Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 oranlı raporla iş göremezlik geliri alıyorum. Vergi indirimi için rapor..?

lopen

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2008 de iş kazası geçirdim ve sol gözümü kaybettim emeklilik için başvurdum ve onaylandı yalnız benim sadece sizlere bir sorum olacak ben iett otobüsleri için hastaneye rapor için başvurdum bana % 20 Rapor verdiler tabiki olmadı ama aynı hastanede raporlar ankaraya gönderildi Ankara sürekli iş göremez raporu olarak bana % 41 rapor verdi ve ben emekli oldum şimdi ben vergi indiriminden yaralanmak için ve otobüslere ücretsiz binmek için ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

Siz emekli değilsiniz aslında. Size bağlanan gelir iş kazası sonucu bağlanan Sürekli İş Göremezlik Geliri. Bu geliri yaşam boyu alacaksınız ve yaşam boyu size sağlık güvencesi sağlayacak.

Emeklilik ise ayrı bir şeydir. Siz bu geliri alırken gerekli şartları tamamladığınızda onu da hak edebilirsiniz...

Sürekli iş göremezlik geliri için kullanılan cetvelle sakatlık oranı için kullanılan cetvel birbirinden farklıdır. Maalesef bir gözün görmemesi halinde %40 ve üzeri rapor alamazsınız. Bu nedenle ne erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız ne de sakat statüsünde iett kartı vb. şeyler almanız mümkün.

yani abi şimdi ben ne yapmalıyım yardımcı olursan sevinirim teşekkürler

Dediğim gibi Erdal, sakat statğüsünde sayılacak oranda rapor alamayacağın için, olası haklardan da yararlanamazsın. Onun için, yapabileceğin bir şey yok maalesef.

bülent abi ben hastaneye kendim başvurdum özürlü kimlik kartı almak için yazdım dilekçeye ve heyete girdim net bana verilen rapor yüzde 40 abi şimdi ben vergiden düşermiyim ne gibi haklara sahibim aydınlatırsan sevinirim teşekkürler abi

Sadece bir göz kaybı için mi verilder %40?

O raporla defterdarlığa gidip sakatlık inidirmi için başvuru yapacaksın (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html). Süreç sonunda rapor kabul görüp 3. dereceden sakatlık indirimi hakkı verilirse, erken emeklilik hakkından yararlanabilirsin.

Ne zaman emekli olabileceğin, ilk sigortalı olduğun tarihe bağlı:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt