Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4100 işgünü ile işten ayrılsam 17 yılı çalışmadan bekleyip emekli olabilir miyim?

ugurakturk68

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben aksaray'da özel bir şirkette işci olarak çalışıyorum. işe 10/06/1997 yılında başladım. %45 sakatlık raporum var ve şu an vergi indiriminden faydalanıyorum. Toplamda 4100 gön pirim günüm var. bu raporu 2005 de almıştım.
benim hesabıma göre 3600 iş gününü 15 ylı doldurduğumda emekli olabilirim diye düşünmüştüm, ama sgk na müracaat ettiğimde benim ancak 17 yılı dolodurduğumda ve 3800 iş gününü doldurduğumda emekli olabileceğimi söylediler.
öğrenmek istediğim, şu an sahip olduğum 4100 işgünü ile işten ayrılsam ve 17 yılı çalışmadan beklediğimde 17. yılda emekli olabilir miyim, yoksa 17 ylı doldurana kadar aralıksız çalışamam mı gerekiyor?
bu konuda net bir bir bilgi alamıyorum. bu soruma bir yanıt verirseniz size minnettar kalırım.

sabırınız ve anlayışınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba,
17 yıl doldurduktan sonra sigortadan çıkış yapmanız halinde emeklilik hakkınız kaybolmaz.Emeklilik için gereken şartları tamamladığınız anda sigorta çıkışınızı yapabilir; sigortalı olmadan emeklilik için beklemeye geçebilirsiniz.Bu süre zarfında sadece sağlıktan yararlanamazsınız.Maaşınızda da az bir düşüşe yol açar.

Emekliliğinizin şartları 17 yıl hizmet,Bir başka değişle 10/06/2014 tarihinde ve kıdem tazminatı hakkınız kaybolmadan(SSK'dan kıdem tazminatı hak etmiştir)yazısını alarak işten ayrılabilir ve vakti geldiğinde emekli maaşınız bağlanır.

arkadaşım benden sana tavsiye emekli olacağın zamana kadar çalış çünkü son 3,5 yılın ortalaması alınıyor emekli maaşı hesaplanırken ve en sonki aldığın maaş üzerinden yani sen emeklilik için müracaat yaptığında iki üç yıl önceki yani ne kadar süre boş durduysan o zamandaki rakamlar üzerinden katsayı hesaplanır.Ama paraya ihtiyacın varsa 17 yılı doldurduktan sonra SGK dan kıdem tazminatını alabileceğine dair bir yazı alıp tazminatını alarak işten ayrılabilirsin

esrarengizadam25,
emeklilik maaşlarının hesaplanmasında son 3,5 yıl kıstası kalktı. Şimdi bütün yılların ortalaması baz alınıyor.

Üst Alt