Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 engel oranı ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Umut00

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Kimlik kartımı bugün aldım %42 engel oranım var. Ötv indiriminden nasıl yararlanıyoruz. Yararlanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mı acaba tekrar rapor alıyormuyuz sürücü olabilir için

yararlanamazsın en azın yüzde 80 - 90 olacak raporunuz...

ozmuşlu
kardeşim niye yararlanmasın 80 - 90 nedir hem :)

engel türü eğer ortapedik ise % 1 bile yeterli artık.

Ortapedik engeliniz varsa %40 ve üzeri oranlarda rapora ayrıca H sınıfı ehliyetine sahip olmanız gerekmektedir. Ehliyetinizde herhangi bir tertibat gerektirecek durumlarda ÖTV indirimli araç alımından faydalanabilirisiniz. Engel durumunuza göre değişkenlik gösteriyordu ve bu duruma göre ÖTV muafiyetinden faydalanabiliyorduk. Yeni bir düzenleme ile tüm %40 ve üzerine ÖTV muafiyeti getirilecek deniyordu.

DoaN
40 üzeri herkese verilmesi imkansız öyle bir konu hiç gündemde olmadı olsa bizede sınır getirmezlerdi onu serbest bırakacaksa nediye aracı sadece engelli kullanır şartı koydu benim eşim aracı kullanamıyor o dediğini AKP asla yapmaz aksine işi zorlaştırmak için ellerinden geleni yapar çok ümitlenmeyin

getirilecek deniyordu.

öyle değil kardeşim zaten denilen denildi. Öncelikle ortapedik engeli olanlar için bir oran söz konusu değil yani kalıplaşmış herkesin kabullendiği % 40 artık yok. Ortapedik engeliniz varsa oranın % 1 bile olsa ötv muafiyetinin önü açılır. Bak önü açılır diyorum verilir demiyorum :) çünkü öncelikle heyete gireceksiniz ve raporunuza "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" açıklamalı heyet raporunu alacaksınız. Ondan sonrada il sağlık kurulunda ki komisyona girip ehliyetinize engelinize ile ilgili kodların yazılması gerekiyor. Ondan sonrada gdeceksiniz vergi dairesine raporlarınızı ehliyetinizi göstereceksiniz. Vergi dairesi tamam ötv muafiyetinden yararlanıyorsun derse gidip araç kuyruğuna girebilirsiniz. :)

Arkadaşlar merhaba yanlış anlaşılsın istemem. %40 ve üzeri sadece ortopedik engeli olanlar için (diğer engellerin toplamı ile
%40 demiyorum) yeni bir düzenleme olacak deniyordu. %40 ve üzeri ortopedik engeli olanların tamamı ÖTV muafiyetiden faydalanabilecek deniyordu. Şuan ki mevcut düzende engelin durumu ve özel tertibata göre ÖTV muafiyeti değişiyor. Örneğin bir direksiyon topuzu engel durumu kaç olursa olsun ÖTV muafiyetine girmiyor. Ama %40 üzeri herhangi bir ayakta (sağ veya sol) engeli olanlar ve H sınıfı ehliyete sahip otomatik vites araç kullanır ibaresi olan herkes ÖTV muafiyetinden faydalanabiliyor.

DoaN
insanşara yanlış bilgi veriyorsun . ortopedık engellılerde % oranı aranmaz şayet senın dediğin gıbı olsaydı % 24 oranda 2 ay once alamazdım . arabayı kullanan uzuvlarda el ayak gibi sakatlık var ise doktor uygun gördüğü takdırde % oranına bakmadan engellı ehlıyetı ve ötv muafiyetı olur . şayet iç hastalığı varsa tansıyon seker kalp vs bunlarda oran % 90 ve üzeri olmalıdır .

benim raporumda %5 ortopedi engeli var. Flexion 110 derece. ÖTV siz araç için hiç bir işlem yapmadım çünkü şuan ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum gerçekten ihtiyacı olanların alması daha doğru olacaktır.
Baktığında toplu taşımada uzun süre ayakta duramıyorum, otobüs seyahati yapamıyorum kasılmalardan dolayı ama bi şekilde halledebiliyorum. O yüzden her rapor alan ötv siz araç alamaz arkadaşlar.

DoaN

Çok geriden takip ediyorsun güzel ülkemizi :)

H sınıfısı diye bir ehliyet yok artık mazide kaldı H ehliyet. Şimdi H ehliyet ne oldu zaman diyeceksin. Onu googleye girip H sınıfı ehliyete ne oldu diye yazmalısın. karşına büyük puntolarla "H sınıfı ehliyet, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırıldı" bu açıklama çıkar.

Bak demekki 1 Ocak 2016 sonra bu ülkede bir şeyler değişmiş. Şimdi biraz araştırman lazım.

lütfen siyaset yapmayalım.

ne yapalım mesela hiç eleştirmeyelim değil mi, bize ne yaparlarsa yapsınlar hepsini alkışlayalım. o yaptıysa doğru yapmıştır bizi düşünür diyelim değil mi hep.

mesela aynı yıl içerisinde iki defa MTV ödeyeceksin derler, doğru yaptılar diyelim değil mi. Güzel yaptı diyelim. Kaynak lazım çünkü hazineye değil mi. Olan kaynağa ne yaptıklarını hiç düşünmeyelim mesela değil mi ?

Sonra güçlü şirketlerin vergilerini affetsin ooo çok güzel yaptı diyelim değil mi.

Sonuç olarak siyaset yapmıyor burda kimse, herkesin bir şekilde bir noktada canı yanıyor onuda şurada bir kaç kelime ile dışa vuruyor.

Merak etme o siyaset dediğin her ne ise onu sana bana bırakmaz onlar. Yani sen ne kadar çok istesen de bu ülkede siyaset zaten yapamazsın.

Merhabalar benim %49 engelim var ve ortopedik, ama raporumda özel tertibatlı araç veya ötv yazmıyor, bende il sağlık komisyondan engelli ehliyeti aldım, 78 nolu kodda var sadece otomatik vites kullanabilir yazıyor, araç alabilir miyim bilginiz var mı, yada şimdi hastaneye başvurup özel tertibat mı yazdırmam gerekiyor, bilgisi olan varsa bi cevap yazabilir mi

lütfen siyaset yapmayalım.

Sen buradaki yorumların neresinde siyaset gördün herkes yardımcı olmaya doğru bilgiler vermeye çalışıyor he tabi bu işlerin buraya gelmesinde işerin bu kadar zorlaşmasında hakkı olan engelli zorluk çıkarmakta İKTİDARIN İSTEDİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR. Kendim yaşadığım hiç net olarak bunu yazdım

OğuzhanSarı
Mecburen tekrar engelli heyetine gireceksin heyete girerken KOM,SYON KARARINI da mutlaka evraklarının arasına ekle çünkü ortopedi doktoru komisyon kararını soruyor

Üst Alt