Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Yeni işe girdim. Vergi indirimi almam gerekli mi?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
31.12.2010 tarihinde engelli işe giriş için %40 oranında rapor aldım ve işkura kayıt yaptırdım . şimdi işe giricam vergi indirimi almama gerek varmı yada ne yol izlemem lazım ne zaman emekli olurum .

06.09.1987 doğumluyum .
ilk işe giriş ssk normal statu . 29 . 4.2008
çıkış 15.05.2008.

raporumla birlikte ilk defa engelli statusunde çalışıcam .

Şimdi işe başladıktan sonra iş yerinizden alacağınız çalıştığınıza dair belge ile maliye ye (mükellef hizmetler birimine) vergi ind.için müracaat edeceksiniz..45 gün sonra iş yerinize bu hakkı kazanıp kazanmadığınız bildirilir..
3.derece vergi ind.hakkı kazanır iseniz;
20 yıl 4400 güne tabi olursun.
29.04.2008+20 :01.05.2028 yılında prim ödemende tamam olursa emekli olursun..

teşekkürler yorum için . inşallah maliye oranımı düşürmez .

benimde vergi indirimi almam mı gerek yaa hiç uğraşmak istemiyorum biliyorum o hastaneden o hastaneye sevk edecekler .

Vergi ind.hakkı almaz isen erken emekli olamazsın...

İlker Bey,
Arkadaş'ın ilk işe girişi olacağı için şu anda girse 3.dereceden vergi indirimi ile 20 yıl değil 18 yıl,440 gün şartıyla emekli olabilecektir.
Hatırlarsan yeni sosyal güvenlik yasasından sonra işe girenlere eskilerden daha erken emeklilik hakkı verilmesini sen de eleştirmiştin :)
Ayrıca bu tarihten sonra girenlerin emekliliği vergi indirim şartına bağlı değil.

Üst Alt