Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 engelliyim. Engelli Maaşı alabilir miyim?

HayalimCalismak

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
%42 Engelliyim, 18 yaşından büyüğüm, Askerlikten muaftım. İşsizim, Ne bir aracim ne bir tasinmazim var. Hicbir seyim yok. Annemin yaninda kaliyorum. Annem maas aliyor diye engelli ayligi alamiyorum.

Üniversite için ikametgah değiştirmem gerek aynı ilçe sınırlarında dayımlarda kalacağım.

Dayım emekli 2200 TL maaş alıyor. Başka hiç bir şeyleri yok sadece maaşları var. Bir dayım bir yengem aynı evde oturuyor. İkametgahımı onların yanına alırsam engelli maaşı alabilir miyim?

HayalimCalismak
aynı ilçe sınırında oldugn için aynı vakıf bakar dosyana.heyet adres değişimi kabul ederse dayınlarda kalman kılpayıda olsa 2022 maaşa engeli ortadan kaldırıo.burda şöle bişi var öğrenım kredısı alırsanız maaş gene olmayabilir.2022 de adı ne olursa olsun haneye gien tüm gelırler hesaplamaya dahıl edılr sadece emsal kıra bedelı gelırden düşülür bu avantajdır.annenızle ıkamet ettıgnız ev kıra mı sızın mı.gidecek oldugnuz dayınız kırada mı kendı evı mı.
Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
Evet dikkate alınmaktadır.
aldığınız burs karşılıksız yani geri ödemeli değilse 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir.
ama burs alıyorum derken, geri ödemeli KYK öğrenim kredisini diyorsanız, dahil edilmez.
Soru 59: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Evet, dâhil edilmektedir.

-mka

Annemle ikamet ettiğimiz ev ne kira ne de bize ait. Daha miras paylasilmadi kimin yeri neresi bilinmiyor. Mirasçıların tapuları yok. Tek tapu var ama annemin adina emlak beyannamesi var oturduğumuz evin. Dayimlarin evi kendilerine ait.

HayalimCalismak
bekar olma nfarketmez kırayı kıra düşülünce avantaj sağlardı o yüzden sordum.okuldan dolayı geri ödemelı öğrenim kredisi alırsanız dahil edilmez.diğer burslar dahil edilir.dayının yanında ıkamet ettığında şartın tutuoda heyet nıe annenle değilsin die sorabilir

Hocam yani aylık alabilirim. Peki başvuru sırasında nasıl bir işlemler oluyor?

-mka

Nasıl yani o belgedekileri yapıyorsun derken? Mesela o belgede yapılması gerekenler ne? Geçen benden kimlik fotokopisi ve raporun çıktısını istediler sonra da sosyal yardımlaşmada ki personel bir kâğıtta çıktı aldı buraya imza at dedi başka da birşey demedi.

HayalimCalismak
başvuru edınce senden gelirlerinle ilgili bilgiler istenır.banka tapu tarım müd.beledıye gibi kurumları dolaşıp o belgeyı ımzalatırsın.

Üst Alt