Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4023 günüm var. Emeklilik şartlarım nedir?

Genco07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam ben bipolar bozukluğu teşhisi kondu 10 yıl önce ve 10 yıldır depakin kullanıyorum .dükkanım vardı hastalığım ilerlediği için iş yapamaz hale geldim ve malülen emeklilik için başvurdum
Pisikyatri ye yüzde 70 aldım ve 11 yıl Bağkur ödedim 4023 günüm var.

ben şöyle birşey duydum sgk oranı düşürebilirmiş ve düşerse ne kadar düşer? Ve onay verir mi?
Beyinle alakalı olduğu için oran düşürmezler diyorlar ya ve raporu mu okumak istedim yasal değil dediler vermediler SGK size bildirir dediler,sürekli mi kontrollümü yazdılar bilmiyorum.rapora ne şekilde yazdılar bilmiyorum eğer bilen varsa yazarsa memnun olurum.

Genco07

maluliyet cetveli'nde yazdığı üzere, tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyecek düzeyde ise rahatsızlığınız, daha doğrusu raporda bu yönde bir değerlendirme varsa, malulen emekliliğiniz onaylanacaktır.
Psikiyatrik rahatsızlıklarda genelde kontrol muayenesi konur. Böyle olursa sizde de, kontrol muayenesi zamanı gelmeden 4 ay önce sigorta müdürlüğüne gidip hastaneye sevk almalı ve yeniden sağlık raporu çıkartmalısınız. O muayenede durumunuzun artık değişmeyeceğine karar verilirse, o zaman emekliliğiniz artık sürekli olacak şekilde uzatılır.

Süleyman Demirel hastanesinin 28.11.2018 tarihli 361 nolu raporunda ifade edilen,Akdeniz üniversitesi hastanesinden tıbbi evrak,varsa yatış epikrızinin ve tedavi evraklarının,Süleyman Demirel Hastanesi tarafından istenmesi, ve buna göre düzenlenicek yeni bir sağlık raporu teminine ara karar vermiştir.Burada ikinci defa arar karar vermiş kurum, daha önce de rapor almıştım hastaneden ama niye böyle karar verdiler bilmiyorum ne gibi evrak isteyebilirler yeniden.yoksa yatmam mı gerekiyordu hastanede malulen emekli olabilmem için.detaylı bilgi verirmisiniz..

Genco07

Hayır, yatma zorunluluğu yok ama bir şekilde sağlık durumunuzu tam değerlendirememişler ve geçmiş hikayenizi görmek istemişler.

SĞk beni Bipolar bozukluğundan Akdeniz ünv ye sevk etti %70 işlevselliği düzelmeyen rapor aldım sğk beni tekrar isparta Süleyman Demirel ünv hastanesine sevk etti buraya 3 kez gittim hastalığımı anlatmama rağmen herhalde hastalığma tam teşhis koyamadı ve beni Manisa’ya sevk etti ve ora da heyete girdim ama beni Drlar dinlemedi sadece 2-3 dk evraklara baktılar,bu raporların alehine ve Leh’ine rapor hazırlayamayız ama sana yardımcı olucaz dediler. sen çık dediler sonucu sğk dan ögrenirsin dediler.benim sorum şu buraya formalite icabı olarak mı geldim.ve nasıl bir rapor hazırlar bilgi verebilirmisiniz

Yüzde 40 sürekli engelli raporum var bipolardan.normal emekli olabilirmiyim?Benim 11 yıl Bağkurum var ve 4023 günüm var ne kadar etkiler ? Cevaplarsanız sevinirim

Hayır ne yapmalıyım. Ben de bipolar bozukluğu var %45

Bağlı bulunduğun kaymakamlığa git engelli maaşı bağlarlar

Raporu nerden aldın?

İŞKUR vasıtasıyla aldım bu Raporu yüzde 45 Devlet Hastanesi çalışanım...

Hastalığımın hikayesi sanrılar ile yaşama uyku bozukluğu şüphecilik kendimi kontrol edememe

Eğer kendinde daha çok rahatsızlık görüyorsan sgk başvur seni hastaneye sevk etsin.ama 10 yıl Siğorta ve 1800 gün primin olması lazım.eğer bunlar yoksa kaymakamlığa git sana engelli maaşı bağlasınlar.ben ilk sgk başvurdum yüzde 70 aldım tek hastaneden ama sgk beni tekrar 2 hastaneye daha sevk etti şimdi son kurulda haber bekliyorum.ama bu bütün süreçler 4 ila 7 ay sürüyor sabırla beklemen lazım.eğer bana hastalığınla alakalı anlatırsan sana daha iyi cevap verebilirim yardımcı olmak adına

Siğorta var mı

Sigorta 4800 gün var 2005 giriş solyan risperdal ablify salaktıra kullanıyorum

Bana tam açıklasana Bağkur mu SSK mı ve kaç yıl siğortalı oldun ve hastalığın sadece bipolar duygulanım bozukluğu mu?

Önce de yazdım 10 yıl ve 1800 gün yetiyor malulen emekli olmana ama önce sgk ya gidip sevk istemen sonra hastaneye gidip derdini anlatıyorsun eğer hastaneye yatışın yoksa raporu daha az verebiliyorlar ancak bu senin hastalığın seyrine bağlı ne derece ataklar geçiriyorsun çalışabiliyormusun.not en az yüzde 60 işlevselliği düzelmeyen şeklinde olmalı raporun yoksa emekli etmezler.eğer sgk dan günlerini toplat yüzde 45 raporun var SSK daha çoksa normal emekli yapabilirler daha çok maaş alırsın.sen sgk ilk önce bi git sor

Hala çalışıyorum klinikte yatırsalar yatarım bunalım yaşıyorum yani kendime vakıf değilim herşeyden vazgeçme durumu olabiliyor diyebilirim...SSK lıyım 4800 günüm doludur.

Üst Alt