Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 süreli raporumla EKPSS'ye girebilir miyim?

ozca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben siteye giriş yaptım. kafama birşey takıldı sitres yapıyom bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum ben 7.04.2015 yeni engeli raporum çıktın %40 süreli ama 2016 engeli sınavına girebilirmiyim bir sıkıntı yaşayacakmıyım:confused:

müracat süresinde raporunuzun tarihi geçmemişse girebilirsiniz geçmişse yeniden çıkarmanız gerekir

Tamda benimde kafamı karıştıran şey buydu.bende yeni aldım raporumu. Peki tamam sınava girdim kazandım memur oldum ekpss yle 2. Bi seferde yüzde 40 almassam ne olacak??

Raporunuz süreli olduğu için yeniden rapor alacaksınız EKPSS müracaat esnasında rapor süresinin dolmasına az kalmış ise müracaat almazlar. Raporunuzu yenileyip müracaat yapabilirsiniz.

Benimde iş kazasından malüliyet tespiti için rapora girdim %60 süreli raporum var ama raporu bana vermiyorlar.bu rapor ekpss de işe yarar mı.yeniden rapor almam mı gerekecek?

ahmet1994

Varsaydım memur oldunuz ve bir noktaya kadar sürekli %40 aldınız sonrası bitti. Ne kadar uğraşsan uğraş %40 veya üzeri alamıyorsunuz diyelim: Memuriyet ne olacak dimi?

Cevap hiçbirşey: sizde normal statüde memura devam...

Mesut123 kardeş aldığın rapor eline vermezler ama bir kopyası istediğinde aslı gibidir kaşeli olarak verebilirler (kesin verirler değil)...
Çünkü uyguladığın prosedür ne amaçla aldığınızı gösteriyor. KOpyasını aslı gibidir kaşeli olarak isteyebilirsiniz sansınızı deneyin derim...

Mr.No

Engelli kimlik kartı ve vergi indirimi için de kullanabilirmiyim bu raporu şayet alırsam?

raporda amaç belli olmalı: Aldığınız rapora bakmalısınız: sadece maluliyet tespiti için verilmiş ise bakmazlar.

en az %40 işgücü kaybı oluşmuşstur yazısı varsa (koyu yazılan kelimeler yani) o zaman olabilir(olur değil). İşgüzar memura denk gelmezsen istediğinizi alabilirsiniz.

Normal de heyet raporunda; şıklar olur işaretlenir.Yani örneğin ÖTV muafiyeti, EKPSS sınavına girmek, vergi indiriminden faydalanmak ve diğer şıklar gibi yazılar olur. Doktor bunları işaretlerler. Memurlarda buna bakıp karar kılabilir mesela...

Bilmek gerek, aslında raporu görüp de karar vermek gerek. buradan ne yazarsam yazayım kafanız karışır. Siz bir raporunuza bakın emin olun. Vermem der ise heyete girmelisiniz..

Acaba heyete kendim gidip parayla mı yoksa maliyeden mi girmeliyim vergi indirimi ve ekpss için?

Kendiniz girmelisiniz. Para istenmesi döner sermayesi ile alakalı. Hastanenin insiyatifi yani. eğer çalışıyor iseniz para isteyemezler; ancak vakıf hastane yada üniversite hastanesi ise para talep edebilirler. Karışık mevzu bu iş. Aslında alınmaması gerekiyor mevzuatı çözen hastane farklı yoldan talep edebiliyor.

Kısacası para alır yada almaz net bilemeyiz.

Maliyeden girecekseniz: bir işyerinde çalışıyor olmanız gerek: Şayet çalışıyor iseniz; vergi indirimi amaçlı girebiliyorsunuz.

Benm raporda RAPORUN KULLANIM AMACIn da herhangi birsey isaretlenmemiş nasıl olacak??

en az %40 işgücü kaybı mevcuttur. ve Gerekli işlerde kullanılır yazılıyorsa sorun olmaz.

Ben krndim gittim aldım ekpss için ama bundan sonra ne yapılacak onu bilmiyorum

%40 hastalık değilde işgücü kaybı yazısı var ise hiç sorun olmaz.

Hocam yazmış kı Diğer;2022 sayılı yasadan, engelli kimlik kartı, 193 sayılı gelir vergisi indirimi,bakıma muhtaclık ve tüm engelli haklarından faydalanabilir.

dikkat çekerim: son cümle yazılmış ise işlem tamamdır. Sorun yok.
"tüm engelli haklarından faydalanabilir."

tamam ahmet1994 kardeş senin raporunda hiç sorun yok.

ben çalışıyorum ama maliyeden sevkli mi gitsem yoksa kendi mi?iş göremez %60 aldım bunda düşermi ki?

Üst Alt