Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 sakatlık raporu %35'e düşüren Maliye'ye nasıl itiraz edebilirim?

Bolulu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

be nde yıllardır ihmal eettiğim sakatlık raporunu almak için vergi dairesine başvurdum. devlet hastanesine gönderdiler. yapılan mayane ve filimlerden sonra %41 raporu vermişler .elime geçmedi hastane o rapaoru vergi dairesine göndermiş. onlarda bu raporu ankaraya göndermişler.
oradan bir yazı geldi bizim rapor %35 olarak düşürülmüş vaziyette.
Vergi dairesine itiraz için gittim onlarda maliye bakanlığı merkez sağlık kuruluna itiraz edebilirsin dediler.
hiçbir yere başvurmadım ne yapmam lazım bilgisi olan varsa yazarsa memnun olurum

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kuruluna itirazını resmi bir dilekçeyle iletebilirsin

İlgili Cetvele göre %40 ve üzeri işgücü kaybı oranı alamayacak bir durum varsa, itiraz etmen anlamsız olur. Ama yok, rapor oranın cetvele göre %40 üstünde verilmesi gerekiyor idiyse, red kararını gönderen yere aşağıdaki dilekçeyi kendine göre düzenleyerek itiraz et (Danıştay kararının da çıktısını al ve dilekçeye ekle):
....'na​

tarih​

... tarihinde sakatlıktan dolayı vergi indiriminden yararlanmak için kurumunuza yapmış olduğum başvuru, yetkili hastanenin vermiş olduğu %41 oranındaki işgücü kaybı oranını gösterir rapora rağmen reddedilmiştir.

Yetkili hastanenin %41 olarak belirlediği işgücü kaybı oranımın Kurumca %35'e düşürülmesinin, halen yürürlükte olan 16 Temmuz 2006 tarihli Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'le bağdaşmadığı, iş bu sebeple vergi indirim başvurumun Merkez Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini ve %41 işgücü kaybı oranımın onanmasını; %35 işgücü kaybı oranı olduğunda ısrar edilmesi halinde ise Hakem Hastanesine sevkimin yapılmasını; aksi halde "Sakatlık Oranının Tesbitinde Uygulanacak Usul"üne ilişkin olarak Danıştay'ın (EK 1) vermiş olduğu, "Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir." kararı çerçevesinde hukuki sürece başvurmak durumunda kalacağımı arz ederim

EK 1: Danıştay Kararı (4. DAİRE - E. 2000/3457 - K. 2000/4508 - T. 06.11.2000)
Danıştay 11. Daire Esas No: 2007/10788 Karar No: 2009/4198
adın soyadın
imzan​
tc kimlik numaran
adresin
telefonun

çok teşekkür ederim admin ve esas dilekçe örneğini gönderen oturan boğa alalh razıolsun allah ne sıkıntın ne isteğn varsa versin(amin)

İnşallah sonuç da güzel olur... Dilekçeye iki adet danıştay kararını eklemeyi ihmal etme e mi.
Ve eğer sonuç olumsuz olursa, hukuki süreç başlatarak hakkını arayabilirsin.

Danıştay kararı derken neyi kasdettin

Dilekçenin sonunda EK 1 olarak iki tane link var. Onlara tıkladığında danıştay karar metinlerini göreceksin. Onların çıktısını alıp ekle...

merhaba arkadaşlar bende aynı derten muzdaripim,
16.06.2009-tar.de vergi indirimi için bağlı bulunduğum vergi dairesine baş vuruda bulundum, egt.arş.has. sevk alıp astım rahatsızlıgımdan %20, Kronik hepatit ten %30 ,toplamda %44 rapor alıp merkez sağlık kuruluna gönderilmiş (gön.tah.19.06.2009. )
raporum 15.09.2009 tah. bana %30 olarak geldi

benim itiraz için belli bir sürem var mı,varsa hangi resmi kanaldan başvuru yapmalıyım...

bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim,

şimdiden Teşekkür ederim...

İrfan bey, yukarıdaki dilekçeyi kendinize göre uyarlayıp sizin başvurunuzu reddeden kuruma itiraz edin.
Ve, bugünün işini yarına bırakmayın :) Haftaya halledin itiraz konusunu

:confused:teş.ederim bülen bey benim anlayamadım konu dilekcemi nasıl gönderecegim,dilekceme başka bir şey eklemem gerekiyormu,hafta içi vaktim olmuyor,ve hastaneye sık gittiğimden dolayı izin problemim oluyor,ve iş veren tarafından hastalıktan veya izin alırsam işten çıkarılma uyarısı yapıdı...:(

Size red yazısını neresi gönderdiyse, dilekçeyi oraya hitaben yazın ve defterdarlıksa orası, bir yakınınızla dilekçeyi defterdarlığa sunun.
Sizin gitmenize gerek olmaz.

teşekkür ederim iyi geceler en kısa sürede halledeceğim inşallah Allah ' ın izniyle Allah ' a emanet olun

Teşekkürler arkadaşlar(özellikle otoran boğa) iyiki varsınız iyikide ben üye olmuş sizleri bulmuşum.neticeyi bildireceğim

son defa bir soru daha soracağım itiraz dilekçemi Maliye Bakanlığı Gelir İdresi Başkanlığı merkez sağlık kurulu dersem yerine ulaşır mı?açık adresi felan varmı?Ankaranın hangi semti Ben küçük bir şehirde yaşıyorum Ankara'nın en küçük mahallesi boludan büyük :)

Sizden cevap gelmeyince bolu defterdarlığını telefonla aradım
''maliye bakanlığı gelirler idaresi başkanlığı merkez sağlık kurulu'na göndermen yeterli dediler

SLM.ARKADAŞLAR İTİRAZ DİLEKÇEME ŞÖYLE BİR CEVAP GELDİ.

ilgi : 16/11/2009 tarihli dilekçeniz,

Dilekçeniz üzerine, sakatlığınızı tam ve açık olarak belirten bir rapor olmak amacıyla yemiden hastaneye sevk edilmeniz husuus bugünkü yazımızla Bolu Valiliğine bildirilmiştir.

Bilgi edinilmesini,durumunuzun anılan valilikten takibini rica ederim.

Öznur AYAZ
Başkan a.
Müdür​

Arkadaşlar ankara numune hastanesine sevkediyorlar oradan tanıdık doktor bilen var mı?

Tanıdık doktor ne kadar iş görür bilemiyorum. En çok, işgücü kaybına neden olan hastalık/sakatlık ile ilgili uzmanın özel muayenehanesine gidip bi muayene parası bayılırsanız işiniz biraz kolay olur diyebilirim, o kadar.
Biraz meşakkatli olacak, ama inşallah sonu güzel olacak..

Slm arkadaşlar dostlar

daha öncede yazdığım gibi devlet hastanesinden aldığım %41 egelli raporumu maliye bakanlığı %36'a indirmişti, itiraz etmiştim ankara numune (hakem) hastenesine çağırmışlardı
gittim orada 2 gün kaldım tekrar muayene filim ve kurula girdim (hepsine de ayrı ayrı para aldılar tabiki) netice geçte olsa geldi ama çok üzücü %22'e düşürmüşler raporumu.
tekrar itiraz mı edeyim yoksa bu bizim kaderimizdir mi deyip çekileyim köşeye

Hadi ya yuh, bence sonuna kadar mücadeleye devam, mahkemeye gidin derim...

Arkadaşım, rahatsızlığınız nedir, hangi polikiliniklerden rapor aldınız.Dolaştığınız polikilinikler sakatlığınızı oran olarakmı belirti yoksa sakatlık cetveline göre birinci veya ikinci evre veya atıyorum tablo 4-1 maddesine göremi yazıldı.Son dediklerim yazıldıysa oranlar sakatlık cetvelinde bellidir, fazla düşüremez fakat hastane oran belirttiyse cetvele göre oranlar düşebiliyor.ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERLECEK SALIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELK Bu sayfayı incele ,ekler için tıklayınız denilen yere tıkla orada tablo cıkacak.

Bu konuda en çok zararı suistimalciler yüzünden uzuv kaybı yaşayan insanlar gördüğü kanaatindeyim..

Engelli olmayıp da engelli raporu almak isteyen erken emekli olayım uyanıklığı içerisinde olanlar yüzünden devlet kuru yaş farketmeksizin ateşe atıyor.

Bu insanları bulup sahtekarlıktan içeri atsana....

Örnek adam müdür şeker hastası %20 lik hasarı var %60 özürlü ile bir tutulmak istiyor.Be insafsız müdürsün zaten altın kuru birde 15-20 senede emekli olup ikinci işin hesabını yapıyorsun...

Engelli askeri ücretle çalışıyor zaten adam bide gelsin senin hakkına göz diksin yeryüzünde böyle bir acayip millet varmıdır acaba?.

çok basit

BİMERe gir ve karşına çıkacak formu doldurup gönder. Elini bile sürmeden işini takip ediyorlar sana da rapor ediyorlar.

Allah cümlemize kolaylıklar versin

ben özürlülük ölçütü sınıflandırmasını inceledim astım hastaları için herhangi bir değer verilmemiş. yani astım hastası olanlara sanırım sıfır verildiği için bu arkadaş % 30 sadece tek hastalıktan rapor almaktadır. astımdan dolayı % rakam alması bence güç.

Üst Alt