Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40'tan %74'e çıkan oranım sebebiyle aylığım artar mı?

mehmet_79

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem ablam ben 2022 maaş 2009 dan beri alıyorum özür oranım önceki %40 nisan ayı 25 gün 2018 tekrar heyete girdim ve özür oranım % 74 çıktı maaş artımı ne zaman olacak acaba bu gün baktım maaş 1.197 45 yazıyor

mehmet_79
% 40 oranlı raporla 2022 aylığına başvurmuşsun ve o rapor uzerinden aylık alıyordun hep. lakin daha sonra nisan'da yeni rapor almışsın. yeni özür oranın ise % 74.
evet, bu durumda aylık yükseltme yapılır (hane gelirin de uygunsa tabi).

sana yardımcı olmam açısından şu sorularımı cevapla lütfen:

%74 oranlı raporu gidip vakfa verdin mi? verdiysen, hangi tarihte vakfa teslim ettin?

bu sorumu cevapla devam ederiz.

ablam ben heyette aslı gibidir fotokopisini aldım ve kendim aslı raporu istedim sosyal yardımlaşma vakfa bölümüne götürecegim dedim vermediler biz göndeririz dediler

mehmet_79

yeni raporu niçin çıkartmıştın? hangi tarihte çıktı yeni raporun?

yeni raporu istemem sebebi 2017 aralık ayı kalp krizi geçirdim ve stent takıldı 1 tane ve hiper tansiyonda çıktı müracaat ettim bana 25 nisan 2018 tarih verdiler heyete girmem için 1 hafta önce rapor sonucunu aldım

mehmet_79
rapor sonucun bir hafta önce mi çıktı yani? yani bu mayıs ayında?

rapora kendin başvurduysan bir nüshasını sana vermiş olması lazım hastanenin.

NOT: bu arada sorularımı hızlı cevaplarsan sevineceğim. birazdan siteden çıkacağım çünkü.

evet abla bir hafta önce 2018 mayıs ayı

mehmet_79
tamam ablası. bu durumda sorularıma devam edeyim.

hastane sana bir tane rapor nüshası vermedi mi? rapor için kendin başvurduysan vakfa hastane niye gönderecek ki?
yoksa sen raporu vakfın sevk yazısıyla mı çıkarttrdın?

evet ablam raporu vakfın sevk kagıdıyla gittim

mehmet_79

tamam anladım ablası.
vakfa aylık yükseltme talebinde bulundun mu?

bir ara vakfa gidip, rapor oranının %40'tan %74'e yükseldiğini, %74 oranlı yeni raporunu hastanenin vakfa göndereceğini, almakta olduğun 2022 engelli aylığının %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığına yükseltilmesini talep et.

hastane raporunu vakfa göndermiş olsa bile aylık yükseltme işlemelri haziran ödeme gunlerine yetişmez. işlemelrin yetişirse ancak eylül'de %70 ve üstü üzerinden ödeme alırsın.

yalnız, aylık yükseltme yapılmadan önce hane geliri tekrar sorgulanır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa aylık yükseltme yapılır. ama sınırı geçersen aylık yükseltme yapılmadığı gibi engelli aylığın da kesilir bilgin olsun.

hane gelirin uygun mu? sınırı geçmiyorsun inşallah?

hane geliri 2 kişiyiz eski oranla aynı çok sagol abla bilgiler için allah razı olsun sizlerden

mehmet_79
ha unutmadan şu bilgiyi de vereyim. yeni raporunun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden ilk ödeme döneminden itibaren aylık yükseltme yapılır.

diyelim ki yeni raporun mayıs ayı içinde vakıf kayıtlarına geçti, bu durumda 1 Haziran'dan itibaren aylık yükseltme yapılır.
ama yeni raporun haziran'da vakıf kayıtlarına geçerse 1 eylül'den itibaren aylık yükseltme yapılır.

anladım çok teşekür ederim çok sagolun abla

bugün baktım e devlet maaş 1.197 45 yazıyor hazirana yetişmemiş gibi

rapor sonucun daha bir hafta önce çıkmış ablası. hazirana yetişmesi mümkün değildi zaten.
ancak eylül'de %70 ve üstü üzerinden ödemeni alabilirsin. hane gelirin de uygunsa eylül'de %70 ve üstü üzerinden ödeme alacaksın inşallah.

Kalem

nasılsın apla konuya girdim iyiki varsın sorularımıza cvp oluyorsun

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem abla bugün vakfa gittim raporu gösterdim yeniden evraklar verdiler ilgili yerleri doldurduktan sonra bana haziran için yetişmeyebilir eylül de farklı alırsın diye söylediler

@mehmet_79
tamam ablası. her şey yolunda şimdi. vakfa hemen gitmen iyi oldu. aylık yükseltme başvurun da alınmış oldu böylece (vakfa rapor ulaşmadan işlemlere başlayamazlardı yoksa).

dediğim gibi hane gelirin de araştırılacak. hane gelirin de uygunsa aylık yükseltmen yapılacak. eylül'de %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı alacaksın inşallah.

Üst Alt