Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4020 prim günü ve %63 raporu olan dayım nasıl emekli olabilir?

ögretmen-

Yasaklı Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR YARDIM EDİN LÜTFEN.
dayımın 16 yıl hizmet yılı ve 4020 işgünü var.
dayım gözlerinden rahatsız tavuk karası delin gece kölügü var.
6 ay önce %63 özürlü raporu ile malulen emeklilik için başvurdu epikriz raporu için 3 defa dosyalar geri geldi ama ünüversitedeki dr epikriz raporu doldurmadı. SGK dan özür oranınız %60 altında oldugu için emekliliginiz red edildi cvp ı geldi.
dayım tekrar başvursa mamulen degil de, engelli sıtadüsünde emekli olma hakkı varm:confused: yanlız pirimlerini yatırdıgında engelli sıtadüsünde yatırmadı vergi indimi almadı.
nasıl emekli olur dayım biraz saf gariban oldugu için tekerlekli sandalyede olmama ragmen ben ilgileniyorum. bana yol gösterin lütfen

Mustafa,
İlk işe giriş tarihi
Doğum tarihi
Hangi kuruma tabi ssk,bağ-kur,E.sandığı

Şu yukarıda ki bilgileri gün ay ve yıl olarak ver bakalım bir hesaplama yapalım emekli olmaya hak ediyor mu etmiyor mu ?

doğum tarihi 1966
işe kendi işyerinde esnaf olarak başladı bagkurlu olarak 1994 başlamış.
şuan 4020 gün var hizmet yılı 16 yılı doldurmuş.
ve şu anda g.antep ünüversite hastanesinden alınmış %63 oranlı raporu var

Malulen değil, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvurmalı. Emeklilik şartları, bu başvuru sonucu hastaneden alacağı rapora göre belirlenecek:

bagkur.PNG

ya yine diyorlar olmaz nasılbir uygulama 5510 sayılı yasanın 28 maddesine göre emekli olmalı diyorum memur yok öyle bişey diyor.
dayımın
dogum: 1966
ilk sigorta giriş: 1994
hizmet yılı:16
pirim gün sayısı: 4020
rapor oranı: % 63
dayım 1 yıl öcesine kadar marketi vardı 1yıl oldu kapattı. ve emekli olmak için uğraşıyor.
bu şartlarda nasıl emekli olur yyardım lütfen

peki erken yaşlanmadan faydalanması için yaşı ve hizmet yılı tutuyormu:confused:

Vergi indirimi ile malulen emekli olmadak

slm arkadaşlar dayım adına yazıyorum lütfen yol gösterin
dogum tarihi.1966, işe giriş:1994 pirim günü:3700
yaş 46 sigortalılık süresi 17 yıl
dayım işe başladıgında ssk lı olarak engeli yoktu
geçen yıl mamulen emekli olmak için baş vuruda bulunmuş
% 63 rapor olmasına ragmen emekliligine red kararı geldi
vergi indirimine baş vurdu karar olumlu geldi
şimdi vergi indiriminden faydalanıyor.
malulen emekli olması için şimdi nasıl bir yol izlemeli.
devlet dayımı engelli olarak tanımış vergi indirimine göre. bu koşullarda malulen emekli olmasına engel varmıdır?
bu durumda olan birçok insan var gaziantepte.

Üst Alt