Merhaba platforma yeni katıldım.
Ben 16 yıldır Astım, 4 Yıldır Hipertansiyon hastasıyım ve kilolu biriyim. Heyete girdim ve aldığım oranları söylediğim de forum üzerinden bilgi verdiler ve hesaplama sonrası %40 üstü aldığımı söylediler. Daha önce araştırma yaptım ama bazı şeyleri pek anlamadım, sanki eksik bilgiler vardı ve bundan dolayı bir kaç soru sormak istiyorum. Öncelikle kendimden bahsedeyim;- 18 yaşından büyük birisiyim.
- Gelirim yok.
- Taşınmazım yok.
- Aracım yok. Ne araba nede motosiklet.
- Kirada değiliz dedemin evindeyiz ama ev bizim değil, evimiz de yok.
- Önlisans mezunuyum. 2022 yılı EKPSS'ye gireceğim.
- İşsizim.
- Bekârım.
- Askerliğe elverişli değilim. Yani askerlikle ilişkim yok.
Sorularım şunlar;
- Engelli maaşı alabilir miyim? Evde iki kişi yaşıyoruz ve annem dul aylığı (2.150₺) alıyor ve bu gelir dışında hiç bir şeyim yok. Maaş dışında hangi yardımlardan da yararlanabilirim?
- Engelliler için iş konusunda nerelere müracaat etmem ve hangi platformları takip etmem gerek?
- Elektrik ve Su fatura indirimi için aboneliğin benim adıma olması şart mı?
- Halk otobüslerini ücretsiz kullanabilir miyim? ve nereye başvurmam gerekli? Ayrıca kendi yaşadığım şehir dışında başka şehire gidersem engelli kimlik kartı ile o şehrin toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilir miyim?
- Şehirler arası seyahatte indirimden yararlanabilir miyim? ve indirimden yararlanmam için mesafenin en az kaç km olması gerekir?
- Şehir dışına çıktığımda kalacak yerim olmadığında Otellerde vs. indirim yapılır mı?
- Telefon paketlerinde indirim alabiliyor muyum? ve kaç adet telefon hattına kadar indirimden yararlanabiliyorum?
- Ev interneti indiriminden yaralanabilir miyim?
- Elektronik eşyaların (Cep Telefonu, Tablet, PC, Televizyon, Beyaz Eşya, Klima, Kombi, Güneş Enerji Paneli ... vs.) hangisi/hangilerinde indirimden yararlanabilirim?
- Kredi çekebilir miyim? (60.000₺ - 70.000₺) ve kendimi işimi yapıp sonrasında şirket kurabilir miyim? Vergiler de indirim var mı?
- TOKİ'ye yazılabilir miyim? TOKİ'den ev çıkar mı?
- İndirimli sıfır araç (Otomobil veya Motosiklet özellikle de 100-200cc Motosiklet) alabilir miyim? ve aldığım araçta Trafik Sigortası ve Kasko'da indirim olur mu?
- Müze, Tiyatro, Tarihi eserler, Sinema gibi yerleri ücretsiz ziyaret edebilir miyim?
- Yurt dışı seyahatte uçak biletinde indirim alabilir miyim? ayrıca KKTC ve kardeş ülke Azerbeycan'a giderken de uçak biletinde indirimden yararlanır mıyım?