Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 sağ kolumundan engelim mevcut, ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?

xcnrx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 2015 yılında B/A2 ehliyet almıştım(şuan da bu ehliyetim mevcut), 2017 yılında Polio sekeli, sağ üst ekstremitede ağır-orta kullanım güçlüğü, Oran: %40 Süre: Hayatı boyunca (Sürekli) kısaca böyle bir engel durumum var sağ kolum ile alakalı. ÖTV muafiyetli araç alabilmem için ne yapmam gerekiyor raporumda araç kullanımı ile alakalı bir bilgi yer almıyor. Engelli kimlik vs. var askerlikten de muaf edildim. Raporu araç kullanımı ile alakalı ibare mi eklenmesi gerekiyor?

xcnrx

Ehliyetiniz de hareket ettirici özel tertibat şartı var ise indirimden faydalanırsınız, yoksa yok.

Aracını kendi kullanan engelli arkadaşlar,
Maalesef çok saçma gözükse de ülkemizdeki alacağınız sıfır araçlarda ÖTV indirim şartı sadece şu kritere göre belirleniyor. Başka soru sormanıza gerek yok;

Tertibat varsa indirim var
Tertibat yoksa indirim yok

Bu kadar basit.

Önce sağlık raporunu yenile raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olacak. sonrada ehliyetine işleteceksin.yeni ehliyetin çıktıktan sonra Türkiyeden ötv siz Yurtdışından ötv, kdv ve gümrük vergisiz araba alabilirsin...
xcnrx

Üst Alt