Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40'la girdiğim işe hastalığım ilerlerse çıkarabilirler mi?

lakoste

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
4
merhaba .

%40 raporla işe başladım kas hastalığım var en son aldığım rapor %78 araba almak içindi şimdi vergi indirimi için başka bir hastaneye başvurdum %90 gelicek galiba %63 ankara onaylı vergi indirimini yükselticem 1 derece yapıcam emeklilik için iş yerim kimya işi yapmakta ..

1,şimdi %90 rapor alırsam işyerim beni çıkartabilirmi?
2,%90 ankaraya gönderirsem raporu 1 derece yaparlarmı acaba?

Engelli kadrosun da çalışıyorsanız neden çıkarsın , 1 derece vergi indirim hakkı için ise müracaat etmeniz gerekli kurulun incelemesi sonunda bilgi sahibi olabilirsiniz. 1 derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz emeklilik kriterleriniz tamamen değişir

hani diyebilirlermi biz seni aldığımızda sağlamdım şimdi yürüyemiyorsun artık bırak işi veya son verebilirlermi işime ?

Eğer durumunuz işinizi yapamaz hale gelirse, evet, işveren için işinize son verme hakkı doğar. Ama işinizi yaptığınız sürece, oranın ilerlemesinin hiç bir önemi yok...

işimi yapıyorumda gelip gitmede sıkıntı oluyor hadi diyelim iş haktime son vermesi durumunda kıdem ihbar tazminatımı vericekmi?

Onlar çıkartırlarsa evet yeni yasa çıkmazdan alabilirsiniz yasa çıktıktan sonra 15 yıl sonra alabiliyorsunuz anca işyeri isterse iş akdinize son versin kendiniz ayrılın bu değişmiyor okuduklarıma göre yetmez ama evet

Ayrıca rapor oranınız artmış isterseniz şartları yerine getiriyor iseniz malulen emekli olabilirsiniz. Yine şartları yerine getiriyor iseniz vergi indirim hakkı ile erken emeklide olabilirsiniz.

Tabi ki onlar seni işten çıkarırlarsa kıdem ve ihbar tazminatını ödemek zorundalar.

Şimdi 100,000 tl pirim 2600 gün pirimim var 2000 siğerta girişim malulen emeklilik te maaş düşüyormuş o yüzden %90 alıp emeklilik şartlarımı değiştirip 15 yıl 3600 yapıcam tabe bu arada iştende çıkmak iştemiyorum yane kıdem peşindeyım malulen emeklilikte istifa etmem gerekiyormuş ancak şu şekilde olur bunlar beni kovarsa ben malulen emekli olurum sanırım ama maaş 1000tl altında olurmu acaba o da düşündürüyor beni

Üst Alt