Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 İşitme engelliyim ve kurumum beni ağır şartlarda çalıştırıyor..?

honda48

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
B İşitme kaybım var kamu görevlisi olarak çalışıyorum fakat çalıştığım yerde sorumluluk ve yetkililendiriyorum engelli olmama rağmen iş yerimdeki sorun benim moralimi bozuyor kanuna ve yasaya göre liste varmıdır. (yani çalışma yerindeki işveren tarafından engellilere ne gibi görevlerde çalıştırabilirler sorumlu iş verilirmi yetki verilirmi) bu konularda yardımcı olmanızı istiyorum

eğer işitme kaybınızla görevlendirildiğiniz işi yapmakta zorlanıyorsanız..amirlerinizle konuşmanız gerekir..
engelli raporunuz varsa bunu hatırlatmanızda fayda var eğer sözlü olarak ilgilenmiyorlarsa makama bir dilekçe yazmanız ve raporun fotokopisini ekleyip kayıt altına aldırın..engelinizi aşacak görevler veremezler..
hangi kurumda olduğunuzu belirtmediğiniz için size yorum yapamıyorum..eminimki engelinize uygun görevler bulunur.

raporda çalıştırılamayacağın alanlar diye işaretlenen kısım var. Mesela benim raporda 'santral' diye işaretlemişler. Gel kör ki yaptığım iş telefonlara bakmak ve diğer işler. Yani bunlar hep kağıt üzerinde kalıyor.

itiraz edin hakkınızı arayın..siz sesinizi çıkarmazsanız her zaman ezilirsiniz..
madem raporunuzda böyle bir bilgi var..makama bir dilekçe yazın raporunuzuda ekleyin birde kayıt numarası alın
bakın bakalım size bu işi yaptırabilceklermi?

sen şef olsun rahatta takılıyon firdo hanım yazarsın ordan itiraz et die

ibrahim bey şef olmadan önce memurluğumuda bildim.. bana engelime uygun görevler yüklediler ama ben fazlasını istedim..istemeyebilirdim..herkes hakettiğini almalı..
o arkadaşlar demekki rahatsız oluyorlar ki şikayetlerini burda bildiriolar ve yapmaları gerekenleri burda belirtmekte bizlerin görevidir..

Firdevs hanım sizde memur musunuz? Bende SGK da yetkili memur um işitme engelliyim, işimi iyi yapıyorum diye benden habersiz imza yetkili yaptılar..sevinmeli mi? yoksa üzülmeli miyim? ama bilinen bir gerçekki; işini iyi yapan çalışkan memura daha çok iş verirler takdir etmek yerine..iş yapmaktan kaçınan o kadar normal memur var ki, sanırım asıl özürlü onlar...(cahiller en ağır özürlü grubudur bana göre):D

hayatın anlamı evet bende memurum..zaten işini iyi yapanı takdir etmişler demekki adil müdürlere sahipsiniz..
imza yetkisini alabilmişsiniz.. evet normal olupta işten kaçınanları bende gördüm..ama itiraz haklarımı kullandığımdan yeri geldi çok dost ve düşmanımda oldu.. ben çalışıcam yanımdaki oturcak yok öle yağma.. :)
size katılıyorum cahiller en ağır özürlü grubudur..birde tahsilli olup cahil geçinenleri kurumu basamak olarak kullananlarıda yadırgıyorum..

Hangi işlerde ve koşullarda çalıştırılamayacağınızı gösteren bir sağlık kurulu raporu alırsanız, o rapor kurumunuzu bağlar. Raporda belirtilen sınırlarda görevlendirmek durumunda kalırlar...

Üst Alt