Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 41 raporum var. Normal emekli olabilir miyim?

DuyguB

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

% 41 raporum var ve engelli olarak prim yatıyor bu süreç içerisinde malulen emekli olmak istemiyorum. vergi indirimi belgemde yok.

Şartları uyarsam normal emekli olma hakkım var mı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Tek başına rapor almak veya var olan rapor size erken emeklilik hakkı vermez erken emekli olmak istiyor iseniz vergi indirim hakkı almanız şart
İlk işe giriş tarihi 5510 sayılı yasadan önce ise şu tablodan,

2008_oncesi.PNG

5510 sayılı yasadan sonra ise şu tablodan,
2008_sonrasi.PNG

Faydalanarak emeklilik zamanınızı hesaplayabilirsiniz.

Engelli raporum var ama sorun şu ki engelli olarak prim yatırılması. Normal emeklilik için sorun olmaz sanırım

Primleriniz yatırılması yeterli Engelli prim veya sağlam prim diye bir tabir yok siz ister engelli hakkınızı kullanarak emekli olabilir, İster iseniz normal sağlam bireyler gibi emekli olabilirsiniz tamamen size kalmış bir olay.
Ama önerimiz vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmanızdan yana çok prim ödemek çok emekli maaşı alacaksınız anlamına gelmez hemen emekli olup ayaklarınızı uzatıp :) emekli maaşının tadını çıkarmak en mantıklısı olacaktır.

Ben 2 kez vergi indirimi için çok kere başvurdum ama malesef ki olumsuz olarak geri dönüyor yeni yasaları da saçmalık buluyorum. 2008 den sonra vergi indirimsiz emekli olabiliyorlarmış peki 2008 den öncekilere alamayanlara yazık değil mi? Görüyorum ki saçma sapan ve ne kadar çok haksızlık yapan kanunlar var.

Şaşırıyorum!

Burası Türkiye Pazartesi sabah bir kalkarız kanunlar değişmiş hayda tekrar hesap yaparız emeklilik için ..:)

Bende bu yüzden malulen emeklilik için hiç uğraşmak istemiyorum zamanı geldiğinde ancak o zaman araştırırım olursa olur olmazsa artık nice 60 yaşlara :)

Allah uzun ömürler versin ve İşleyen demir pas tutmaz diyelim...

Üst Alt