Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 sürekli raporum var. Yurtdışında iş kazası yaptım. Malulen emekli olabilir miyim?

onurnbg

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben 1973 dogumluyum. %40 oraninda sürekli rapor aldim hakem hastaneden. (%32 sag gözüm ve %12 sol kulagim). 1988- 2008 yillari arasi almanyada calistim. 2008 yilindan itibaren tr de yasiyorum. %25 is kayipindan dolayi almanyadan maasimin dörtte biri olan 400eur kaza ayligini sürekli alacagim .ama sosyal güvencem yok. calisabilirsin dediler emekli yapmadilar almanyada. benim sorum size ben orada calistigim yillari ödeyebiliyorum. türkiyeden malülen 3800 günden emekli olabilirmiyim. yada nasil sosyal güvence elde edebilirim...
saygilar..

Türkiye de malulen emekli olmazsınız vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz.Yurt dışı günlerinizi evet ödeye bilirsiniz kuruma müracaat ederek detayları öğrene bilirsiniz.
Ssk giriş tarihiniz nedir. (TR de var ise)

almanyada ise basladigim günden itibaren orada calistigim günleri ödeyebilirim. nasil askerligi ödeyebiliyorsunuz. ise baslama tarihim 1991. bir yolu olabilecegini düsünüyorum. cünkü ödeyecegim yillar (1991-2008) arasi. bu yillari ödeme hakkim var. 2003 de is kazasi yaptim. vergi indiriminden faydalanmam lazim diye düsünüyorum bunun icinde calismam lazim galiba..

% 40 ve üzeri raporla defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indiirmine istinaden aşağıdaki tabloda belirtilen şartlarda erken Yaşlılık emekliliğindne yararlanaiblirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

benim bir yillik tarim sigortam var yasim 38 ve almanyadanda 1991- 2008 yillari calismisligim var %40 sürekli yazan en yakin ildeki üniversite hastanesinden raporum var nasil emekli olabilirim? kac yasinda emekli olabilirim? almanyada calistigim günleride ödesem yasi erkene cekebilirmiyim?

Yurt dışındaki sigortalılığınızı Türkiye'de saydırabilirsiniz. Bu detayları bilmiyorum. Bence en yakın sigorta müdürlüğüne gidip bilgi edinin

tesekkür ederim verdiginiz cevap icin bülent bey, ilker bey,bu tabloya göre 15.10.1991 is baslangici 16 yil 3760 günde yaslilik ayligi alabilirim. bir sorumda yas siniri nedir. 52 mi oluyor en erken emeklilik.

Sakatlıktan dolayı erken emekli olunduğunda yaş ilem ilgili hiç bir şart aranmaz. Sigortalılık süresi, prim günü ve işgücü kaybı oranı tamamsa, kaç yaşında olursanız olun emekli olabilirsiniz.

alibey size bir sorum olacakti.
%40 engelli raporum var.
ben 1973 dogumluyum. 1991-2008 yillari arasinda almanyada calistim. 2008 yilindan itibaren türkiyede yasiyorum. 08.2012 tarihinde ilk defa türkiyede bir özel hastanede calismaya basladim.
benim sorum 16 yil pirim ödeyerekten yas siniri olmadan emekli olunurmus engelli olaraktan. ben yurt disi günlerimi geriye dönük ödeyip emekli olabilirmiyim.
saygilar....

Yukarıda da yazdığım gibi, evet, olabilirsiniz.

ilker bey almanyada sigortaliise baslama tarihim 10/1991. türkiyede ise daha yeni basladim 20.09.2012

Borçlandırılan süreler, Türkiye’deki sigortalılık süresinin başlangıcına etkisi
Aylığa hak kazanmak için 5510 sayılı Kanunun 38 inci maddesinin üçüncü fıkrasında tanımlanan anlamda belli bir sigortalılık süresi şartının yerine getirilip getirilmediğinin tespitinde geçerli olmak üzere;
- Türkiye’deki sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki süreler borçlanılmış ise sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlanılan gün sayısı kadar geriye götürülür.
- Türkiye’de sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi hizmeti bulunmayanların sigortalılıklarının başlangıç tarihi, borçların tamamen ödendiği tarihten, sigortalı ölmüş ise ölüm tarihinden, borçlanılan gün sayısı kadar geriye götürülmek suretiyle tespit edilir.
- Birden fazla yurtdışı hizmet borçlanması yapılması durumunda da sigortalılık süresi başlangıcı, borcun en son ödendiği tarihten, borçlanılan toplam gün sayısı kadar geriye götürülerek belirlenir.
- Sosyal güvenlik sözleşmesi yapılmış ülkelerdeki hizmetlerini borçlananların, sözleşme yapılan ülkede ilk defa çalışmaya başladıkları tarih, ilk işe giriş tarihi olarak dikkate alınmaz.

Daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz

özürlü yaslilik ayligi

Arkadaslar 15.10.1973 dogumluyum. 2008 yilina kadar almanyada 20 yil sigortali calistim mavi kartliyim. bu yeni cikan torba yasada mavi kartlilara emekli olma hakki verildi. hesaplattim. 18 yil sigortalilik ve 4080 gün primim olursa 12.01.2016 da emekli olabilirmisim.
Arkadaslar yarin emekli olmak icin dilekce verecegim. Anlayamadigim bagzi konular var. 380 gün tr de calistim asgari ücretli olarak yurt disi günlerimi ödemek istiyorum
- ne kadar maas alirim
1991ile 2006 yillari arasinda 4080 yada 5400 gün borclanabilirim. 12.10 tl den basliyor günlük borclanma tutari.
-kac gün prim ödersem maasim ne olur. yani bir kademesi varmi arastirdim bulamadim. bunun hesabini anlamadim.
günlük 12.10 tl ödeyerek *4080 gün=49,368 tl borclanacagim bir tavsiyesi olan olursa acil yazsin.%40 sürekli raporum var calisirken aldim kesinlesmis.

Tsk...

Bu konuda spesifik bir bilgim yok. Ama kural şu: Ne kadar yüksekten borçlanma yaparsanız olası maaşınız da o kadar yüksek olur.

Üst Alt