Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

40 yaşındayım. İleri derecede troko lomber kifo skoyoz var..? [Soru]

halacs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

40 yaşıdayım ve en yaşlılarınızdan sayılırım. Ben de doğuştan ileri derecede troko lomber kifo skoyoz var. Biraz hastalığımın gelişimi hakkında başınızı şişireyim.

Kendimi bildiğimden beri sürekli tadavi içindeydim. Tedavim Çapa Tıp'ta Ortopedi servisinde başladı o zamanlar asistan olan Bahattin Oguz Temuçin tedavimin sonuna doğru Prof. olup bölüm başkanı bile oldu.(ozamanlar Ünsal Domaniçli asistan bile degildi, hele onun hocası prof. Aziz bey yeni doc. olmustu.) 10 -15 yıl öncede emekli oldu sanırım. İlk talihsizligim üniversitede bir asistanın eline düşmekti, resmen kobay olarak kullanıldım. Çocukluktaki yanlış alçı tedavileri sayesinde şu an vücudumda skolyoz defarmasyonundan hariç alçı yarası izleri de var. Diger bir talihsizlik Çapa ekolü Dr.'ların aşırı parayı sevmesi. Bu da ailemi mali olarak çok zorladı.

Şimdiki arkadaşlar çok şanslı, tedavi yöntemleri çok degişti. Ozamanlar bende 1 sene boyunca nefes açma egzersizi yaptım. 13 yaşında ametiyattan önce 6 ay alcı tedavisi gördüm ve ameliyat oldum. Ozamannın yöntemiyle harrigton denilen platinli yöntem uygulanacaktı fakat ameliyatta acınca buna uygun olmadıgı görülüp , kalcamdan kemik alarak sadece ilerlemesini durduran bir ameliyat yapılmış. ameliyattan sonrada 6 ay ayaga kalkmadan alcı içinde yattım. haa bu arada unutmadan söyleyeyim ameliyat sırasında sinirimi zedelemisler sol ayagımda incelme ve düşük ayak oldu. 6 ay sonra ayaga kalktıgımda yürümeyi unutmustum 10 günde ögrendim. Aradan 1 sene sonra kontrole gittigimde tedavimin bittigini söylediler o tarihten bu yana birdaha skolyozla ilgili hiçbir dr.'a gitmedim. Tüm bu olaylardan sonra ortaokulu bitirdim, meleklisesi okudum, çok iyi bir özel sektörde 16 sene çalısıp kamu sektörüne geçtim. 3 senedir de kamuda çalışıyorum ve 5 sene daha çalışmayı düşünüyorum..

Herkese iyi günler.

not daha fazla deyat isteyen olurmu bilmem ama olursa yazarım :)

skolyoz

arkadaslar ben de de skolyoz var malesef ve inanılmaz agrı yapıyor. ben bu konuda cok doktora gittim malesef turkiye de saglık sektoru de her konuda oldugu gibi para uaerine donuyor. benim kuzenimde de aynı sorun oldugu için ailecek bu konuyu cok arastırdık. sonunda ankara da bayındır hastanesinde (eskiden baskent teydi) oguz okan karaeminogulları na gittiler. kuzenim 50 derecenin uzerinde oldugu ve hızla lerledigi için acil ameliyat oldu. su an dim dik ve cok saglıklı. ameliyattan sonra bir sure agrı oluyor ama sonra geciyor. aslında ergenlik cagından sonra skolyozun ilerlemesi genellikle duruyormus. su an benm 42 derece ve 6 ayda bir kontrole gidiyorum. kilo almadıgım surece buyuk ihtimalle ilerlemeyecegi ilerlemedigi surece ameliyata gerek olmadıgı soylendi. ancak bayanlar için hamilelik ve menopoz doneminde hızla ilerleme riski varmıs. ben ileriki yaslarda bu ameliyatı kaldırabilecek kadar saglıklı olmayabilecegimi dusunerek aynı zamanda agrılarımdan kurtulmak için olmayı dusunuyorum. malesef "felc olursun cok kotu" falan gibi yorumlar bana biraz turkiyedeki doktorların ameliyat yapma merakından kaynaklandıgını dusunuyorum. tabiki hastalıgın seyrini bilemem ama imkanınız varsa birkac doktora gidin derim. birinin dedigi digerini tutmuyor genelde. oguz bey gercekten ameliyat gerekmiyorsa secimi hastaya bırakıyor ve asla korkunc tablolar cizmiyor. hatta en son kontrolde soyledigi sey her ameliyatta oldugu gibi bir takım risklerin oldugu ama su an teknigin de geliştigi ve ameliyatların artık eskisi gibi zor olmadıgı idi.

soru sormak isteyenler için mail adres: oguzk@baskent-ank.edu.tr
deişmediyse.

herkes cok gecmiş olsun ve saglıklı gunler diliyorum.

bnim anlamadığım su sanırım bana yanlıs bir teşhis konulmuş benim raporumda "dorso lomber skolyozu" teşhisi konulmuş
dorso lomber ve "troko lomber kifo skoyoz" arasında ne fark var yoksayokmu

Üst Alt