Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

42.03 yan görüş sağlayan ek iç cihaz talep ediyorlar!?

dr.mbca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
42.03 yan görüş sağlayan ek iç cihaz
Bu kodla ilgili tertibat yapan var mı
Kamera mı yoksa ayna mı takılacak?

Bu kodla ilgili bu hafta başım çok ağrıdı. Yeni araç aldım bu hafta tertibat için işlemler başlayacak ancak 42.03 kodu için bayi tertibatçısından 2000 tl fiyat almış sebebi de yanlara iki kamera ortaya da bir adet monitör takılacak olması.
Bunun üzerine bu kodu araştırmaya başladım ve ayna ile bu sorunun çözülebilir olduğunu söyleyenler oldu
Son olarak Ankara tse 'yi aradım konuştuğum kisi bana ayna da takılabilir ancak kamera tam görüş sağlıyor eğer ayna takarsanız aracınızın projesi gecmeyebilir dedi . Sizce ne yapmalıyım

dr.mbca
Bu kodu genelde işitme engelliler ile Monoküler için yazıyorlar.
Kesinlikle bu koda karşılık aynadan başka bir cihaz arayışına girişmeyin, istenen sanki elektronik bir cihazmış gibi algı oluşmasına meydan vermeyelim. Kimse size yanlara kamera gibi bir tertibat dayatmasında bulunamaz.
Sürücü adayları ve sürücülerde aranan sağlık şartları yönetmeliğinde işitme engellilere ancak ayna tertibatı yazılacağı açıkça belirtilmektedir.

[FONT=&quot]2) (1) numaralı alt bentte belirtilen [/FONT][FONT=&quot]kriteri[/FONT][FONT=&quot] sağlayamayanlar ve tam işitme-konuşma engelli olanlar aynı kategoride değerlendirilir. Bu kişilerin kullanacakları araçta kişinin [SIZE=4]görüş açısını artırmaya yönelik ayna tertibatı[/SIZE] ve ek-2’ deki işaret kullanılmalıdır.[/FONT]

Hocam sağ ayak dizden katlanmıyor ve kısa sol kulak 0 sağ kulak yüzde 30 duyuyor

dr.mbca
Size de o kodu işitme kaybından dolayı yazmışlar, yukarıdaki mesajım geçerlidir.
Yönetmelikte açıkça ayna kelimesi geçiyorken bizlere elektronik cihaz dayatmasına asla boyun eğmeyelim.
Basit bir ayna için proje çizilip ruhsata işleneceğini kim söyledi ?
ÖTV muafiyeti için işletmek istiyorsanız bu zaten hareket ettirici aksam üzerinde değil.
Sağ diz kısıtı için otomatik vites ve sola alınmış hız pedalı kodu yazmışlardır, onlar ÖTV ve MTV muafiyeti için yeterlidir.

dr.mbca
Bugün oturduğum ilçe emniyet müdürlüğü trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğüne gittim.
Özellikle bu "42.03- yan görüş sağlayan ek iç cihaz" kodunu sordum.
Hiç kimse standart olarak şudur diye bir şey söyleyemiyor.
Tarif ettiğim, orjinalden biraz daha uzun, hafif bombeli olduğundan 180 derece geniş açılı görüş sağlayan iç dikiz aynası için olur tabii dediler.
Kör nokta için dış dikizlerin iç kısmına bere tane küçük yuvarlak kör nokta aynası yapıştırmak yeterli, bunu da sözlü olarak teyit ettirdim.
Peki dedim böyle basit bir aksesuarı niteliğinde olan bu tertibatların ruhsata işlenmesine gerek var mı, hayır yok dediler.
Ayrıca engelli park kartı başvurusu da yaptım.
Ruhsat ve ehliyet fotokopisi, orada doldurulan bir form ve 2 adet vesikalık fotoğraf tamam.
Hazırlanacak ve yarın gidip alacağım.

Üst Alt