Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporumla vergi indirimi için başvuru yapabilir miyim?

merhum12

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Benim 2006'da aldıqım raporum var %40 3 Senedir özel bir sirkette çalısıyorum Vergi indrimi almıyorum Vergi Dairesine Baş vursam Vergi inidirimi alabilirmiyim .Diyelimki Başvurum Kabul oldu. Bana Geri dönüşlü Ödeme yaparlar mı ?

Bide 2006 Sigorta girişim var Ben Kac Sene sonra Emekli Olabilirim..

Saygılarımla ...

valla musa kardeşim forumda araştırmama rağmen maliye eski raporları kabul etmiyor istersen defterdarlıktan sevk alıp yeni rapor al öyle bir git kardeş....

Musa arkadaşım merhaba;Raporunuz 2008 yılı öncesine ait ise vergi dairesi zaten yeni rapor almanız için sizi hakem hastaneye sevkedecektir.2006 yılında almış olduğunuz raporunuzla şu anda hiçbir şey yapamazsınız . Ben de aynı durumdan muzdaripim ve prim günüm ve yılım dolmasına rağmen vergi indirim belgem olmadığı için emekli olamıyorum .Eski %40 raporum şu anda geçerli değil ve artık %40 raporda alamıyorum.Sizin engel dereceniz nedir bilmiyorum ama tek çözüm yeni bir rapor alabilmeniz (oranı en az %40 olan).iyi günler diliyorum

merhum12;
Ahmet Eser arkadaşımızın dediği gibi, eski tarihli raporları kabul etmiyorlar. Defterdarlığa vergi indirimi almak istediğinize dair başvurunuzu yapın onlar sizi sevk ederler.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Geriye dönük ödeme yapmazlar, vergi indirim belgenizde hangi tarihten itibaren vergi indiriminden yararlandığınız yazar. O tarihten itibaren geçerlidir.

2008_oncesi.PNG

Tablosuna göre;
Sigorta girişiniz -staj değil- tam primden yatırılmışsa ve sigorta giriş tarihiniz 2006'da (Doğum tarihi+18 şeklinde hesapladığınızda) 18 yaşınızı doldurmuşsanız,
2006 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi kazanırsanız,
20 yıl 4400 güne tabiisiniz,
2026 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Saqolun Arkadaşlar .. Yardımlarınız için.

Yani Simdi % 40 Raporun aLtında Rapor alırsam malülen emekli olamazmıyım ?

1 ekim 2008 öncesinde sigortalıl olup emekliliği sgk (4a) statüsünde gerçekleşecek kişiler erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmek için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek zorundalar. Aksi halde sakat statüsünde emekli olamazlar

Peki diyelimki vergi indirimi alıyorum 2006 sigorta girişim var Kac sene Daha çalısmam gerekiyor 3 senedir sigortalı çalısıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

2008_oncesi.PNG

Tablosuna göre;
Sigorta girişiniz -staj değil- tam primden yatırılmışsa ve sigorta giriş tarihiniz 2006'da (Doğum tarihi+18 şeklinde hesapladığınızda) 18 yaşınızı doldurmuşsanız,
2006 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi kazanırsanız,
20 yıl 4400 güne tabiisiniz,
2026 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Bu tabloya göre hesaplama yapabilirsiniz.

Benim ne Vergi dairesinde nede sgk ya raporum verilmedi günüm dolduqunda ozman versem emekli olabilirmiyim ?

Günün dolduğunda yeni rapor isteyecekler 40 ve üzeri alırsan emekliolabilirsin alamazsan unutabilirsin

Peki ben Sİmdi Versem diyelim İlerde yine yeni rapor isterlermi ?

Kardeş güncel raporunla maliyeye git raporun onaylanırsa dahi emeklilik günün doluncaya kadar çalışırsın

Ya benim soylemek istediğim şu simdi raporumu verdim diyelim maliyeye emekli günüm ve primimim doldu diyelim Ilerde benden yine yeni rapor isterler mi ?

01.10.2008 den önce ssklı olanlardan istemezler yani emeklilik günün gelince primin dolunca istemezler saygılar

Merhaba; 1 hafta once %36 oranında Rapor aldım vergi indirimi ve erken emekli olabilir miyim ?

% 40'ın altındaki raporla sakat statüsünde sayılıp erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanavbilmek mümkün değil

Peki benim 2006 sigorta girişim var ama çalısma günüm 2009 baslıyor 2006 rapor aldım %40 İşkur bünyesi altında bir sirkette hizmetli olarak çalısıyorum günüm geldiginde emekli olabilirmiyim .

Defterdarlıktan elde dilmiş sakatlık indiriminiz olmadığı sürece erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamazsınız

Yani Her Koşulda En Az %40 Raporun olması lazım erken emekli olmam icin. :S

2007 sigorta girişliyim ve şimdi kamu personeliyim. % 44 ortopedik raporum var. emekliliğim nasıl olur ve maaşımda olan vergi kesilmemesi için ne yapabilirim. teşekkürler.

bu hesaba göre 2 yıl 9 ay 19 gün sonra günüm doluyor üzerine 7yıl 2 ay 11 gün de süre bekleyeceğim ölme eşeğim ölme

Üst Alt