Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 duyma özürlü biri nasıl emekli olur?

caferiye

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinizin kurban bayramını şimdiden kutluyorum.Bir arkadaşım var ssklı.3500 günü var.1987 girişli.vergi dairesine özürlü olduğu vergi indirimi için müracat etti. vergi daireside bir hastaneye rapor alması için gönderdi.raporu aldı.Raporda %41 işitme kaybı diyor.tam olarak ÖZÜR DURUMUNA GÖRE VUCUT FONKSİYONU KAYBI ORANI %41 yazıyor.Bu arkadaşım emekli olabilirmi.ne yapması gerekmekte.yardımcı olursanız seviniriz.sevgi ve saygılarımızla

Arkadşaınız 87 yılında sigortalı olduğu tarihte 18 yaşını tamamlamışsa ve defterdarlıktan 3. dereceden sakatlık indirimi hak etmişse, hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilir. Bunun için en son sigortalı olarak çalıştığı işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvuru yapması yeterlidir...

Kendisinden yeniden rapor istenmeyecek. Elde ettiği sakatlık indirimi ona erken emeklilik hakkını da sağlamış oluyor.

SN Bülent kardeşim arkadaşın doğum tarihi 1-1-1968 ssk giriş 1-7-1987 toplam günüde 3700.günü yılı yeterlimi hemen başvuruda bulunalımmı saygılar

O zaman emekliliği şimdiden hayırlı olsun :)

Defterdarlıktan sakatlık indirimi hak edildiği gün, emeklilik başvurusunda bulunulabilir.

tşk ederiz kardeşim.sağol.. coğu kişi bize 4500 günü tamamlaması gerekiyor askerlik borclanması kabul olmuyor diye korkuttu.ben bu konuda arkadaşım adına bilgilerin için teşekkür ediyorum.saygılarımla

3700 günü varsa zaten borçlanmaya ihtiyacınız yok ki.
Vergi indiriminiz kesinse hemen başvurabilirsiniz,hiçbir sorun çıkacağını da sanmıyorum.
Hayırlı olsun.

Sn ustalarım..hepinizin gecmiş kurban bayramını kutlar saygılar sunarım.arkadaşım raporunu aldı işitme kaybı tüm vucut fonksiyon kaybı %41 diyor.01-01-1968 doğumlu ssk girişi01-07-1987 toplam günü3750 artı tarım ssk da 120 günü var.müracat etmiş günün yetmiyor demişler.konu hakkında biraz bize yardımcı olsanız ne yapsın arkadaşım.kaç gün gerekiyor? saygılarımla

Neye dayanarak günün yetmiyor demiş?
3500 gün primle yetiyor zaten.

ustam senin daha günün dolmuyor demiş oda sıradan cıkmış kulağıda fazla duymadığı için yarın nasipse birlikte gideceğiz birde maaşın cok düşük olur demişler gercekten düşükmü olur saygılarımla

Maaşın düşüklüğüyle ilgili olarak alakası yok. Primler yüksekten yatırıldıkça emekli maaşıda düşük olur. Ama hep asgariden yatırıldı ise genel olarak 700-750 TL den bağlanır.
Özürlü emekliliği normal emeklilikten hiç bir farkı yoktur.
Yeter ki arkadaş defterdarlığa başvurup vergi indirimini hak ettiğine dair kağıt alsın.
Bu kağıt yoksa o zaman SGK'den arkadaşlar normal emeklilik için hesabını yapmışlardır.
Şu ana kadar siz bu vergi indirim yazısını alındığına dair herhangi bir şey demediniz.Zannedersem bu yok. Onun için ilk önce bu kağıdı alın ondan sonra hep beraber emekli ederiz arkadaşı merak etmeyin.

değerli arkadaşlarım.arkadaşımı vergi dairesi hastaneye sevk etti.fakat hastaneden rapor elimize verilmedi.nerden öğrenebiliriz.raporu nere gönderiyorlar.nasıl ulaşabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşım büyük ihtimale ankaraya göndermişlerdir tel numarası bu 0312 415 32 06 bu numaradan öğrenirsin.

Ankara'dan bilgi alamaz iseniz o zaman Müracaatınızı yaptığınız maliyeye sorunuz işleminizin ne aşama da olduğunu?

sgk nın evrak takip sistemi var tc gırınce evraklarını oradan takip edebiliyorsun ben öyle yapmıştım

Üst Alt