur.yardımcı olursanız sevinirim

Memur olduğunuz için vergi indirimi almanız şart değil. 5510/Geçici madde 4'e göre emeklilik talebinde bulunacağınız tarihte kurum sevki ile hastaneden % 40 ve üzeri rapor almanız koşuluyla;% 60 üzeri en az 5400 gün% 50 - % 59 arası en az 5760 gün% 40 - % 49 arası en az 6480 gün Hizmet süresi ile emekli edilirsiniz.

5510 sayılı kanundan önce memur olanlar vergi indirim hakkı almasına gerek olmadan 15 yıl hizmet sonunda emekli olurlar. Hizmet birleştirmesi yapar iseniz ilk memur oluş tarihiniz 1 ay geri gider ve 19.12.1997 olur. 19.12.1997+15: 20.12.2012 tarihinde kurumunuza müracaat ederek emekli olma talebinde buluna bilirsiniz.

25.04.1976 doğumluyum.ilk sigortaya girişim 02.02.1996 1 ay sigortadan sonra askere gittim.19.01.1998 tarihinde özürsüz olarak devlet memuru oldum.halen devlet memuruyum.%40 özürlü raporum var.sonradan özürlü oldum.askerliğimi emekli sandığından satın aldım.toplam 6120 günüm var. özürlü olarak ne zaman emekli olurum ve yaklaşık maaşım ne olur.

1 Ekim 2008'den önce düz statüde memur olmuş ve/fakat
a) ilk memur olduğu tarihten sonra %40 ve üzerinde işgücü kaybı oluşmuş
b) ilk memur olduğu tarihten önce %40 sakat olmasına rağmen bunu bugün belgeleyememiş ve bu nedenle sonradan sakatlanan memur statüsünde sayılmış kişiler, 5510/Geçici Madde 4'e tabidir ve emeklilik talebinde bulunacakları tarihte kurumun sevki ile hastaneden %40 ve üzeri rapor almaları koşuluyla:
% 60 ve üzeri ise en az 5400,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün
hizmet süresi ile emekliliği hak ederler.

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

kkelebekk belirtmiş olduğunuz 5760 günün içinde askerlik borçlanması sayılıyor mu? benim raporum %52 ye çıktı şu an..yani yıl olarak kurtarıyormuyum ve bir de özürlü emeklilikle yani %50 ile %60 malullük arasında maaş ve tazminat farkı olur mu..

Askerlik borçlanması yaparsanız hizmet sürenize eklenir tabii.

Arkadaşlar... çok soru sordum ama kusura bakmayın ben bu konulardan hiç anlamadığım için.

şimdi ben Edirne T.Ü.T.F. hastanesinden raporumu aldım. nöroloji % 50 fizik tedavi % 6 toplamda % 56 ve sürekli özürlü sağlık kurulu raporu yazıyor.
Ben memurum ve çalıştığım kurumdan yazı ile bu raporu aldım. Tayin istemek için almıştım aslında ama emeklilikte kafamı kurcalamıyor değil.
19.1.1998 memuriyete giriş evveliyatı 1 ay sigorta 2002 yılında askerlik borçlanması toplamda 6100 gün felan ediyor.
bununla engelli emekli olabilir miyim.
nerden başlayarak ne işlemler yabpmalıyım.
ne kadar maaş alırım.

vasıflı eleman sayılırım dışarıda kazandığımla maaşımı almış olabilir miyim

emeklililik konusunda ne tavsiye edersinizzzzzz...

Bu soruların yanıtları yukarıda verilmiş sanki? :)

Üst Alt