Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 oranlı 2 yıl süreli rapor ile vergi indirimi de süreli mi olur?

MRM

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
1
MS ten %42 2 yıl süreli rapor verdiler. ben emeklilik için kullanacağım vergi indirimini geçen hafta vergi dairesine başvuru yaptım. oradaki memur 3-3,5 ay sonucun gelmesi sürer dedi. acaba sonucun gelmesi bu kadar uzun sürer mi birde vergi indirimi de sürelimi olur olursa emekliliğe ne gibi etkisi olur.

2 ayda gelir.Vergi indirimi sürekli olur büyük ihtimalle

Büyük ihtimalle vergi indirimi de süreli olur.
Süreli olursa:
Vergi indirimi süresi içinde emeklilik şartlarınız oluşursa başvurabilir, emekli olabilirsiniz.
Süre bittikten sonra emeklilik şartlarınız oluşursa tekrar rapor alarak vergi indirimine tekrar başvurmalısınız.
Süreli vergi indirimiyle emekli olursanız:
Büyük ihtimalle emekliliğiniz de kontrol muayeneli olarak süreli onaylanır.
Kontrol muayenesinde yeterli oranı alırsanız emekliliğiniz devam eder, birkaç kontrolden sonra emekliliğinizi sürekli olarak onaylarlar.
Kontrol muayenesinde yeterli oranı alamazsanız emekliliğiniz iptal edilir ve emekli aylığınız kesilir.

Ufukalp
Ufuk bey teşekkürler. yalnız ikilem içerisinde kaldım. bazı formlarda süreli diyor bazı formlarda süresiz diyor. bunun bir kıstası yok mu acaba sonuçta MS tedavisi olmayan bir hastalık

Maliye merkez sağlık kurulu raporunuza sadık kalarak süreli de onaylayabilir, durumunuzu rapordaki verilere göre kendisi değerlendirip sürekli de onaylayabilir, ama çoğunlukla süreli raporlara vergi indirimini de süreli vermekteler.

Üst Alt