Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 oranında raporum ve 4800 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

tremor

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
tremor dolayısıyla,sağlık kurulundan % 42 engelli raporu aldım,,erken emeklilik için ne yapmam gerekli,,19 yıllık sgk lıyım (askerlik içinde)4800 pirim günüm var,,şuan çalışmıyorum herangi bir işe başlayıp vergi dairesine gittiğimde yeniden bir rapor almam için tekrar hastaneyemi gönderecekler ki bu çok zahmetli ve yorucu bir süreç,,engelli raporu vermeye yetkili bir devlet hastanesinden aldım raporu,,bunu kabul etmeme durumları varmı,,birde vergi indirimi süreci nekadar sürüyor,,şimdiden cevap için teşekkürler

sgk girişiniz nezaman piriminiz ve yılınız yeterli gözük mekte yapmanız gereken 1 ay sgklı gözüküp vergi indirimine baş vurmanız yeterli 2- 4 ay arası vergi indirimi onaylanır elinizdeki rapor yeni ise yani bir kaç senelikse onunlada baş vura bilirsiniz kabul etmezler ise saglık kurulun dan alacagınız rapora göre % 40 ve üzeri rapor ala bilirseniz hemen emekli olma şansınız var

raporum tremor dolayısıyla olduğu için engelli işçi alımı yapan işverenler bu hastalığa pek sıcak bakmıyor,,herangi bir uzvunuz eksik olsa neyse diyorlar ama yüksek derecedeki tremorla iş bulmak imkansız,,çok yere başvurdum imkansız,,sgk ya bağlı olmadan başka bir yolla vergi indirimi alamazmıyım

Vergi indirimi alabilmeniz için raporunuzun Ankara Maliye Bakanlığı Sağlık kurulu tarafından onaylanıp oranın % 40'ın altına düşürülmemesi gerekiyor. Benim raporum Nisan ayında gitti halen cevap gelmedi. Temmuz ayında tatilde oldukları için Eylülü bulur dediler. 7048 gün SGK pirim günüm var, inşallah hayırlısı ile olumlu cevap alırım, Allah bekleyen tüm arkadaşların yardımcısı olsun..

Bir yakınınızın/tanıdığınızın yanında 15 gün ssk lı görünmenizde işinizi görür işe giriş yapıldıktan sonra iş yerinden çalıştığınıza dair belge alın ve maliyeye müracaat edin. Raporunuz yeni olduğu için sevk olmazsınız diye düşünüyorum. NOT: Çalışmayan birey vergi indirimine müracaat edemez..

mek1973;

Engelli olup da erken emeklilik şartlarından yararlanılabilmesi için engelli çalışanın (ücretli hizmet erbabının) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 31. Maddesi gereği çalışma gücünün en az yüzde 40’ını kaybettiğini ispat edecek şekilde sağlık raporu alması gerekir.

Engellinin hastanelerden aldığı ve ilgili müdürlükler vasıtasıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilen raporları Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu’nca ‘Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’ ve eki cetvellere göre incelenir ve oran değerlendirilmesi yapılırdı. Bu inceleme çalışan için zaman kaybına sebep olduğu gibi, zaman zaman hastaneden alınan özürlü orandan farklı bir oran çıktığı için bir hak kaybı da oluşmaktaydı. Söz konusu yönetmeliğin 15. Maddesi’nde yapılan değişiklik sonucu artık raporlar Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu’nca incelenmeyecek.

Yani hastanelerden alınan raporlar doğrudan ilgili defterdarlıklarca dikkate alınarak çalışma gücünün en az yüzde 40’ını kaybettiğini ispat edecek şekilde sağlık raporu alınması halinde sakatlık vergi indirimi belgesi verilecek. Bu da alınan raporun herhangi bir ekstra değerlendirme olmadan doğrudan işleme alınacağı ve sakatlık vergi indirimi belgesinin beklemeden alınacağı anlamına geliyor.

oturan boğa,22*03*2014 de ilk emekli maaşımı alacağım 3.dereceden emekli oldum ,,

1:bu tarihten önce herangi bir işe başlayabilirmiyim?

2:hangi statüde işe başlamalıyım(engelli emeklimi yoksa sadece emekli statüsündemi)?

3:yanlış bir sgk kaydında maaşım geri dönülmeksizin iptalmi olur?

Evet, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabilirsin. Çünkü emeklilik başvurun onaylanmış ve neticelenmiş.

Emeklilik emekliliktir. Engellisi engelsizi olmaz

Eğer emekli olup çalışan statüsünde olmazsan emekliliğin iptal eidlir. Onun için muhasebecinin sosyal güvenlik destek primi ile sigorta primi yatırdığından emin ol.

Üst Alt