Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Vergi indirimi alıp emekli olabilir miyim?

Ank71

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Benim vergi indirimi konusunda bilginize ihtiyacım var. Hastanede heyete girdim ( polikinliklerde kontrol oldum) bana aşagıda yazdıgım oranları verdiler.
Uyku apnesi %35
Diyabet %20
Tansiyon %10

Sorum şu acaba %40 vergi indirimine hak kazanabilirmiyim. Sgk iş günüm 6900 gün emeklilikte yaşı beklemekteyim. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Ank71

verdiğiniz bilgilere göre engelli raporunuz %53 olarak çıkacak. eğer 4/a lı çalışan iseniz vergi indirimine başvurup
3.derecede vergi indirim hakkı kazanırsanız ki kazanırsınız erken emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

İlginize teşekkür. Vergi dairesine başvurdum onların verdigi yazı ile hastaneye müracatım oldu. Sonuç daha çıkmadı. Vergi dairesi hastanenin yüzde oranını düşürürmü yada böyle bir yetkisi var mı?? Birde % 40 indirime hak kazanabilirsem sadece emekliliktemi işe yarıyor yoksa başka avantajları var mı??

Benım temmuz 2003 yanı 19 yıl olan kısma gırıyor demı

danger111

eğer engel oranınız %40-59 arası ise;evet 19 yıl 4240 güne tabii olursunuz.

Ank71

vergi dairesi sevkli hastaneye gittiyseniz raporunuzu hastane size vermez. direk vergi dairesine gönderir. raporun aslını oradan alırsınız.
%40 ve üzeri rapor almanız durumda engelli sayılıp tüm engelli haklarından faydalanırsınız.
raporunuz vergi indirimi için ankara maliye yüksek sağlık heyetine gidecek. eğer raporda ve oranlarda bir hata yoksa aynen onaylanır.

Staj baslangıc sıgorta gırısım 2002 ama arayıp sordum resmen 2006 yanı ılk ıse gırdıgım tarıh gorunuyor 20006gecerlımı ılk gırıs 2002 mı gecerlı bana 2006 dedıler ılk gırısın neden bı onemı yok pekı?

danger111

2006 yılında 18 yaşını doldurduysanız 2006 olur. 18 yaşından önce sigortalılık yılı sayılmaz.

2002de 19yasındaydım burda sıkıntı staj ıle ıse baslangıc tarıhı arasındakı 4boşluk yıl

danger111

Staj sigortalılığının emekliliğe hiç bir katkısı olmaz; yok hükmündedir.

%53 raporum var nasıl emekli olurum

Öncelikle herkese iyi bayramlar. Benim sorum ; 1971 dogumluyum ssk girişim 1989 ve toplam gün sayım 7500 günden fazla emekli olabilmek için vergi indirimi yazısı almalımiyım yoksa direk ssk ya gidip emeklilik dilekçesi verebilirmiyim

Ank71 engelli birey vergi indirimi alarak erken emekli olabilir gün ve hizmet yılı açısından bir sorununuz yok
Normal emeklik kriteriniz oluşmamışmı girişiniz eski sgk bilgi aldınızmı bu konuda.

Ank71

Bende 71 liyim 88 yılı girişliyim 2022 de normal yolla emekli olabiliyorum. %67 raporum Ankaraya gitti döndüğünde müracaat edeceğim emekliliğe.

Normalde 2023 ocak ayında emekli olabiliyorum

Vergi indirimi yazınız gelince SGK ya müracaat edip emekli olabilirsiniz.

Vergi indirimi için başvurunuzu yapın yaklaşık 1.5-2 ay kadar sürebiliyor süreç cevap geldiğinde sgk ya emeklilik başvurunuzu yapabilirsiniz

Üst Alt