Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

muraat3434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben yaklasik 4senedir psikolojik tedavi gormekteyim.hastanede bana tani olarak atipik psikoz tanisini koydular.ayni zamanda da engelliyim.yuzde41 astim ve isitme engelliyim.simdi erken emeklilige basvursam emekli olabilirmiyim.lutfen cevap yazip beni bilgilendirirseniz cok mutlu olurum.saygilarimla

-staj değil- tam primden yatırılmış gün,ay,yıl olarak sigorta başlangıç tarihinizi,
gün ay yıl olarak yine doğum tarihinizi,
hangi statüden emekli olacağınızı belirtirseniz ancak ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabiliriz.

10/12/2003 ssk baslangic tarihim
10/06/1982 dogum tarihim
toplamda 3600 gun yatmis ssk gunum var.
yuzde 41 engelliyim. ve suan 4 senedir psikojik tedavi gormekteyim. teshis olarak sizofyen teshisi koydular.

vereceginiz cevap icin tsk ederim.saygilarimla...

Murat, durumun -ilgili bölümlerini aşağıya aktardığım- maluliyet cetveli'nde belirtilen şartlara uyuyorsa (bunu doktorun söyleyebilir sanırım), hemen malulen emekli olabilirsin. Bunun için sigorta müdürlüğüne başvurman yeterli. Seni hastaneye sevk ederler...

PSİKİYATRİ
1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi
9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
10. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)​

Ne zaman emekli olurum

Merhaba ben yüzde 41 astım ve isitme engelli bireyim ilk raporumu 2011 tarihinde aldım vergi indirimi icin müracaat ettim tekrardan heyete girmemi söylediler 2 inci heyette kabul edildi raporum sürekli
ben 27 şubat 2002 de askere gittim ve geri hizmet olarak 535 gün askerlik yaptım
10.12.2003 de sigortali olarak calismaya basladim
toplam primim 3540 gün

ayni zamanda 6 senedir psikolojik tedavi görmekteyim ilk teşhis şizofren di hastaneye yattiktan sonra bipolar bozukluğu na döndü defalarca kez intihar ettim gunlerce yogun bakimda kaldim senelerce calisamadim şuan calismaya yeni başladım ama hala iyi değilim

benim erkenden emekli olma gibi bir hakkım varmı varsada ne yapmam lazım Allah rızası icin bana bir yol gösterin

muraat3434

535 gün askerlik borçlanması yapabilirsiniz. Bunu yaptığınızda sigorta başlangç tarihiniz de 535 gün geri gider (10.12.2003 - 535 gün). O tarih üzerinden 19 yıl 4240 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Primler tamam olduğunda çalışmadan sürenin gelmesini bekleyebilirsiniz.

Eğer %41 olan rapor yükselir ve %60 üzerine çıkarsa, vergi indirim derecenizi yükseltebilirsiniz. 2. derece sakatlık indirimine geçerseniz, 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 primle emekli olabilirsiniz.

Üst Alt