Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 üstü engelliyim. Aklıma takılan engelli hakları ile ilgili sorularım var.

HayalimCalismak

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba platforma yeni katıldım.​
Ben 16 yıldır Astım, 4 Yıldır Hipertansiyon hastasıyım ve kilolu biriyim. Heyete girdim ve aldığım oranları söylediğim de forum üzerinden bilgi verdiler ve hesaplama sonrası %40 üstü aldığımı söylediler. Daha önce araştırma yaptım ama bazı şeyleri pek anlamadım, sanki eksik bilgiler vardı ve bundan dolayı bir kaç soru sormak istiyorum. Öncelikle kendimden bahsedeyim;
  • 18 yaşından büyük birisiyim.
  • Gelirim yok.
  • Taşınmazım yok.
  • Aracım yok. Ne araba nede motosiklet.
  • Kirada değiliz dedemin evindeyiz ama ev bizim değil, evimiz de yok.
  • Önlisans mezunuyum. 2022 yılı EKPSS'ye gireceğim.
  • İşsizim.
  • Bekârım.
  • Askerliğe elverişli değilim. Yani askerlikle ilişkim yok.

Sorularım şunlar;​
  1. Engelli maaşı alabilir miyim? Evde iki kişi yaşıyoruz ve annem dul aylığı (2.150₺) alıyor ve bu gelir dışında hiç bir şeyim yok. Maaş dışında hangi yardımlardan da yararlanabilirim?
  2. Engelliler için iş konusunda nerelere müracaat etmem ve hangi platformları takip etmem gerek?
  3. Elektrik ve Su fatura indirimi için aboneliğin benim adıma olması şart mı?
  4. Halk otobüslerini ücretsiz kullanabilir miyim? ve nereye başvurmam gerekli? Ayrıca kendi yaşadığım şehir dışında başka şehire gidersem engelli kimlik kartı ile o şehrin toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilir miyim?
  5. Şehirler arası seyahatte indirimden yararlanabilir miyim? ve indirimden yararlanmam için mesafenin en az kaç km olması gerekir?
  6. Şehir dışına çıktığımda kalacak yerim olmadığında Otellerde vs. indirim yapılır mı?
  7. Telefon paketlerinde indirim alabiliyor muyum? ve kaç adet telefon hattına kadar indirimden yararlanabiliyorum?
  8. Ev interneti indiriminden yaralanabilir miyim?
  9. Elektronik eşyaların (Cep Telefonu, Tablet, PC, Televizyon, Beyaz Eşya, Klima, Kombi, Güneş Enerji Paneli ... vs.) hangisi/hangilerinde indirimden yararlanabilirim?
  10. Kredi çekebilir miyim? (60.000₺ - 70.000₺) ve kendimi işimi yapıp sonrasında şirket kurabilir miyim? Vergiler de indirim var mı?
  11. TOKİ'ye yazılabilir miyim? TOKİ'den ev çıkar mı?
  12. İndirimli sıfır araç (Otomobil veya Motosiklet özellikle de 100-200cc Motosiklet) alabilir miyim? ve aldığım araçta Trafik Sigortası ve Kasko'da indirim olur mu?
  13. Müze, Tiyatro, Tarihi eserler, Sinema gibi yerleri ücretsiz ziyaret edebilir miyim?
  14. Yurt dışı seyahatte uçak biletinde indirim alabilir miyim? ayrıca KKTC ve kardeş ülke Azerbeycan'a giderken de uçak biletinde indirimden yararlanır mıyım?

slm aşağıda, cevaplar;
Engelli maaşı alabilir miyim? Evde iki kişi yaşıyoruz ve annem dul aylığı (2.150₺) alıyor ve bu gelir dışında hiç bir şeyim yok. Maaş dışında hangi yardımlardan da yararlanabilirim?
Engelliler için iş konusunda nerelere müracaat etmem ve hangi platformları takip etmem gerek? BULUNDUĞUN ŞEHİRDEKİ İŞ KURUMU ENGELLİLER SERVİSİ
Elektrik ve Su fatura indirimi için aboneliğin benim adıma olması şart mı?ABONELİK SENİN ADIN AOLMALI SADECE SU VE TELEFONDA-INT. İNDİRİM MEVCUT
Halk otobüslerini ücretsiz kullanabilir miyim? ve nereye başvurmam gerekli? Ayrıca kendi yaşadığım şehir dışında başka şehire gidersem engelli kimlik kartı ile o şehrin toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilir miyim?EVET İLGİLİ BELEDİYEYE GİDEREK RAPORUNU SUNARAK ENGELLİ KARTINI ALABİLİR VE ÜCRETSİZ OTOBÜS METROBÜS VAPUR Ş. ARASI HATLAR %25 İNİDİRMLİ KULLANABİLİRSİN
Şehirler arası seyahatte indirimden yararlanabilir miyim? ve indirimden yararlanmam için mesafenin en az kaç km olması gerekir?MESAFE SINIRI YOK İNİDİRM MEVCUT KARTINI GÖSTEREREK
Şehir dışına çıktığımda kalacak yerim olmadığında Otellerde vs. indirim yapılır mı?OTELE BAĞLI İNDİRİM OLUYOR İNSİYATİFE BAĞLI ZORUNLU DEĞİLLER
Telefon paketlerinde indirim alabiliyor muyum? ve kaç adet telefon hattına kadar indirimden yararlanabiliyorum?EVET HEPSİNDE İNİDİRM VAR ENGELLİ KARTINI GÖSTEREREK ALABİLİRSİN
Ev interneti indiriminden yaralanabilir miyim? EVER ADINAOLMALI
Elektronik eşyaların (Cep Telefonu, Tablet, PC, Televizyon, Beyaz Eşya, Klima, Kombi, Güneş Enerji Paneli ... vs.) hangisi/hangilerinde indirimden yararlanabilirim? FİRMAYA BAĞLI AMA MEVZUATTA ZORUNLULUK YOK
Kredi çekebilir miyim? (60.000₺ - 70.000₺) ve kendimi işimi yapıp sonrasında şirket kurabilir miyim? Vergiler de indirim var mı? EVET
TOKİ'ye yazılabilir miyim? TOKİ'den ev çıkar mı?EVET
İndirimli sıfır araç (Otomobil veya Motosiklet özellikle de 100-200cc Motosiklet) alabilir miyim? ve aldığım araçta Trafik Sigortası ve Kasko'da indirim olur mu?HAYIR ORANIN 90 OLMALI VE-VEYA TECHİZATLI DURUMUAN GÖRE 40-5O ORANLI RAPORLA MÜMKÜN DEĞİL
Müze, Tiyatro, Tarihi eserler, Sinema gibi yerleri ücretsiz ziyaret edebilir miyim?BAZILARI İNDİRİMLİ BAZILARI NORMAL VE ÜCRETSİZ GİTMEDEN ÖNCE TLEEFONLA SORARAK GİT
Yurt dışı seyahatte uçak biletinde indirim alabilir miyim? ayrıca KKTC ve kardeş ülke Azerbeycan'a giderken de uçak biletinde indirimden yararlanır mıyım? EVET -- GEÇMİŞ OLSUN

@Kuru

Teşekkürler, Peki ilk sorunun cevabı nedir? Herhangi bir sey dememissiniz ama yazmissiniz da onun icin sordum. Ayrıca 10. soruya Yani kredi çekmeye Evet demissiniz ama hiç bir gelirim yok yani ipotek ettirecek araç yada tasinmazimda yok gidip desem ki ben 60.000₺ kredi alacağım filanca iş yapacağım ama gelirim felan yok cidden verirler mi? Eğer verirlerse hayalimdeki işi yapacağım. Birde Elektrikte indirim yok mu?

Ayrıca hastanelerde öncelik tanıma var mı?

Üst Alt