Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 üzeri rapora karşılık MEB'de tayin hakkı..?

İglo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

ben crohn hastaligina sahip, zorunlu hizmet gorevini ifa eden bir ogretmenim. (Normal kpss ile gecen sene atandim)
Rahatsizligimdan dolayi engelli raporuna basvurdum ve bugun saglik kuruluna ciktim. 10 gun suren islemlerden sonra %50 oraninda raporumu alabilecegim soylendi.

Simdi sormak istedigim soru su: meb mevzuatinda %40 ve ustu fonksiyon kaybini belgeleyenler zorunlu hizmetten muaf tutulur diye bir ibare var. Bu konuda problem yok. Ama ayni zamanda tayin hakki da elde etmis olacak miyim?

Bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa sevinirim. Simdiden tesekkurler

Evet %40 ve üzeri rapora sahip olduğunuz takdirde hem doğu hizmetinden muaf olursunuz hem de bir kereye mahsus olmak üzere istediğiniz yere tayin olma hakkı kazanirsiniz. Ben de öğretmenim bu sekilde dogu hizmetinden muaf oldum. Tayin de istesem sorun olmayacakti. Ara dönemde boyle bir hakkiniz olacak. Raporunuzu özlük bilgilerinize isletmekle başlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Çarşı88

Çok teşekkür ederim hocam. Raporumu aldım ve özlüğüme işlettim. Şu anda mebbiste muaf olduğum görünüyor. Acaba tayin isterken aynı zamanda öğretmenlik yapmasına engel teşkil etmez gibi bir ibare isterler mi raporda? Benim raporumda malesef böyle bir ibare yok ama 3 hekim raporuyla ayrıca bir rapor aldım 'mesleğini icra etmesinde şu an için sorun yoktur' diye. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim . Saygılarımla

@iglo
Hayır hocam gerek yok. Benim raporumda da sadece ağır işlerde çalıştırılamaz gibi bir ibare var. Genel saglik kurulu heyet raporu işinizi halledecektir.

bir sefere mahsus tayin hakkı öğretmenlere yok malesef....
memurlara var sadece.....sadece zorunlu hizmetten muafiyet hakkınız var...

nuran

Öğretmenlerin de tayin hakki var. Sanirım yanliş biliyorsunuz. Var olan hak belli ve bircok kisi agustosta bu sekilde yer degistirdi. Memur diye sınıflandırdığınız kadroya mensuptur öğretmen dediginiz meslek grubu. Öğretmenler %40 ve üzeri rapora sahipse hem dogu hizmetinden muaf olur hem de bir defaya mahsus istedigi yere tayin isteyebilir. Ayrica bilinmesi gereken yeni gelisen bir durum daha var ki o da şöyle;Danıştay bir defaya mahsus verilen bu hakkin yurutmesini durdurdu yani dedi ki engellilerin bu hakkini bir defayla sinirlandiramazsiniz. Yakinda bir duzenleme daha yapilacak ve bu hakkın bir defaya mahsus olmasi kaldiracak. Ogretmen arkadaslar gonlunuz rahat olabilir sizler de tayin isteginde bulunabilirsiniz.

Verdigim bilgilerden emin olmak isteyenler 2015 ağustos Öğretmenlerin özür grubu yer degistirme klavuzunu inceleyebirler. Orada soyledigim bilgiler acikca var. Her sey gönlünüzce olsun.

geçen yıl yarıyıl tatilinde ben tayin isterken yoktu bu hak memurlara var öğretmenlere yoktu.....sonrasında davalar falan açılmıştı....
demek ağustostan itibaren öğretmenlere de geçerli oldu.sevindim doğrusu :)
bütün engelli öğretmen arkadaşlara hayırlı olsun bakalım....

selamlar ben bu yıl öğretmen atandım %50raporlu oğlum var. Zorunlu görevden muaf olurmuyum bunun için ne yapmam lazım.

Sizin gibi engelini aşmış insanlar gurur verici bizim icin

Memurlar için bir defaya mahsus tayin isteyebilir şeklındeydı Eğitımcı öğretım hizmetı hariçtı.değişmişmi eğer isteyebılıyorsak bununla ilgılı döküman varsa gönderebılırmısınız .şimdıden Tşk

Üst Alt