Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak;
benim şimdi %40 engelli raporum var bu rapor ile Emekli olabilirmiyim bilmiyorum bir çok kez soruldumu..Atipik Şizofreni Engelim var
Şimdiden teşekkürler
Saygılarımla..
evet emekli olabilirsiniz 4a 4b 4c hangisi? 4c li iseniz biraz süründürürler ,bu işler çok zor devlet sgk kanunu uygulamakta kastıkça kasıyor bilesiniz.önce kaç yıldır sigortalısınız bunu bilmek lazım
Ben şu anda 22 yaşındayım henüz gencim o yüzden herhangi bir sigorta desteğim yok peki isteğe bağlı Prim ödersem olurmu ai bu rapor ile emekli olabilirim eminsiniz yani hocam Çünkü bu rahatsızlığım yüzünden düzgün bir iş yapamıyorum unutkanlık başta olmak üzere bir çok etkisi var bu hastalığın üzerimde ş anda yani tekrar sorayım sorumu EMEKLİ OLABİLİRMİYİM ?? Sağol
Gerekli pirim ve sigortalılık sürelerini doldurduktan sonra emekli olabilirsiniz google engelli emeklilik şartları yaz çıkan tabloda süreleri görebilirsin
İsteğe bağlı prim ödesem olurmu peki internette fazla bi bilgi bulamadım için bu konuyu açma gereği duydum %40 rapor ile emekli olunabilirmi asıl soru bu idi ama görünüşe göre belli bi süre sonramı oluna biliyor yoksa illa sigorta sürelerini doldurmammı gerek yani %40 bide 15 yıl bumu sadece bu rapor ile olabilirmiyim asıl sorum bu
Vergi indirim raporunuz varsa %40 erken emeklilik için yeterlidir. Aşağıdaki forumda yer alan işe giriş tarihinize göre ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Malulen emekli olmak için ise %40 yeterli değildir.
%40 vergi indirimi aldinmi emekli olabilirsin.Senin sigortali calismadigini varsayarsak,Takriben 4000 gün istege bagli ödemen gerek. Buda nerdeyse 11 sene.Kaldiki buda yatmez,en az 20 yillik sigortali olman lazim.yani 11 sene istege bagli öde,sonrada 9 sene bekle.Ustalar daha iyi bilir ama ben böyle biliyorum.
Yasin genc,raporunu al,git engelli kadrosundan sana uygun bir iste calis kardesim.Gecmis olsun
Yani arkadaşlar şimdi tekrar diyeceğim,, başınızı ağrıtmak gibi olmasında şu anda ben Engelli emeklilik olabilirim bumudur yani bu ise prosüdleri azarsanız çok sevinirim cevap gelmiycek isede kapayın konuyu gitsin teşekkürler tekrar arkadaşlar..
Tamam ozaman son kere daha sorayım daha başıız ıağrıtmıycam arkadaşlar Sonuç olarak emekli olabilirim öylemi ?
Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir? Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?
Doğum tarihim 1995 daha henüğz gencim %45 engelli raporu var atipik şizofreni ilaç almadığımda hayaller görüp nöbet geçiriyorum ve prim günü hiç bi yerde çalışmadım henüz 22 yaşındayım Lise bitti ÜNİ hazırlanıcam tedavim tamamkandıktan sonra bu durumlara göre (yukarıda belirttğim) emekli olabilirmiyim ve vergi indirimide hiç almadım ney olduğunu bile bilmiyorum
bu koşullarda maalesef emekli olmak gibi bir şansınız bulunmuyor. Vergi indirimi demek, çalışan kişiden kesilen gelir vergisindeki indirimdir.
Zaten çalışmıyorsan vergi indirimi de alamazsın. 15 gün sigortalı çalışıp vergi indirimi aldığını farz etsek;
engelli emekliliğinde işine yaramaz. çünkü 2008 yılı öncesi sigorta başlangıcı olan engellilerin emekli olması
için şarttır. 2008 yılı sonrası işe girişlerin erken emekliliğinde vergi indirimi almak şartı yoktur.