Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%40 raporumla özel donanımsız araç alabilir miyim?
ÖTV indirimli araç almak istiyorsanız (iş gücü kaybını belirten raporun önemi yok) hastaneden "H sınıfı ehliyet alabilir, özeltertibatlı / otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli bir rapor almanız gerekir. Engeliniz nedir?
Anti Oksidan Kardeş ;Benim % 41 oranında vergi indirimi için almış olduğum raporum var.Ancak ÖTV indirimli arac almak için tekrar rapor almam gerektiğini bu siteden takip ettiğim diğer yorumcu arkadaşlardan öğrendim.Sana sormak istediğim soru şu: H sınıfı ehliyet alır,otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli rapor alınması durumunda aracı benden başka aile fertleride kullanabilirmi,veya ben H sınıfı ehliyetimden sonra başka birinin normal aracını kullanabilirmiyim ? Rahatsızlığım Kifoskolyoz.
Eğer otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli H sınıfı ehliyet alırsan, ister senin üzerine olsun ister bir başkasının tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsin. Yada senin üzerine olan otomatik vitesli aracını diğer kişiler de kullanabilir.
sinerji'nin yazdığı gibi raporda otomatik vites ibaresi varsa aracınızı herkes kullanabilir.
siz de tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.
ama kifolyoz rahatsızlığına otomatik vites uygun görülür mü bilemiyorum..
otomatik vitesli araçlar genellikle sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar için uygun görülüyor..
Ben %40 sakatım, alacağım araç yeni, pek bir kilometre yapmamış, ikinci el bir araç. İhtiyaçtan dolayı yarı fiyatına satılıyor. Bende bunu değerlendirmek istiyorum. Ehliyetim falan yok, zaten kullanmayacağım, yarın öbürgün (muhtemelen bir kaç ay) bende normal bir fiyata satarım. Sormak istediğim Sakat olmam donanımsız ikinci el bir aracı almama engelmi.
Arkadaşım sen ticari amaçla bu aracı alıp satmak istiyorsun? Bu durumda sağlam yada sakat olmanın önemi yok,ehliyetinin olup olmamasınında,yeterki aracı trafikte kullanmaya kalkma...
Ali kardeşim sağol. Peki bu aracı aldım farz edelim. Kardeşim özürlü değil ve ehliyeti var. Bu zaman zarfında sağa sola giderken yada ufak tefek işlerini hallederken o kullanabilirmi...
Yok araç hiç bir hakkımdan faydanılmadan tamamiyle ticari kar gözeterek alınacak, benim üzerime olacak, fakat kullanmayacağım, evin önünde duracak (bir kaç ay) Fakat kardeşim özürlü değil. Ehliyetide var. O bazı ufak tefek işleri için kullanabilirmi...