Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum ve 3600 primim ile nasıl emekli olabilirim?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
merabalar arkadaşlar 3600 gün %40 raporum var nasıl emek olabilirim

dissosiyatif

Doğum tarihi ve sigorta başlangıç tarihinizi de yazabilir misiniz ?

@dissosiyatif
20 yıl 4400 prim gün sayısı ile erken emekli olabilirsiniz. Tabi vergi indirimi hakkı elde etmek şartıyla.

@Pusa
Evet siz de 20 yıl 4400 prim gün sayısı şartlarına tabisiniz.
Sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 den önce olan 4A lıların erken emekliliği vergi indirimi şartına bağlıdır.
Vergi indirimi için ilinizdeki vergi dairesine müracaat edin. Elinizdeki rapor son yönetmelik tarihi olan Mart 2013 den sonra alınmış ise vergi dairesi tarafından kabul edilir. Değil ise rapor için hastaneye sevk edilirsiniz.

Ben raporu bu sene aldım yani hastane beni tekrar hastaneye sevk etmez mi kabul ediyor mu

Pusa
Evet kabul edilir.
Bakın aşağıdaki paragraf İstanbul Vergi Dairesinin web sayfasından alıntı.

[FONT=&quot][FONT=Georgia]4-Vergi indiriminden faydalanmak için müracaat eden engellilerden istenilen bilgi ve belgeler nelerdir?[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Georgia]-Kendisi engelli olanlar için;[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Georgia]-Çalıştığına dair işveren tarafından düzenlenen imzalı ve kaşeli dilekçe,nüfus cüzdanı fotokopisi,bir adet fotoğraf,varsa ilgili yönetmeliğe uygun sağlık kurulu raporu (30/03/2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik)

Bu da linki, siz de bakabilirsiniz.
Engelli Vergi İndirimi | İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı[/FONT][/FONT]

Emekililik

%40 raporum 3400 gün pirimim var nasıl emekli ourum?

Malulen emeklilik

1979 doğumluyum 2002 bağkur girişim var 280 gün 2008 ssk girişim var 3300 %40 raporluyum askerlik borçlanması yaparsam malulen nezaman emekli olabirim

dissosiyatif
3.derece vergi indirimi almanız şartıyla şu anda 19 yıl 4240 prim gün sayısı şartlarına tabisiniz. Askerliğinizi ne zaman yaptığınız, kaç gün yaptığınız gibi bilgileri paylaşırsanız daha net bilgi alabilirsiniz.

Bağkuru başlangıç düşünürsek 19 yıl 4240 güne tabisiniz, maluliyet için tek hastalıktan %60 çalışma gücü kaybı şartı var

Acil

1979 doğumluyum 1999 2001 yılları arasında 550 gün askerlik yaptım 2002 bağkur girişim var 280 2008 ssk girişim var 3243 %40 engelliyim askerliği saydırırsam nezaman emekli olurum cevap için şimdiden teşekkürler

Üst Alt