Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40'ın altında raporlu olan ne yapacak!?

alparslan46

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben geçirdiğim trafik kazası sonucu %30 engelli kaldım.Engelim ayağımda olduğundan artık mesleğimi bırakmak zorunda kaldım ve kendime uygun iş bulamıyorum.İşkur a vs.başvuru yaptım engelli statüsünde iş bulmak için ama rapor %40 ın altında olduğu için engelli sayılamazsınız dediler.Burada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yol gösterin lütfen çünkü başvurmadığım yer kalmadı 1.5 yıldan beri bu durumdayım evde yatıyorum şimdi ben nerede hakkımı arayabilirim.Eminimki benim durumumda olan binlerce kişi var toplanıp mahkeme ile filan sesimizi duyuramazmıyız

malesef sizin gibi binlerce engelli var toplum gözünde engellisin devlet gözünde değilsin rapor oranları artık eskisi gibi değil malesef engelli raporu olan biri tekrar rapor almaya gittiğinde engelli raporu düşüyor saçmalık amaç türkiyedeki engelli sayısını kağıt üstünde düşürmek sosyal devlet anlayışı bitmiş. aldığınız rapora itiraz süresi geçmeden itiraz hakkınız var vakit geçirmeden itiraz edin öncelikle hastalığınızla ilgili hangi doktora gidiyorsunuz rapor oranı ile onunla konusun %40 alabilirmisiniz diye ayrıca başka hastalığınız varsa onlarıda ekletebilirsiniz seker .tansiyon vb herhangi bir protez kullanıyormusnuz koltuk değneği gibi

maalesef 40 altı oranlar hiçbir işe yaramamaktadır ortopedikler hariç tabi bundada h sınıfı ehliyet ve ötv siz araç alma gibi avantajınız olabilir

yürüme yardımcısı kullanıyorsanız %40 almanız gerekirdi raporunuzu yakın bir tarihte çıkardı iseniz raporunuza itiraz hakkınız var hakem heyetine gideceksiniz.yada aldığınız o raporu unutup tekrardan rapor çıkaracaksınız

Benim vergi indiriminden yararlanmak için%48 sürekli raporum vardı iş yerinden çıkmak için tekrar heyete girdim orda efor gereken işlerde çalışamaz raporu verdiler ama oranı %37 ye düşürdüler aort kapak değişti doğumsal kapak hastalığı artı hiper tansiyon var ek oda ef%70 son ventriküler hhipertrofisi sağ kalp boşluklarında ve sol atriyum da dilatasyon protez aort kapak ta mismatch hafif mitral yetersizliği 2.triküspit yetersizliği ŞANs35 mng kapak hastalığı nedeniyle %30 + pulmoner hipertansiyon %10 efor gerektirmeyen yerde çalışması uygundur yazıyor

Öncelikle çok geçmiş olsun,

Sana sormak istediğim bir kaç soru var.
1- %30 Engelli Raporunu nereden aldın.
2- Tek hekim mi yada 1 den fazla hekimi dolaşıp toplam % 30 mu aldın.
3- Araştırma veya Üniversite hastanelerine başvurdun mu ?

kalua33 vergi indiriminiz sürekli ise o rapor geçerlidir sonra alınan rapor önce alınmış %40 üzeri raporunuzu etkilemez düşen raporunuzu yok sayın derim sürekli vergi indirimi alış iseniz raporunuz geçerlidir zamanı geldiğinde sizi emekli eder

Hastaneye sordum il sağlık müdürlüğüne sordum artık yenisi geçer eskisi düşmüştür dediler bende itirazda bulundum hakem heyete gircem ayın 4 inde heyetten randevu alıcam sizin söylediğiniz kesin bilgi ne yapmam lazım itirazı durdurayım mı hakem heyetten çıkan karar %48 vergi indirimi raporumu etkilermi arada kaldım

duygu_tab

Raporu Şişli Etfal den aldım ORTOPEDİ %29 PLASTİK CERRAHİ %1 verdi Toplam %30

Arkadşlar bu engeli %40 ın altında olanlar için iş talebimizi iletebileceğimiz bir yer yokmu bimer filan hikaye ben denedim bir sonuç çıkmadı.Diyorumki bu halde olanlar ile birlik olabilsek belki sesimizi daha iyi duyurabiliriz

Üst Alt