Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 oranındaki raporum Ankara'da düşürülebilir mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ortopedi bölümünden %36 KBB dan % 10 aldım.ancak heyete girdiğimde toplamda % 41 verdiler bu sizce doğru mu?
Ortopedi dr. Baston ve dizlik kullanılacak diye yazmış.Birde Uzun zaman ayakta çalışamaz notu düşmüş.Sizce toplamda % 41 olan rapor oranım Ankaradan düşermi uygulama nasıl oluyor. Bilgisi olan var mı ?

özürlü raporları

Arkadaşlar; hastane tarafından % 41 olarak belirlenen raporum sizce ankara tarafından düşürülürmü ?
Ayrıca % 41 olarak onaylanırsa ne gibi haklarım olabilir ?.Ben sadece vergi indirimi alabilmek için deftardarlıktan yazı almıştım.Daha sonra emeklilik veya diğer haklardan yararlanmak için tekrar rapor almak zarunda kalırmıyım?
Raporum sürekli ve ayakta yapılacak işlerde çalışamaz ve baston ve dizlik kullanacak diye ayrıca not düşülmüş.
Bana bu konularda yardımcı olacak var mı ?

Yetkili hastenin verdiği sağlık raporlarını hiç bir kurum veya kuruluş değiştiremez,özür oranları üzerinde oynama yapamaz.. Aldığınız bu rapor eğer SÜREKLİDİR ibaresi taşıyorsa ÖMÜR BOYU GEÇERLİDİR ve 14 ocak 2012 tarihinde çıkan yönetmeliğe göre herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından tekrar rapor istenemez.. Raporunuz ONAY için Ankara Kocatepede bulunan Merkez sağlık kuruluna gidecek.Bu kurulun görevi size verilen raporun yönetmelik hükümlerine göre verilip verilmediğini kontrol etmek ve SADECE ONAYLAMAK.. Eğer ONAYLAMIYORSA sebepleri ile birlikte aynen iade edip başka bir rapor istemek.BU KURULUN RAPOR ÜZERİNDE OYNAMA,ORANLARI DEĞİŞTİRME,YORUM YAPMA VS HİÇ BİR ŞEKİLDE YETKİSİ YOKTUR. DANIŞTAY KARARI İLE DE KESİNLEŞMİŞTİR. Eğer % 41 olam raporunuzu düşürür veya üzerinde başka bir oynama yapar ve yorum yaparlar ve akıllarda soru işareti bırakacak kanun ve yönetmeliklere uygun olmayan birşeyler yazarlarsa raporun size teslim edildiği tarihten itibaren 1 ay içinde dava açma hakkınız var.. ;) Devletin verdiği yetkiyi kullanan hastaneleri ve altına imza atmış onlarca uzman doktoru hiçe sayacaksınız,hiçbir yetkisi olmayan 2 doktor,1 memurun sizin hakkınızda karar vermesine seyirci kalacaksınız :) Yok böyle bir olay .. Hakkınızda hayırlısı olsun.. Sağlık ve mutluluk dileklerimle...

aldığınız rapor oranı sakatlık oranı cetveli'Ne uygunca, tanı kısımları usule uygun doldurulmuşsa, bir sorun olmayacaktır.

Emeklilikte yeni rapor istenip istenmeyeceğini belirleyen başka etkenler var. İlk sigortalı olduğunuz tarih 1 ekim 2008'den önce ise, bağkur ya da emekli sanddığından değil de ssk'dan emekli olacaksanız, rapora istinaden vergi dairesinden sakatlık indirimi elde ederseniz, emekliliğinizde sizden yeni rapor istenmez.

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

oturan boğa kardeşim benim sigorta başlangıcı 1991, 6100 prim günüm var Hastaneden geçen hafta % 41 heyet raporu aldım. vergi indirimi için.Üç ay sonra işyerine bildirim gelir dendi.Umarım yüzdelik oranda bir değişme olmaz.Zaten sınırdayım.Kafama takılan şu husus raporda sürekli kısmı işaretlenmiş.ve ağır özürlü kısmında ise hayır yazısı karalanmış.EVET kısmı kalmış.Yani bana şimdi ağır özürlü raporu mu verdiler % 41 oranıyla Rahatsızlığım Kifoskolyoz ve Kekemelik Ortopedi % 36 ,KBB % 10 verdi heyette toplamda % 41 'e düşürdü.Ankarada umarım oranı düşürmez.Bu konudaki yorumunu merak la bekliyorum.

Ağır özürlü olmadığınız açık, onun için o çiziği dikkate almayacaklardır...

Ankara Maliye'den süreci takip için: Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 04-05-06 & 0312 415 27 05

Üst Alt