Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 ile onaylanan rapor için sonradan kontrol muayenesi ister mi?

salimba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba değerli admin

İstanbul fatih teki vergi dairesi müdürlüğünden talep ettiğim vergi indiriminden yararlanarak emekli olmak için istenilen evrakları doldurdum %42 ile sağlık kurulu heyetinden raporum onaylandı vergi dairesine gönderilecek benim merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bu rapor sürekli midir yoksa belli yıllar arasında yenilenmesi gerekir mi örneğin 2 yılda bir gibi yoksa yaşadığım sürece normal emekli gibi maaş alacakmıyım saygılarımla.

1975 doğumluyum 1990 temmuz ayında ssk başlangıç 6500 pirim günüm var 24 haziran 2019 tarihinde %42 ile sağlık heyetinden rapor aldım vergi indiriminden yararlanarak emekli olacağım normal şartlarda 52 yaşımı bekleyecektim güncel sgk nın emekli maaş hesaplamasına göre 1936 lira maaş alacağım gözüküyor ben bu durumda vergi indiriminden yararlanarak kaç lira ile maaşa bağlanırım yardımcı olursanız sevinirim

@salimba

Merhaba,

Sgk'nın hesaplamasıyla bağlanacak maaş arasında +-50 TL oynar, ben 10 ay önce emekli oldum, Sgk'nın hesapladığından 40 TL eksik bağlandı. Bildiğim kadarı ile vergi indirimi olması maaşın artacağı anlamına gelmiyor.

Aldığınız raporda yazıyor olmalı.. Süreli ise bitiş tarihi yazar.. Birde artık e-rapor'a geçildi, E-Devlet üzerinden görebilmeniz lazım.. Rapor sürelide olsa süresiz de olsa SGK her zaman kontrol isteyebilir.

salimba
Rapor geçerlilik süresi elinizdeki raporda yazıyor zaten.

rapor hakkında

MERHABA DEĞERLİ ADMİN

24 haziran 2019 tarihinde % 42 ile 2 yıl geçerli heyet raporu aldım hastane daha vergi dairesine raporumu bildirmemiş bu süreç ne kadar sürer ve emekli olmama mani bir durum olur mu kimi diyor vergi dairesi puan kırar kimi diyor sgk puan kırar bunun doğru olanı nedir beni aydınlatır mısınız. son bir soru daha % 10 hiper tansiyondan % 35 uyku apne sinden aldım % 45 yapar raporumda neden %42 oldu nedenini bilen var mı saygılar sunarım.

rapor hakkında

merhabalar değerli admin

24 haziran 2019 tarihinde % 42 ile 2 yıl geçerli heyet raporu aldım hastane daha vergi dairesine raporumu bildirmemiş bu süreç ne kadar sürer ve emekli olmama mani bir durum olur mu kimi diyor vergi dairesi puan kırar kimi diyor sgk puan kırar bunun doğru olanı nedir beni aydınlatır mısınız. son bir soru daha % 10 hiper tansiyondan % 35 uyku abnesinden aldım % 45 yapar raporumda neden %42 oldu nedenini bilen var mı saygılar sunarım

rapor hakkında

değerli arkadaşlar %42 ile raporum var vergi dairesinin sitesinden baktığımda raporum bakanlıkta cevap bekleniyor yazıyor bundan sonraki süreç için bilgisi olan var mı beni aydınlatır mısınız.

salimba
Raporun maliye merkez sağlık kurulundan onaylanıp gelmesi ortalama 4 ay sürmektedir. Onun için şimdiden beklentiye girip stres yapmayın.

rapor hakkında

merhabalar,

eviss.ivdb.gov.tr ye girdiğimde rapor bakanlıkta cevap bekleniyor yazıyor bu hangi bakanlık acaba bilen var mı yardımcı olacak bir arkadaş varmıdır.

saygılarımla..

salimba

Evesis'de bakanlık beklemek ne demek bilemedim. Vergi indirim hakkınız vardı ve buna istinaden emeklilik için sigorta müdürlüğüne mi başvurdunuz?

merhaba oturan boğa Bülent Bey uyku apnesi ve hiper tansiyondan %42 İle raporum var hastane vergi dairesine gönderdi vergi dairesi de bakanlığa gönderdi hangi bakanlık olduğunu bilmiyorum takip için eviss.ivdb.gov.tr bu web adresini verdi baktığımda ilk önce hastaneden rapor bekleniyor yazıyordu daha sonra raporunuz bakanlıkta cevap bekleniyor yazıyor bu hangi bakanlık acaba maliye mi sağlık mı çalışma bakanlığımı veya hangi bakanlıksa nasıl bir cevap bekliyorum bilen var mı diye sormuştum tekrar yardım ederseniz sevinirim.

salimba

Siz emekliliğe hak kazanmak için defterdarlığa gidip vergi indirim başvurusu yaptınız. Hastaneden aldığınız rapor da şimdi Ankara sağlık kurulunda. Orada geçen "bakanlık" ne anlama geliyor bilmiyorum. Anlamsız. Çünkü kurul karar verip defterdarlığa bildirir sonucu, orası da size iletir. Sonra siz o sonucu alı sigorta müdürlüğüne gider ve erken Yaşlılık emekliliği için başvurursunuz.

salimba...hocam bakanlık yazan, raporunuz merkez sağlık kurulunda şu an ve değerlendirme aşaması için cevap bekleniyor yazmış,cevap geldiğinde eviss de görünecek veya siz de mevcut telefon numaralarından öğrenebilirsiniz..kolay gelsin..

Üst Alt