Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

41 kilo fazla olmama rağmen erteleme verdiler!?

mastika

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selamlar,

boyum 1,80 kilom ise 135. Askerlik muayenesine ilk defa gideceğim. İlk yıldan direk muafiyet alabilir miyim?

Kardeşim herhangi bir hastalık yoksa kiloda erteliyorlar.Doktor ilk sene vermeyebilir.O an kurulda netleşir ama erteleme alırsın gibi.2 sene erteleyip 3 üncü sene yapamazsın verebilirler.Tabi nihai kararı kurul verir.

distonimiyokloni

Hocam doktorun kafasına göre muaf etmeme gibi bir hakkı olur mu? sanki 1-2 yerde okumustum doktor kafasına göre 2-3 kilo eksik yazıp askerliğe elverişlidir raporu vermiş bazı arkadaşlara.

Arkadaşlar selamlar,

geçen yıl temmuz ayında fazla kilodan dolayı sağlık kuruluna sevk edildim. Bağcılar eğitim ve araştırmada kilo ölçümümde +41 kilodan fazla kilom çıktı. Mevzuata göre +41 fazlası olanlar ilk yıl muafiyet alabiliyor. Bunu dahiliye hekimine izah etmeme rağmen "burada taş devrinden beri gelenek böyle 3. muayenede muafiyet veriliyor" dedi ve muafiyet vermedi.

Bu yıl aile hekimi yine aynı hastaneye sevk edecek ve eski kilomdan 1-2 kilo fazlam var. Bu konuda öneriniz nedir? Mevzuat açıkca +41 kiloya ilk yıldan muafiyet verilir demesine rağmen Bağcılar EAH hiçbir şekilde 3. heyete kadar vermiyor.

Bu konuda ne yapabilirim? Aile hekiminin başka bir hastaneye sevk etme yetkisi var mı? Ya da çıkacak rapora itiraz edersem durum değişebilir mi?

Sevk edilecek hastahaneyi aile hekimi seçemiyor ben ekranında gördüm en yakın hastahane neyse sistem otomatik onu seçiyor doktorun seçim hakkı yok bu erteleme işi tamamen doktorun elinde ben yine bağcılar eah hastahanesinde pisikiyatriden normalde 3 erteleme sonrası muafiyet verilen bir rahatsızlığa ilk seferde muafiyet verildiğini şahit oldum tamamen doktorun sizin düzelmeyeceğinize olan inancıyla alakalı doktorla konuşmanızında bir işe yarayacağını zannetmiyorum ama çıkan karara 30 gün içinde itiraz edilebiliyor diye biliyorum o zaman başka hastahaneye sevk ediliyor sanırım ama işleyişi tam bilmiyorum.

mastika dostum öncelikle gecmiş olsun zorlu bi sürec. sevklerle muasfiyetlerle uğraşmak yerine azimli davranıp kilo vermeyi dene bence

Geçen sene bende erteleme aldım. +66 kilo fazlalığıyla, üstelik kilomuda 5 kg eksik tarttı.

Merhaba,

Dün Bağcılar EAH da sağlık kuruluna girdim. Dahiliye uzmanı elime 33 D-1 yazan barkod verdi ve kurula gönderdi. Kurul beni gördü ve çıktım. Rapor sonucunu söylemediler 2 güne edevlete düşer dediler. Sizce 33 D-1 ile sonuç ne olur*

Rapor hala çıkmadı ve edevlete düşmedi. Kaç günde çıkar acaba bu rapor

Üst Alt