Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40'ın altında bir rapor işime yarar mı?

neslihan şentürk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar yazılarınızı uzun zamandır takip ediyorum ve ben de üye oldum artık. benim size bir sorum olacak
benim sol kolumda hareket kaybı var. tam olarak bükülmüyor ve acılmıyor ve yukarıya doğru da uzatamıyrum.
doktorumla görüştüm ve bunlar %40 a yetmz, %20 veya %30 arası alabilrsn cevabını verdi. peki ben %20 lik bi rapor aldığımda bunun bana iş anlamında bi faydaı olacak mı? veya diğer anlamlarda

cevaplarınızı beklyorum şimdiden teşekkürler.

%40 altında olan rapor oranı sana hiç bir katkısı olmaz

% 40 ve üzeri rapor almanız gerek % 40 altı size hiçbir fayda sağlamaz

[FONT=&quot]GELİR VERGİSİ KANUNU[/FONT]
[FONT=&quot] Madde No 31 Kapsam [/FONT]
[FONT=&quot]Çalışma gücünün asgarî % 80'ini kaybetmiş bulunan hizmet erbabı birinci derece sakat, asgarî % 60'ını kaybetmiş bulunan hizmet erbabı ikinci derece sakat, asgarî % 40'ını kaybetmiş bulunan hizmet erbabı ise üçüncü derece sakat sayılır. [/FONT]
[FONT=&quot]- [/FONT]

avrupa birligi standartları gelince sanırım yüzde yirmi rapor oranı yeterli olacak ancak şimdi yüzde kırkın altında rapor almanız bişey ifade etmiyor saygılarımla

Neslihan hanım

%40 ın aşağısı olan raporunuzun işe yarayıp yaramayacağı bilmek için ilk önce raporu ne amaçla kullanacağınıza bağlı. Eğerki ;

1-Vergi muafiyeti için kullanacaksanız maalesef %40 aşağısı bir raporla faaydalanmanız mümkün değil.

2-Engelli kadrosunda İşe girmek için kullanacaksanız o da maalesef mümkün değil.

3-Toplu taşıma araçlarında, trenlerde, uçaklarda vb. araçlarda indirim hakkınız olmaz.

burada tek alternatifiniz var. Eğer aracınız yoksa "yurt dışından özel tertibatlı araç" getirme hakkınız bulunmaktadır. Ama maalesef yurt içinden yine alamazsınız. İllaki yurt dışı olacak. Tek yapmanız gereken şey bulunduğunuz yerde olan hastaneden "Özel tertibatlı araç kullanabilir" raporu almaktır. Alacağınız raporun oranının burada pek önemi yok. önemli olan rahatsızlığınızın tertibatlı araç kullanımına uyumlu olması. Rapor aldıktan sonra her ayın ilk salı günü Ankara gümrük müdürlüğünde oluşturulan heyete girip ithal izin belgesi alacaksınız. Ve alacağınız ithal belgesi ile yurt dışında araç getirme şansınız doğacak.

Sizi Aydınlatabildiysem ne mutlu bana.
Saygılar.

Maluliyet için aldığınız rapor,araç almada ve vergi indiriminde etkili olmaz.
Araç için;özel tertibatlı araç kullanması uygundur.Sağlık Kurulu raporu
Vergi indirimi için;vergi dairesine başvurup %40 ve üzeri rapor
İşletme faaliyetlerinden yararlanmak için;aldığınız %40 ve üzeri rapor veya engelli kimlik kartı geçerlidir.

Üst Alt