Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 ve üzeri raporlarla emeklilik şartlarım nedir?

security77

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Benim vergi dairesinin sevkiyle yetkili hastaneden alınmış ve Merkez Sağlık Kurulu tarafından da engellilik indirimi onaylanmış (sonuç dün iş yerime gönderilmiş) her iki bacaktaki venöz yetmezliğe bağlı 1 yıl sonra kontrollü p raporum var. Siteden takip ettiğim kadarıyla şuan emekli olabiliyorum(işe giriş tarihim 01.01.1997- prim günüm 4700).Emekli maaşım kesilmeden çalışmaya devam edebilmek için Sgk ya başvurduğumda özellikle bir şey belirtmeme gerek var mı? Yoksa zaten vergi dairesinden aldığım engelli indirimli raporum olduğu için sgk'ya bir şey belirtmeme gerek yok mu? Birkaç arkadaşım %70 raporlarda sgk direk malulen emekli ediyor gibi bir şey söyledi ve kafamı karıştırdı. Ben de önümüzdeki hafta nasip olursa emeklilik için başvuruda bulunmak istiyorum fakat yanlış bir şey de yapmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim, ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

olay göründüğü kadar karmaşık değil.başvurunu yap beklemeden.çalışmaya devam edeceksende iş yerin sigorta girişini *emekli* olarak yapacak o kadar.maaşında herhangi bir kesintide olmayacak.pirim günün gereğinden fazla ve yüksekte ödenmişse tatminkar 1 maaş alacağını öngörüyorum.hiç çalıçayımda pirimimi yükseltip maaşımı yüksek alayım diye bekleme bence.bir an önce emekli ol derim.sağlıcakla kal

SGK'ya malulen emeklilik için değil, defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız. Bu statüde emekli olunca,emekli maaşınızı alırken aynı zamanda sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabilir olacaksınız...

Ne zaman emeklilik dilekçesi vermeliyim?

Arkadaşlar merhaba,

1 yıl sonra kontrollü (29/11/2014 tarihinde kontrol) 2. derece vergi indirimim var, SGK ile görüştüm iş yerinden çıkışını al gel hemen emekli olabilirsin dediler. Ancak bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum, SGK 'dan alınan emekli olabilir yazısını şirkete ne zaman vereyim?

4a statüsünde çalışıyorum ve 4a ile çalışanların ay sonunda emeklilik dilekçesi vermesi daha avantajına oluyormuş çünkü ayın 1'inden itibaren maaş bağlanmaya başlıyormuş, bu bilgi doğru mudur? Böyle birşeyin aslı var mı? Yoksa hemen hafta içi iş yerinden ayrılıp SGK ya emeklilik dilekçesini vereyim mi?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden hepinize teşekkür ediyorum...

Ocak ayının son haftasın ssk ya müracaat et emekli olabilir yazısını al iş yerinizden çıkış alın sonra ssk ya emekli olmak için müracaat edin. Şubat ayının birinden itibaren emekli maaşınız birikmeye başlar.

Emeklilik başvurusu yapılan tarihi takip eden ay başı itibarı ile emeklilik işleme konur. Yani, 30'Unda başvurursan 1'inde başlar, 2'sinde başvurursan sonraki ayın 1'inde başlar...

Üst Alt