Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 vergi indirim hakkım, 2660 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

merol

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba, ben 1978 doğumluyum. 25/09/1997 tarihinde ilk primim yattı. 2002 yılında %65 özürlü raporu aldım. Gözlerimden dolayı..
7 nisan 2006 tarihinde de vergi indirim raporu aldım %40.. prim gün sayım 2660.

bir sürü siteye baktım, arkadaşlarlada konuşuyoruz, hepsi farklı şeyler yazıyor. söylüyor. Gerçekten kafam karışıyor. Acaba ben ne zaman emekli olabilirim? Tabloyada baktım. kusura bakmayın ama gerçekten anlamadım.

bir de indirimli araç hakkımız var mı?

Bilgilendirirseniz memnun olurum.

Saygılar,teşekkürler...

merol

Merhaba merol,

Vergi indirimine konu engel dereceniz %40 olduğundan 3.Derece engelli sayılırsınız.Bu bağlamda işe giriş tarihinize göre 18 yıl sigortalılık süresi ve 4 Bİn 80 gün prim gününü tamamlayarak, başvurmanız halinde tekrar rapor almadan emekli olursunuz.
Araç hakknınızın olabilmesi için raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olması gerekmektedir.

SSK'lı olduğunuzu varsayarak, Lodos'un yazdığı gibi, 25.09.2015 yılında prim gün sayınız en az 4080 olursa, o tarihte emekliliği hak edersiniz.

Üst Alt