Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum ve 3200 prim günüm var. Emeklilik için hangi yolu izlemeliyim?

meister78

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
merhaba.
1978 dogumluyum. 21/03/2001 ssk girişim mevcut ve su an 3.200 günün var
.21/03/2001 tarihinde engelli kadrosundan işe girmiştim ve işkura kayıt olurken şişli etfal hastanesinden alımış %40 sakat raporum var
benim engelli olarak emekli olabilmem için bir yere müracat (sgk veya maliye) etmem gerekiyor mu?.

ben 2001 özürlü kadrosundan girdiğim işyerinde 5 yıl calıstım ve cıktım. sonra 4 yıldır baska bir firmada halen celısmaktayım. inanın ki konu hakkında hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız cok sevinirim sizlere ulasabileceğim bir telefonunuz varmı?

şimdiden cok teşekkür ederim

Merhaba;
Acilen %40 raporunuzla il defterdarlığına başvurun, gerek görürse sizi hastaneye sevk edecektir.%40 veya üstü sakatlık indirimi alırsanız erken emekli olursunuz.Tabi diğer prim gün ve çalışma süreleri dolunca.

Defterdarlığa sakatlık indirimi için başvuru yapacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri işgücü kaybına karşılık 3. dereceden sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, (21/03/2001 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün primle emekli olabilirsiniz.

Prim gününüz dolduğunda 19 yıllık sürenin dolmasını beklemeniz şart. Bu arada çalışıp çalışmamak size kalmış...

üstadım cok teşekkür ederim. hemen bu işi halledeceğim fakat suana kadar defterdarlığa müracat etmemiş olmam 10 yıllık ssk calısmıslıgımı yok sayar mı? yoksa bu kurumdan %40 a onay cıkarsa emeklilik şartlarım cevabınızdaki gibi gerceklesir

bir de bu defterdarlık için belirgin bi adre var mı hiç gitmedim kusura bakma eminönünde dediler yıllık izne cıkıyorum ınsallah hallederım.
bir de birçok raporum var hepsinden birer örnek koyayım mı

cok oldum ustad ama işyerinden calısma belgesi nasıl birsey .son ay ssk'ya bildirgesi olur mu mesala?

Önemli olan şey çalışma yaşamının herhangi bir aşamasında sakatlık indirimi elde etmektir. İster dün, ister bugün, ister emeklilikten bir gün önce... Emeklilik zamanı açısından hiç bir şey fark etmez.

Çalıştığına dair işveren tarafından düzenlenen imzalı ve kaşeli dilekçe lazım:

sevk.png

İstanbul Defterdarlığı: Ankara Cad. 34416 Cağaloğlu / İSTANBUL (valiliğin yanı):

ist_uydu.jpg

İstanbul defterdarlığının yeri değişmiş

merhaba arkadaşlar ben bugun istanbuk defterdarlıgına gittim vergi indirimi için.tabi valiliğin yanındaki defterdarlığa fakat oradan tasınmışlar cevizlibağdaki yeşil plazaya haberiniz olsun bende hep forumlardan cağaloğlundaki yer diye okudum fakat taşınmışlar malesef bilginize..
şimdi randevu almaya calısıyorum şişli etfal hastanesinden..müracatımla ilgili aşamaları sizlerle paylaşacağım..

şimdi ben 2001 yılından beri sgk olarak calısmaktayım.yaklaşık sgk olarak 11 yıl hizmet sürem var.şimdi memur olursam emeklilik durumum nasıl olacak..geriye kalan 4 yılı doldurunca emekli olabiliyormuyum yoksa +15 yıl daha hizmet etmemmi gerkiyor?

ssk primleri emeklilik zamanı gelkdiğinde birleştiriliyor, hizmet süresine ekleniyor. Bu durumda emeklilik kriterleri 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre belirleniyor:

% 60 ve üzeri rapor: 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün prim
% 50-59 rapor: 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün prim
% 40-49 rapor: 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün prim

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik de o statüde gerçekleşir. Ve emeklilij zamanınız geldiğinde yeniden rapor almak zorunda kalırsınız.

4321 sgk günü; 2013 memurluk başlangıcı ne zaman emekli olurum?

merhaba,23/03/2001 sgk başlangıcım 4.321 prim günüm var.2011 yılında %42 vergi indirimim mevcut.10/05/2013 memurluk nasip oldu ve görevime başladım.birkaç sorum olacak
1-hizmet birleştirmesi yaptıgımda memurlukta emeklilik hesaplamam 12 yıl geridenmi hesaplanacak?
2-özel sektörde olan vergi indirimimi suan calıstıgım kuruma aldırdım bunun emekliliğime katkısı varmı?
3-tam olarak bilgisi olan arkadaşlar emeklilik tarihim nedir tam olarak?
4-yukarıdaki şartlar oluştugunda emeklilikte yenıden rapor almam gerekecekmi?(ortapedik engelliyim raporum sürekli)
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Üst Alt