Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40'ın altında rapor alırsam bir sakıncası var mı?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
İşitme kaybından dolayı yüzde 30-32 rapor alabiliyorum.Yüzde 10 da başka rahatsızlığımdan gelse baltazar nedeniyle büyük ihtimalle yine yüzde 40'ı geçmeyecek.Dolayısıyla rapor bir işe yaramayacak.Raporu vergi indirimi için düşünüyorum.Yüzde 40 altı bir rapor almamın faydası ya da sakıncası var mıdır?

login eğer kesinlikle yüzde 40'ın altında kalacağından eminseniz kesinlikle almayın
neden derseniz, sistem sizi ne engelli ne de sağlıklı olarak görecektir ve iki arada bir derede kalmış olacaksınız

farz edelim bir iş başvurusunda bulunacaksınız engelli katagorisinden giremeyeceksiniz o kesin ama işin tuhaf tarafı kurumsal firmalar sağlık kontrolü için sorgulama yaptıklarında rahatsızlıklarınızın olduğunu görecekler ve sizi engelli kadrosundan da gösteremeyecekleri için sizi tercih etmeyeceklerdir çünkü sizin sağlıklı olmadığınız anlaşılacak

yani bu gibi işlerde sürekli böyle ikilemde kalacaksınız, ne sağlıklı ne engelli sayılacaksınız o yüzden mağdur olursunuz

Skolyoz23
İş başvurusu yapmayacağım.Çalışıyorum zaten..Vergi indirimi ve ilerde erken emeklilikten yararlanırım diye düşünmüştüm.Peki başvuruyu yaptıktan sonra randevu tarihinde gitmezsem iptal olur mu yoksa bizzat gidip başvurumu iptal mı etmeliyim.

login

Çalıştığın işden memnunsan başka yollara gitme.. Bi çok normal emekli olan insana 1.000 TL'nin altında maaş bağlanıyor. Bu maaşlar daha da düşecek. Çalışmak her zaman iyidir hem paranı kazanırsın hem de sosyal hayatın olur.

@PREVEZEPAŞA

Emekli olmak gibi bir hedefim yok şimdilik.Yalnız yüzde 30-40 arası engel oranı az bir oran değil.Bazen zorlandığımı hissediyorum.Şimdiye kadar hiç rapor düşünmedim.Şükür işimde hiç geri kalmadım ama yaş ilerledikçe sıkıntılar artıyor..

Normal insanın yaptığı işi sen daha fazla emek harcayarak yapmak zorunda kalıyorsun.Özellikle işitme kaybı çok dikkat ve enerji harcatıyor..Bu da gün sonu bitkinlik ve aşırı yorgunluk olarak dönüyor.Cihaz da işe yaramıyor..Çınlama da bonusu..Şimdi almasam rapor bir süre sonra mecburen yine dayatacak..

login

Hepimiz çalışırken zorlanıyoruz. İş hayatından çok mutlu olan kimseyi daha görmedim. Sonuçta çalışıp emeginin karşılığını alıyosan mutlu olma için bir sebeptir. Emekli olupda evde oturup tv seyrederek bi hayat geçirmek istiyosan bişey diyemem senin kararın .

@PREVEZEPAŞA Sağolun düşünceleriniz için..Benim işim salla başını al maaşını türünden bir iş değil.Birebir iletişim gerektiren bir iş..Yani artık zorlandığımı hissettiğim için böyle bir düşünce içerisine girdim.

Yüzde 40 + rapor sizlere olduğu gibi bana da kolaylıklar sağlayacak.Böyle bir hakkım varsa zaten alacağım.Burada benim sorduğum soru aslında sizin verdiginiz cevaplar değildi.

Sorulan soru %40'ın altında rapor almanın yararı ve zararı ne olur ise zaten Skolyoz buna gerekli cevabı vermişti. Bende konuya biraz daha değişik açıdan yaklaşarak cevap verdim.

Sizin aradığınız daha farklı bir cevap varsa ona göre sorun ona göre cevaplar gelsin.

Fulya83

@Fulya83 Bu yüzde 38 rapor sürekli olarak mı düzenlendi? İtiraz etmeden belirli bir süre sonra aynı ya da başka bir hastaneye tekrar başvurabiliyor musun?

Üst Alt