Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 sürekli ibareli raporum var. Vergi indiriminde rapor oranım düşer mi?

^^^KoZa^^^

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar....

Eminim Konu başlığı adı altın-da Bilir kişiler , mutlak bir cevap yazacaklardır.

Konuya Giricek Olur İsek;

2007 Yılında %40 İş kaybı Raporu aldım. Ancak geçmişte bir arkadaşımın ; Sakatlık indirimi için yaptığı başvuruda , sakatlık raporunu düşürmüşlerdi. Benim sakatlık raporum ( O ) Sıfır Yıl. Yani Ömür Boyu.

Bildiğim kadari ile sakatlık dereceleri düşürüldü. Korkum ise sakatlık raporunun düşürülmesi. Sakatlık indirimine Başvuru yaparsam raporum düşermi ?

Bir diğer sorum ise şudur: Sakatlık indirimi almaz isem , SSK 'dan erken emekli olabilirmiyim ?

Şayet sakatlık indirimini alamaz ve erken emeklilikten faydalanamazsam Benim aldiğim %40 raporun anlamı nerde kaldı onuda sormak istiyorum..

Sakatlık durumu: Dudak - Damak Yarığı - ( Ortapedi )

benim durumumda senin gibi arkadaş çok sıkıntılı bir sürec seni bekliyor ALLAH yardımcın olsun.arkaDAşım bende 2000 yılında işe girmek için şişli etfal hastanesinden ortopedik sakat raporu oldım %40 ama bu raporla vergi indirimi için 2006 da müracat ettim ama malesef 2005 yılında yürürlüğe giren yeni yasaya göre işlem yapılıyormsuş o nedenle benim vergi indirimim yani erken emeklilek için yapmış olduğum müracat boşa gitmiştir.bu konuda ne yapmamız gerektiği konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica erdrm.

ben de 1 sene önce işe girmek için haseki'den rapor aldım. %53 benim de raporum. vergi indirimini burdan bazı arkadaşlardan okudum. birkaç kere yazdım ama cevap alamadım. sanırım bu işin bir standardı yok. senin durumuna göre şekilleniyor.

benimde doğuştan damak yarığı ver 2002 yılında başvurdum ... organik konuşma bozukluğu ve %25 verdiler.. bvende tekrar almak istiyorum... konuşma bozukluğum ver... siz nerden aldınız....

Devlete ait her hangi bir hastahaneden raporunu yeniletebilirsin heyete girerek. Ancak ankaraya gönderirsen düşürüyorlar...

Anlamadığım nokta ise şudur arkadaşlar;

Devlet kurumundan alınan Ve Heyetten geçtikten sonra tasdiklenip , %40 ve üzeri rapor alan bir kişinin Tekrardan aynı işlemlere tabi tutulup , bide küfür edercesine raporunun düşürülmesinin gayesi nedir anlamadım gitti inanın.

Devlet bize sahipmi çıkıyor , yoksa farklı bir yolmu çiziyor.

Ben şunu anladım: Bizlerin Bedenleri Engelli Devletin ise Vicdanı !...

2007'deki raporla sakatlık indirimi başvurunuzu yaptırmazlar büyük olasılıkla. Yeniden rapor almanızı isterler. Hasbelkader raporu teslim alsalar, emin olun "şu eksik, bu eksik" diyerek o raporu kadük hale getirirler...

Sakatlık oranı cetveli'ne göre yenşden % 40 ve üzeri rapor almanız lazım...

Eğer 1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve SSK (4a) statüsünde emekli olacaksanız, defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz şart. Aksi halde erken emeklilikten yararlanamazsınız

Üstad Bendeki SSK 4A olarak Görünüyor..

Aşağida vericem Tabloya göre hangi yolu izlemem gerek...

Tam olarak hangi kurum ve hangi evlara ihtiyacım var detay verirseniz sevinirim.
mesajı kısalttım.

pm e attım en kısa yoldan cvb alırsan çok mutlu olurum.

ADI ****
SOYADI *****
İLK SOYADI
DOĞUM TARİHİ *****
TC KİMLİK NO *****
SİCİL NO *****
TAHSİS NO
TOPLAM PRİM ÖDEME GÜN SAYISI 1.598
01.05.2004 TARİHİNDEN İTİBAREN AYLIK PRİM VE HİZMET SİSTEMİ UYGULAMASINA GEÇİLMİŞTİR.
ADI SOYADI İŞYERİ NO/HİZMET TÜRÜ İL / ŞUBE DÖNEM/AY BELGE KODU/TÜRÜ İŞE GİRİŞ TARİHİ GÜN KAZANÇ İŞTEN ÇIKIŞ TARİHİ
OMER FARUK DEMIRCAN 21048714 06/02 200002 1A 07/06 69 345.000.000,00 15/08
2000 Yılı Toplamı 69 345.000.000,00

koza arkadaş çok güzel bi konuya değinmişsin.
benimde yüzde 47 raporum var.engelli olarak işe başladım.sırf erken emeklilikten yararlanabilmek için.1 ekim 2008 den önce ssklı (4A) olduğum için vergi indirimi şart.o yüzden şu anda derhal vergi indirimi için başvurmalımıyım yoksa 20 yıl asgari ücretle emekli olabilmek için dişimi sıkıp öyle mi başvurmalıyım.eğer 20 yılın sonunda yok kardeşim vergi indirimi vermiyoruz emekli olamazsın derlerse 20 yıllık sıkıntının hesabını kim verecek bilmiyorum.

ömer faruk bey... bende damak yarığı hastasıyım 2 defa ameliyat oldum.. ama konuşmam düzelmedi... 2002 de % 25 verdiler tekrar almayı düşünüyorum... siz vergi indirimi aldınız mı????? sizce bende % 40 ve üzeri alabilirmiyim????

Üst Alt