Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 vergi indirimim, 95 SGK girişim ve 6090 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

HASAN BASRİ73

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar özel bir şirkette çalışıyorum %40 rapor aldım işe başlangıcım 04.10.1995 toplam pirim 6090 ben emekli olmak istiyorum yanlız vergi indirimim süreli (1 yıl ) benim izlemem gereken yol nedir emekli olmaya kesin kararlıyım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum vergi indirimi yazım buğün işyerine geldi ilk önce iştenmi ayrılacağım dilekçemi vereceğim maliyeyemi gideceğim hiç bir fikrim yok ltf yardımcı olun yanlış bir şey yapmak istemiyorum sıralama nasıl olmalı

şimdiden tşk

Bir yıl sonra kontrol muayeneniz var o zaman 40% ve üzeri rapor alamaz iseniz emekliliğiniz iptal olur anılan oranın üzerinde alır iseniz emekliliğiniz devam eder.
İlk olarak ssk ya emekli olabilirmiyim diye müracaat edeceksiniz kurum size kıdem tazminatını alır emekli olabilir yazısı verecek o yazı ile iş yerinize gelip emeklilik için çıkış işlemlerini yapacaksınız iş yeriniz size bir kaç evrak verecek o evraklar ile birlikte tekrar ssk ya emekli olmak için müracaat edeceksiniz. Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun...

Peki ssk müdürlüğü benim vergi indirimden haberi yok emeklilik için muracaat ettiğimde doğal olarak olmaz diyecek yaşı tamamlamadığım için nasıl vergi indirimimden haberi olacak resmi bir yazı falan götürmem gerekiyormu tşk

Sgk müracaat ederken emekilik için vergi indirimi belgemide götürecekmiyim tşk

siz erken emeklilikten yararlana biliyorsunuz 3. derecede özürlülük oranınız var gün sayısını fazlası ile tamamlamışınız sene olarakta 17 yıl gerekiyor onuda tamamlamışınız sgk gidiyorsunuz benim vergi indirimimde var erken emekli olmak istiyorum diye dilekçe veriyorsunuz dikkat edin erken emeklilik yazdıgına

Vergi indirim belgesini vermeden zaten sizin emeklilik talebiniz değerlendirmeye alınmaz ki !! Emekli olur yazısı alır iken o belgeyi ekleyeceksiniz dilekçenizde velev ki eklemediniz memurda sizin vergi indirimi ile emekli olacağınızı düşünmüyor.Size o zaman şu yazıyı verirler Gün ve prim şartlarını tamamlamadığınız için emekli olamazsınız...

Peki arkadaşım bu vergi indirim belgesini orjinalınımı veya fotokopisini iş yerindenmi alacağım vergi dairesindenmi birde bu aşamada işten ayrılacağımmı emeklilik onaylandıktan sonramı ayrılacağım tşk

Aslını alacaksın ama ssk ya emekli olabilir yazısı alır iken fotokopisini ekleyeceksin kurum sana tazminatını alır emekli olur yazısı verecek o yazı ile iş yerine geleceksiniz ve emeklilik için çıkış alacaksınız. Çıkış aldıktan sonra tekrar ssk ya bu kez emekli olmak için müracaat edeceksiniz.

Not: Vergi dairesi ile işiniz yok unutun orayı....

Vergi indirim yazınız mı 1 yıl süreli olan, yoksa vergi indirimine temel sayılan raporunuz mu?

Vergi Muafiyet raporunla birlikte SGK gitmen gerekiyor. Orda ne zaman emekli olacağını söylerler...

Hastalığınız nedir, raporunuz kontrol muayenesi gerektirir diyorsa vede rapor oranınız sınırda diyelim müracat ettiniz emekli oldunuz bir sene maaş aldınız kontrol muayenesinde rapor düşük cıktı, emekliliğiniz iptal olur ve aldığınız parayı geri isterler vede şu anki işinizden olursunuz.Erken emeklilik rahatsızlığı sürekli olanlar için bulunmaz nimettir.

Üst Alt