Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 işitme engelli raporumla vergi indirim hakkı elde edebilir miyim?

*brucelee

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar,engelliler.biz sitesini uzun zamandır takip ediyorum ve tüm yararlı bilgileri burada bulabiliyorum.Son olarak Ekim de % 41 işitme engelli raporu aldım(En son 2008 de almıştım vermişlerdi Şişli Etfal de).Bu rapor ile elimdeki haklarımı net olarak buradan öğrendim ve uyguladım.Başbakanlık kimlik kartı olsun ,iett kartı olsun hepsini edindim.Yalnız vergi indirim hakkı elde etmem gerekiyor.

İşyerimden aldığım belge , sağlık kurulu raporu,ekim ayı tarihli yeni odyoloji testi ve 1 adet resim ile vergi indirimine 22 Ekim de başvurdum.Araya bayram girdi.Hala beklemedeyim.Şimdi benim odyodaki bilgilerle ilgili birkaç tereddütüm var.

Odyoyu ve raporu Haseki den aldım.OdyomdaSaf ses eşik odyogramındaki işaretlemeler yapılmış ve sağ taraftaki sadece saf ses ortalaması bölümü işaretlenmiş.SAĞ 68 DB SOL 88 DBOnaylı bir odyo testim mevcut.Vergi indiriminde bu testi kabul etmeme gibi bir lüksleri var mı ? Hangi bölümleri görmek isterler?
Bu arada odyomda db eşikleri Desibel toplamları sağ : 265 saol : 340 çıkıyor.

Sağlık raporumda KBB sistemi BİLLETERAL İLERİ DERECEDE SENSÖRİNÖRAL İŞİTME KAYBI yazıyor Teşhis : Z00.0-Genel Tıbbi Muayene Çalıştırılamayacağı işlerin niteliği : Tam duymayı gerektiren işlerde yazılı SÜREKLİ ibareli % 41 ORANLI olarak belirtilmiş.

Acaba bu bilgiler ışığında raporum maliyeden nasıl döner? Eksik evraktan mı yoksa oran düşürülerek mi ?Bilgisi olN TÜM ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM.

TEŞEKKÜRLER...

Merhaba, ben geçen sene sadece işitme kaybından % 41'lik rapor ile vergi indirimi aldım, hem raporu hem vergi indirimini 2011'de almıştım.

Senin rapor yılı 2008 sanırım!

Verdiğin rakamlar doğru ise, sağ: 265 sol: 340 oranlarını buradaki işitme kaybı özür oranı hesaplanması yöntemi ile tabloya baktığımızda % 39 çıkıyor.

265 - 340 => 66.6 => % 39

optix;

Hayır benim rapor yılım 2012 evet yüzde 39,... bilmem kaç çıkıyor neden yüzde 41 verdiler acaba oranlar yükselmiş olabilir mi yeni tarihli sağlık kurulu raporu da işitme testi de

senin sağ 290 sol 295 yüzde 41 almışsın benim de almam gerek

Oranlar Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik - 16 Aralık 2010 tarihli değişmiş, ben bu yeni oranlara göre % 41 ile rapor aldım daha önceki oranlarda % 34 almıştım (aynı kayıp oranı ile).

Senin durumun hakkında da yanlış yönlendirme yapmak istemem ama belki konuşma bozukluğundan vs. ilave yapmış olabilirler..

Sonuçta ben sadece işitme kaybı ile 2011 yılında hem rapor aldım hemde vergi indirimi, herhangi bir sorun olmadı yani.

evet benim oranlarım 290 ve 295, ama sanırım sen rakamları topluyorsun ve ona öne değerlendiriyorsun.

Tabloya göre o sonucu vermiyor;

290 - 295 => 71.6 => % 41

Not: burada 290 ve 295 toplanmıyor, tablo 1'de ikisinin kesiştiği noktada alınan rakamla tablo 2'de sonuç elde ediliyor.

peki tam yüzde 39 mu verecekler yni 1 puanla indirim hakkımı elimden mi alacaklar ben engelli değil miyim

2012 yılında % 41 ile rapor verdiklerine göre senin farketmediğin % 2'lik bir ilave olabilir, yanlış yönlendirmede yapmak istemem.

Ben sadece kendi tecrübemden yola çıkarak sadece işitme kaybından hem rapor hemde vergi indirimi alınabildiğini yazmak istedim. Eski raporlara vergi indirimi alınması konusunda çok da bilgim yok açıkcası..

ben 2005 te yüzde 52 almıştım işitmeden 2012 de 44 verdiler halbu ki ilerledi ne saçma yaa

2008 tarihli raporu defterdarlık kabul etmedimi yoksa siz mi hastaneye sevk aldırdınız defterdarlık kanalıyla

2008 de yüzde 14 vermişlerdi onu kabul etmediler.
Ben de 2012 de yeni tarihli rapor aldım ve sevkimi istedim

optix;

Benim raporum sadece işitme kaybından ama istihdam olduğu için 1 puan fazla verilmiş olabiliri.Şimdi bana 9 mu verecekler bi mucize olmaz mı %40 vermezler mi?

genelde onaylanarak döner eski rapor ile tereddütlere gelince işitme ölçümleri %100 birbirini tutmaz çünkü ilerlemişte olabilir ölçüm anındaki heyecan adaptasyon da etkili olur hele hele kulakta işitme testindne önce wolkmen gibi mp3 gibi cihazla yüksek sesle 1 saat müüzik dinledikten sonra gir enaz %2 fazla rapor çıkar..

@sivaslı bizim gibi ileri seviyedeki işitme kayıplarında belli oranlarda konuşma bozuklukları oluşur, bunun seviyesi herkeste farklı olabilir yukarıda belirttiğim gibi % 39'dan sonraki ilaveyi konuşma bozukluğundan yapmış olabilirler.

Bununla ilgili bilgiyi buradaki EK-2 belgesinin AÇIKLAMA 2 kısmında bulabilirsin, rapor % 39'da kalırsa başkada rahatsızlığın yoksa bununla da itiraz edebilirsin.

Ayrıca chelix'in yukarıda bahsettiği konuya % 100 katılıyorum, işitme testine girdiğimiz an çok önemli senin gibi sınırda olan arkadaşlar bunu mutlaka dikkate almalı.

Bence burada bir diğer noktada doktorun anlayışı, iyi niyetli biriyse zaten hakkını verecektir, dr'la iyi bir diyalog kurmak süreç için faydalı olur.

Arkadaşlar acaba benim işitme aralıklarım ve işitme kaybı tipim gibi olup da %40 oran alan arkadaşlar var mı aramızada?

Arkadaşlar bugün vergi indirimini alıp almadığımı öğrenmek için Ankara yı aradım.Vergi indirimi almışım A olarak geri döndü.Çok sevindim yardım eden herkese çok teşekkür ederim.

Şunu belirtmeliyim ki bu siteye girmeden önce hiçbir bilgim yoktu.Engelliydim ama haklarımı bilmiyordum.Sağol engelliler.biz platformu sağolun sayın yöneticiler sağolun değerli üyeler...:)

Şimdi yapmam gereken başka birşey var mı?

Ne zaman emekli olurum.Doğum tarihi:25.09.1990 İşe başlangıç:22.09.2008 primlerim aralıksız 1417 Toplanan ödenen prim tutarı: 59.577.81 TL Ne zaman emekli olurum?

Hayırlı olsun sivaslı :)

3. Derece (yüzde 40-59) arası rapor ile;

Sigorta başlangıç tarihi: 05.08.1991 ve daha öncesi : 15 yıl - 3600 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 06.08.1991-05.08.1994 arasında : 16 yıl - 3760 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 06.08.1994-05.08.1997 arasında : 17 yıl - 3920 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 06.08.1997-05.08.2000 arasında : 18 yıl - 4080 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 06.08.2000-05.08.2003 arasında : 19 yıl - 4240 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 05.08.2003-30.09.2008 arasında : 20 yıl - 4400 gün

şartları ile emekli olabilirsin.

Teşekkür ederim.Darısı tüm engelli arkadaşların başına...:)

Merhaba sivaslı,

bi sorum olacak, aynı bende senin gibi %41 oranında ileri derece işitme engeli ve raporum var. şu an ömss milli eğitimde memur olarak işe başladım. sorum şu ki vergi indirimi almak zorunda mıyım? emeklilik için mi yapıyorsunuz ve emeklilikle alakası mı var?

raporumu 2009 yılında ankara numune hastanesinden almıştım, zamanında iş-kur için almıştım (sakat işçi diye belirtiliyor durumda)

bende vergi indirimi almak zorunda mıyım? teşekkürler.

Emre arkadaşım öncelikle bende ömms ye girmeyi çok isterdim.Ama ne yazık ki zamanında bana bu raporu vermediler.Sonunda işkur aracılığıyla raporumu aldım.Ne yazık ki ömms geçmişti.
Soruna gelince sen istediğin zaman vergi indirim hakkı elde edebilirsin.Ama en sağlıklısı yeni tarihli işitme raporunla başvurman.1 Ekim 2008 den önce sigortalı olduysan erken emeklilik için vergi indirimi şart...

Teşekkür ederim sivaslı, daha yeni sigortam yapıldı o zaman sorun yok demektir emeklilik için. Merak ettim o yüzden, zamanı gelince yaparım artık...

benimde %44 oranında raporum var vergi indiriminden yaralanıyorum 3 aydır bodromda özel indirim hanesinde 540 tl gözüyor ama halen net ne kadar geçtiğini bilmiyorum elime bildiğim tek şey var günümün dolmasına 710 gün emekli olmamada 5 sene var

Engelli statüsünde işe başlayan devlet memurlarının erken emekliliği için vergi indirimi şartı yok.

Üst Alt