Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporumla hangi haklardan yararlanabilirim?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

06.10.15 itibari ile raporumu aldım karar olarak " İş+engelli kimlik kartı+vergi muafiyeti+maaş(2022 sayılı yasa) yararlanır yazıyor.

-Vergi muafiyetinden nasıl yararlanıyorum nereye başvuruyorum ?
-2022 maaşını nerden alıyorum ?
-Eğitim ve ÖTV indirimi Değerlendirilmedi diyor.Bunlardan da yararlanmak istiyorum.
-Ayrıca engelli memur sınavına girebilir miyim.Nasıl girerim girersem.

Sizden beni aydınlatcak cevaplar bekliyorum saygılar.

Son düzenleme:
Neden kimse cevap vermiyor ? Başlığı düzelten arkadaşta buna tenezzül etmemiş.

raporunuzda 2022 aylıgı alabilir yazması alacagınız anlamına gelmez.
2022 aylıgı için rapor yanında muhtaçlık şartlarına da uygun bulunmanız şarttır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altındaysa 2022 aylıgı bağlanabilir.
ayrıca 2022 aylıgı almaya engel bir durumunuz olmamalı. yani Sigortalı çalışansanız, emekliyseniz, bagkurlu iseniz, yetim ve dul aylıgı alıyorsanız, 60/g kapsamında GSS'lı iseniz 2022 aylıgı alamazsınız.

2022 aylığı için kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvuracaksınız.

bu raporla EKPSS sınavlarına girebilirsiniz.
Engelli kimlik kartı çıkartabilirsiniz. Engelli kimlik kartı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvuracaksınız.

ÖTV indiriminde % 40 oranlı bu rapor işinize yaramaz. ÖTV indiirmi için şurada sayılan durumlara sahip olmanız ve uygun rapor çıkartmanız gerekir:http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

ayrıca şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
sorularınız olursa ilgili forumlardan sorarsınız.

bilgilendirme için çok teşekkür ederim.Bişey daha sorcam raporun arkasında vergi muafiyeti-Evet yazıyor.Bu tam olarak nedir ?

Eğer çalışıyorsanız;
işyerinizden çalıştığınıza dair alacağınız belge ve raporunuzla bağlı olduğunuz vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yapın.
Eğer kabul edilirse,sigorta giriş tarihinize ve prim gün sayınıza göre kademeli olarak erken emekli olabilirsiniz.

Üst Alt