Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporumla hangi haklardan yararlanabilirim?

mutsuz10

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Slm ben 31 yaşındayım bu zamana kadar hiçbir haktan yararlanmadım. olumsuz cvp aldım
% 40 raporum var 1 gözümde sorun var küçükken 1,5 yaşındayken beyin ameliyatı da oldum şimdi kalıtsal hastalıklarda çıkıyor
sizden istediğim 1. raporumu nasıl yükselte bilirim tek gözden rapor verdiler
2.engelli maaşı almak istiyorum neler yapmalıyım babam sgk emeklisi 1500 tlye yakın maaş alıyor evde 3 kişi yaşıyoruz.
3. vergi indirimi nasıl alıyoruz
4. aracı alsam indirim olur mu?ben mi? kullanmalıyım başkası kullansa olur mu?
5. engelli ehliyeti alabilir miyim? neler yapmam lazım
6. toki engelliler için ev yapıyor onlardan almak için yakınımızdakilerin üstüne kayıtlı olmaması lazım

son olarak da görme engelim olduğu için kimse iş vermek istemiyor 2003 sigorta girişim var geriye dönük ödesem malulen emekli olabilir miyim? neye başvurduysam kapı yüzüme kapandı sizlerden yardım bekliyorum

[FONT=Arial]Özürlünün maaş almaya hak kazanabilmesi için, muhtaç, kimsesiz ve güçsüz olması gerekiyor. [/FONT]
[FONT=Arial]• Başvuru formu (Kaymakamlığa bağlı mal müdürlüklerinden alınacak.) [/FONT]
[FONT=Arial]• Malullük ve sakatlık aylığa bağlanacaklar için özürlü raporu vermeye yetkili hastaneden alınacak Sağlık Kurulu Raporu. [/FONT]
[FONT=Arial]• 3 adet belgelik fotoğraf ile bağlı bulundukları kaymakamlığa müracaat edilir. [/FONT]
[FONT=Arial]• Müracaatın uygun olarak kabul edilmesinden sonra 3 aylık dönemler halinde peşin olarak mahalli maliye teşkilatlarından alınır. [/FONT]
[FONT=Arial]Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan engelliler ; Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvurarak aylık bağlanmasını sağlayabilirler.[/FONT][FONT=Arial]Gerekli Evraklar;[/FONT]
[FONT=Arial]• Dilekçe
• Mal bildirim beyanı
• Vukuatlı nüfus kayıt örneği
• Sağlık Kurul Raporu
• 2 adet vesikalık fotoğraf
• Fakirlik Kağıdı
• Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'ndan maaş almadığını gösteren belge.
Bu belgeler hazırlanarak bağlı bulunan Defterdarlık, Malmüdürlükleri, Emekli Sandığı, Valilik veya Kaymakamlık makamlarına başvurulur.
Özürlü maaşı alanlar, sosyal güvencesi olan anne ve babanın vefatından sonra artık bu emeklilik maaşından da yararlanabilecekler.
(506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun 69. maddesi)
Engelli maaşı için başvuru yapıldığında verilen 2022 kartı ile kişiler bedava devlet hastanelerinden muayene ve tedavi olabilirler.
Aylığı almakta olan aile reisinin aylığı; eşinin de bu aylığı hak etmesi halinde veya bu aylığı alma hakkına sahip biriyle evlenmesi durumunda %50 oranında artırılmaktadır. 2022 sayılı Yasaya göre aylıklar üç ayda bir peşin olarak alınır.
Aylıklar her yılın, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere üç ayda bir peşin olarak ikametgahlarına yakın anlaşmalı T.C. Ziraat Bankaları Şubeleri ile anlaşmalı PTT Merkez Müdürlükleri aracılığı ile hak sahiplerine veya vekil yâda vasilerine ödenir.
Çalışma gücü kayıp oranı %40–69 arası olanların aylıkları 126 YTL
Çalışma gücü kayıp oranı %70 ve üstü olanların aylıkları 189 YTL
%70 üstü sakatlığı bulunan vatandaşlara, üç aylık maaş olarak, 567 YTL maaş verilmektedir

[/FONT]

2-raporunu yükseltmek istiyorsan yeniden engelli sağlık kuruluna girebilirsin başka rahatsızlkların varsada engelli aylığı için zaten yukarda yazdım
3-primlerini geriye doğru ödeme diye bir şey söz konusu değil askerlik te yapmadığın için askerlik borçlanmasıda yapamazsın ancak isteğe bağlı olarak sigorta ödiyebilirsin yada köyde falan isen tarım sigortası isteğe bağlı yaptırabilirsin
4-engelli ehliyeti alamazsın gözünden dolayı ehliyet alabilir kabulünü vermezler
5-ehliyet alamadıın içinde ve fiziksel olarak bir engelin olmadığı içinde ötv den faydalanamazsın
6-oranın 40 ve üstünde çıkar ise işkura engelli işçi olarak kayıt yaptırabilirsin
7-engelli memur sınavlarına girebilirsin ilk okul mezunu isen kura sistemi ile çekilişler oluyor
8-vergi indirimi ise sigortalı bir işte çalışırken elindeki rapor ile işverene vergi muafiyetinde bulunman gereken bir işlem sigortalı işe girmedikçe bunu yapamazsın

benimde bir gözüm görmüyor doğuştan diğier gözümse bozuk ,rapor almak için baş vuracaktım ,doktor bana %32 verirler dedi, iki hastaneye gittim aynı cevabı ladım doktorlardan acaba rapor alan varmıdır diye düşünüyorum,bu drumda olup %40 rapor alan varsa yardımcı olursa memnun olurum

saolun hilal hanım nasıl babamın maaşını kesip bana mı? verecekler yanii 2022 veya engelli maaşı aynı mı?

Benim sağ gözüm yüzde 5 görüyor. sol gözde bulanık görmesine rağmen bana yüzde 15 verdi doğru bir şey mi böyle bir puan verilmiş olması

Yardımcı13 sağ göz % 5 görüyor e sol göz bulanık görüyorsa toplam % 15 çok az bir oran, zaman kaybetmeden itiraz et rapora, yükselecektir ama % 40 ve üstünü bulurmu onu bilemiyorum.

Raporu aldıktan sonra öğrendim çok az bir oran verildiğini şimdi itiraz edeceğim ama raporu veren doktor profesör nden böyle bir haksızlık yapmak istedi hakkımı helal etmeyeceğim

Üst Alt