Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

41 derece skolyozum var. 27 yaşındayım. Skolyoz ameliyatı olursam neler yaşarım?

ervaaa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 27 yasındayım skolyozum 41 derece ve son 5-6 yıldır ılerlemedı. herhangı bır ağrım sıkıntım yok ama estetık olarak bıraz rahatsız oluyorum. amelıyat olursam sonrasında benı neler bekliyor bılmedıgım ıcın korkuyorum ne tavsıye edersınız

Bence sağlık açısından bir sıkıntı çekmiyorsanız hiç bir şekilde o bıcak altına yatmayın derim çünkü bir şekilde sizi ileriki hayatınızda etkiliyicek orneğin rahat eğilemiceksiniz eski haraketlerınızden uzak kalacaksınız daha dikkatlı yaşıyıcaksınız . bence 6 ayda 1 boy filmi çektirip kontrol ettirin , ilerleme yoksa bu şekilde yaşamınızı sürdürün ki egzersiz veriyorlar yüzme gibi , bu şekilde devam edin ilerlerse ameliyat olun ama 45 -50 dereceyi geçmeden ameliyat olmayın derim

doktorum amelıyat günlük hayatını etkileyecek derecede hareketlerını kısıtlamaz dedi. estetık kaygın yoksa ılerde ne olur dıye dusunup suan amelıyat olmana gerek yok bence dedi. ağrım yok ilerleme de son 5 6 yıldır olmadı. estetık bakımdan rahatsız olduğum ıcın genç yasta eger sonu ıyı olacaksa amelıyat olup kurtulayım dedım ama sanırım amelıyat da bır kurtuluş degıl :(

Ameliyat büyük ölçüde kurtuluş ama luzümlu durumlarda. Estetiki açıdan aşırı çok çok büyük bir problem yoksa bıçak altına yatmaya değmez. Çoook çook geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

pılatese ve yüzmeye devam etmeye çalışıyorum. bakalım hayırlısı artık. yorumlarınız ıcın teşekkür ederım

Üst Alt