Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum ve 3600 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

wolkan55

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
1999 12. ayda ilk girişim ssk ya
8 yıl vergi indiriminden yararlanarak primlerim ödendi
iş değişikliği nedeniyle tekrar vergi indirimimin devam etmesi için ugraştım ama yararlanamadım.
yüzde kırk sakatlık raporum var .bu raporla önceki vergi inriminle emekli olabilir miyim
toplamda 12 yıllık ssk hizmetim ve 3600 günüm var. ne zaman emekli olabilirim.

bana bi fikir verebilirseniz çok sevinirim.

çok teşekkür ederim

"Vergi indiriminden yararlanarak primlerim ödendi" demişsiniz, peki bunu neye istinaden söylediniz? Yani o zaman şahsen defterdarlığa başvurdunuz ve sizi hastaneye sevk ettiler, sonuda 3. dereceden sakatlık indirimine hak kazandınız mı? Yoksa sadece raporunuzu işverene verdiniz ve sakat statüsünde çaılşmaya başladınız; yani defterdarlığa hiç başvurmadınız mı?

Yani, "önceki vergi indirimi" "sonraki vergi indirimi" diye bir şey olamaz... Bir kez defterdarlığa başvurmuş ve vergi indirim hakkı elde etmişseniz, bu hakkınız bakidir. Ne yeniden vergi indirimi için başvurmanıza gerek var ne de yeniden rapor çıkartmanıza. Bir kez vergi indirim hakkı elde etmek, erken emeklilik hakkını da elde etmek demektir...
Ve yukarıda arkadaşın yazdığı şartlarda emekli olursunuz... Yeter ki defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi elde etmiş olun.

soykan ve bülent abilerim. alakanızdan dolayı öncelikle çok teşekkur ederim.
bülent abi 8 yıl boyunca dfefterdarlıgında kabul ettiği ve üçüncü derece ibaresi olan bi vergi indirimini hak ettim ve yasal olarakta vergi indirimi ile çalışmaya decam ettim. bu haqkkım kaybolmuyorsa çok güzel. çünkü bi daha yüzde kırkı almam çok zor.
demek istediğim bu vergi indiriminden yeni işyerimden de yararlanıp az da olsa bi fark almaktı. bu farkı nasıl uygulatabilirim iş yerine.
bi keresinde indirimin uygulanmasını istedim hastaneye sevk ettiler ve rapor oranım çok düşük geldiği için öylece kaldı.şimdi ne yapabilirim bu indirimin maaşıma geçmesini sağlamak için.

çok teşekkur ediyorum yardımlarınız için.selametle..

Defterdarlıktan bu hakkınız varsa, emeklilik hakkınız da baki. Yeniden vergi indirimine ihtiyacınız yok.

Defterdarlığa gidin ve sakatlık indirim hakkınızın bulunduğunu, işyeri değişikliği yaptığınızı ve yeni işyerinde sakatlık indiriminin uygulanması için yazı gerektiğini söyleyin.. Yazıyı alıp işyerinize verdiğinizde maaşınıza 25 TL sakatlık indirimi yansır.

tamam abi çok teşekkür ederim.defterlıga dediğiniz gibi bi başvurayım.olur inş.decletin verdiği bi haksa bu para almak isterim.maddiyat ta iyi olmadıgı için uğraşacagım.selametle kalın

2. derece sakatlıkla 3822 günde emekli oldum... Başlangıç tarihim 1990...

Üst Alt