Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 raporumla kaç gün prim yatırırsam emekli olabilirim?

MuKoM

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Raporum % 40 birinden duydum 1500 gün sigortam yatarsa sgk dan maaş bağlanıyormuş bu konuyla ilgili bilgisi olanların beni bilgilendirmesini istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Yanlış biliyor olmalı duyduğunuz kişi, 1500 günle emeklilik söz konusu değil.
Ne zaman emekli olacağınızın hesaplanması için şu bilgileri vermeniz gerekiyor:
Rahatsızlığınız
ilk sigorta giriş tarihiniz
doğum tarihiniz
statünüz
askerliğinizi yaptınız mı?

akciğer
sigorta girişim yok
1988
öğrenciyim
muaf

Şuan % 40 oranla başlasanız ve daha sonra bu oranınız maluliyet cetveli 'ne göre malul sayılacak düzeyde % 60 ve üzerine çıkarsa 10 yıl 1800 günle emekli olabilirsiniz.
Bunun dışında malulen emekli olamazsanız, erken emekli olabilirsiniz. -staj değil- tam primden yatırılmış sigorta başlangıcınıza göre şu şartlara göre emekli edilirsiniz -hangi statüden emekli olacak olursanız olun vergi indirimi almak zorunda değilsiniz- emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından sevk edilirsiniz ve ne kadar oran alırsanız ona göre emekli edilirsiniz, emeklilik zamanınıza kadar alacağınız raporların ve oranların emekliliğinizde hiçbir etkisi olmaz. :
2008_sonrasi.PNG

Ne zaman emekli olurum ?

% 40 raporum var kaç gün sigortam yatarsa emekli olurum?

Üst Alt