Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

40 yaşındayım. Babam öldükten sonra maaşını alabilir miyim?

tark67

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 40 yaşındayım.14 senedir emekli olan babamın üstünden sağlık yardımı alıyorum.nöropatim ve epilepsim var.babam vefat ederse maaşına da hak sahibi olurmuyum...

% 60 ve üzeri oranında rapor aldığınızda hak sahibi olursunuz.

baba vefat ederse engelli oğluna kaç günde veya ayda yetim maaşı bağlanır

arkadaşlar,babam nisan ayında vefat etti,onun üstünden sağlık yardımı alıyordum,sgk ya yetim maaşı için mayısın ilk haftası başvurdum.sgk beni hastaneye heyete gönderdi.mayıs ayının ikinci haftasıda hastaneden gelen rapor ankara sgk ya gitmiş.45 gün oldu yani ha la tebligat gelmedi maaş için...ne kadar sürer bu iş?...bu durumda olan ve daha önce olan arkadaşlar süre konusunda bilgi verirlermi?...

@tark67

işlerin ilerlemesine bağlı kardeşim birde böle durum var gittin hastaneden aldın belge yetersizse yeniden ara karar verip seni bir başka hastaneye sevk edebilirler ve en aşşa 6 ile 7 ayı bulabilir ama merak etme kardeşim aylık bağlanırsa aylık bağlandı ay itibari ile birikmiş alırsın benim uzun sürmüştü.1 rinci aydan 9 zuncu aya kadar nerdeyse 10 ay gibi süre kış ve yaz düşün artık :)

Son düzenleme:
@aykut35

beni yormadılar 3.ayda başvurdum 7.ayda bağlandı. 7.ayda ilk maaşımı aldım.Gecikme sebebi başvuru yaparken sağlık kurul raporunun onaylı diye onaysız kopyasını yollamam benden yenıden ıstedıler iadeli taahhütlü yolladım tabı onların inceleyip istemesi benimde hatalı yollamam nerden baksan bi 15 gün sürdü.

Birde hem kaymakamlıktan hem de muhtarlıktan muhtaçlık belgesi istediler muhtarlıktan bir gün içinde kolayca hallettim de kaymakamlıktan olan için bazı resmi kurumları dolaştırdılar heyet gününe yetişmeyince heyet gününü beklemek zorunda kaldım sonra kaymakamda izinli olunca yaklaşık 20 gün geçti 4 aylık sürenin 1 ay belki de fazlası arada kaynadı.

Birde Ankara'daki yoğunluğa bakıyor işler ben sürekli alo 170 den takıp ettim belgelerimi kısaca duruma göre 2 ila 4 ay sürebilir 6 ay sürende olmuş başvuru yaptınızsa 170i arayıp böyle bir durum var deyin size yardımcı olurlar

Not:ilk başvuru yaptığınız günden bağlanan süreye kadar olan birikmiş maaşlarınızı toplu ödüyorlar.500 tl bağlandı ise 4 ayda bağlansa 2000 tl yapar fakat alan başka kardeş eş var ise onlardan yapılan kesintiyi 1 sefere mahsus sizden alırlar bağlanmanın başladığı aydan itibaren normal maaşı alırsınız. Benim 2200 tl birikmiş vardı 1800 tl kadarı kesildi 480 tl almıştım sonraki ay normal maaşları aldım.

not: 170 i arayın durmunuzu anlatın süreklı takıp edın belgelerınızı 170 dekiler çok yardımcı oldular

https://www.engelliler.biz/forum/members/2889.html@-mka
bak gene yazdımı iyi okuyup analiz etmemişsiniz dedimki ben sgk sevkli gittim sonra 3 ay sonra bana bildiri geldi mektup sgk dan ama benim evrak takipten bağlı bulundum sgk dan geldini görünce ben 15 gün önce erken gittim bizim burdaki ve dedikleri ben sgk izmir eğitim araştırma hastanesinde detaylı yeni ve 0 fır rapor aldım ve o rapor bana verilmeden direk 15 gün sonra sgk ya geldi bağlı oldum yere gitmesi ordan yeniden izmir konak sgk ya ve ordan benim aldım rapor yetersiz görüşdü

oysa bir eksik yoktu raporda ve ettimi sana 4 ay ve beni yeniden ara karar verilmiş ve ordan yeniden sgk ya eevrak banda ve o evrakla ege universitesi hastanesine gittim ordanda heyet meyet derken 1 ayda öle girdi ettimi sana 6 ay ordan ege universitesi hastanesinden benim bağlı oldum sgk ya evrak 2 ayda geldi ettimi sana 8 ay ordan sgk dan evra yeniden izmir konak müdürlüne ordanda 2 ay daha gittimi benden 10 ay ondan sonra ben evrak takipten bağlı bulundunuz sgk ya gönderildi ben takiptedim sonra ben gittim gelmedi dedi adam yarın beni aradı arkadaş olduk adamla gel yarın buraya sgk ya dedi gittim br endişe bir sıkıntı derken aylık bağlandı dedi dünyalar benim oldu hem babamı ve annemi kaybettim

ben 2 kısıde emeklidi sonra ennem maaşınıda alabilmem icin ben gene dilekce verdim onla bunla derken annem de 5 ay kadar bekledim aylık bağlansın diye iş uzayunca bende e devletten bimere yazdım 15 gün icindede annem aylıda bağlandı diyecem o sgk ya noldu espiri orası tabi ama sonucta 15 ayı buldu.

aykut kardeşim bikaç sorum olacak sana...1 anne-baba hayattayken onların üstünden sağlık yardımı alıyormuydun? 2 rahatsızlığın ne? 3 hastane heyetinin verdiği oranla sgk nın ki aynımı?

bu işler kanun ve yönetmeliklerle olur arkadaşlar tahmin ve fikir yürütme işini bir kenara bırakın , %60 ve üzeri engelli raporun varsa emekli veya başka maaş almıyorsan yaşa bakmaksızın kadın yada erkek babandan yetim maaşı alırsın .

Son düzenleme:
smyrna1922

engelli yetimin yetim maaşı alması evlılıgıne engel değil ve ömür boyu o maaşı alır. @aykut35 kardeş ben yetım maaşı baglanması aşamasnda yaşadıklarımı anlattım ama sistem değişmişki rapor için sizi sgk sevklı yollamıs hastaneye oysa ben normal önceden aldıgm raporla başvurdum.neyse hayırlısı olsun.

tark67

yanıtlıyım babam ve annem hayattayken bir ara alıyordum sgk dan bakılıyordum sonra 2022 maaşına cevirdiler yani yeşil kart la bakıldım ama heyet raporunla baş vuru yaparsan yeniden sgk dan bakılıyordun öle biiyorum engellilik durumum ise polie sekeli sağ ayamdan fiziki deform da var gelelim son söledine heyet raporunu sana sölemiyorlar orası belirliyor rapor oranını benim birazda fizikende sorunlarım var

ben ölüm aylı bir nitekimde yetim diyelim ona neyse hayırlı olsun eskiden sağ sola bakmazlardı şimdi herşeyi didik didik ediorlar.

arkadaşlar,3 ayın üstüne babamın vefatı üstüne başvurduğum yetim maaşı için ankara sgk red cevabı verdi.18 senedir beni sigortalı yapan sgk yani %60 ın üstü olarak gören sgk doktorun verdiği epilepsi için 40 ve polinoropati için 50 toplam 90 ı dikkate almıyor.itiraz ettim il müdürlüğünden yetkili bile şaşırdı...

Normal sağlık raporu % kaç tark67
Başka gelir araştırması yapıyor mu SGK, yetim aylığına bağlanması için

zorro kardesim ben zaten 18 senedir babamin ustunden sigortaliydim yani sgk 60 ın ustunde gormese zaten 18 sene boyunca sigortali yapmazdi beni.yani garip bir durum polinoropatim 50 epilepsim ise 40 bu oranlari veren sgk nin sevk ettigi universite hastanesi heyeti...yetim maasinda tek sart 60 in ustu olacak...ben zaten babam hayattayken 11 senedir heyete girmiyordum...yani sgk nin yaptigi akil isi degil gorevli bile sasirdi...

18 yıl önce babanızın üzerinden sigortadan yararlanmaya başlayınca SGK Kendi isteğiyle araştırma Hastanesi'ne heyete gönderdimiydi?
Şimdi gönderiyorsa durum ciddi
tark67

zorro kardesim babam vefat ettigi icin prosodur icabi kendisi sevk ediyor

Evet öyle, bizim akraba oğluda %90 engelli yeni 2018 yılı sağlık raporu var yetim maaşı için başvurdu.
yine de SGK araştırma Hastanesi'ne sevk eddi, heyete girdi sonuçlandı, 30 gün oldu bekliyor SGK dan haber

Daha önce baba üzerinden sigortadan yararlanmıyormuş onun için GSS prim borcu çıkmış.
tark67

Üst Alt