Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 polio sekeli teşhisi raporum %25' düşürüldü!?

sadocan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm ben 2005 in baslarında rapor aldım, polio sekeli %42. gecenlerde maas için bas vurmak için tekrar rapor istediler ve % 25 rapor verdiler.
sag solu aradım, ne olacak ne yapaz, yaw işte yeni duzenleme sudur budur...
acık olarak: ben eski raprumu kulana bilirmiyim iş kurda devlet memeurlukı snavlarında ve diger sosyal haklarımda?

ama buyuzden memeruluk ısnavına giremeyenler de var. diyorlar ki artık her özurlu yuzdesine ayrı sosyal hak. peki öyleyse %40 in uzerindsekiler sınavlara girebliyordu, o zman o da sanırım %20 mi tekabul eder diyorum ama buda bir ihtimal yani yapıyorsunuz bari engelliye engeller yaratarak deil cozumleyerek yapılamaz mı bu herkes bu işten rahatsız yaralı bunasıl iş agrımayan bas lar neden agrıtılıyor. baska iş kalmadı fanatzi mi arıuyorlar insanlar kendilerine bırakın kardesim bu kadar insan magdur oldu
nedir duzenleme eski duzenin el verişsiz ve cevap verememe ve sıkayetlerden kurtulma bir cagre diye yapılırknen bu tam aksıne cagresizligi insanların iyi kötu duzenini bozma ve cıkarı varken cıkmazlara sokamanın ne almei var yanı bnu oluru ne dir aradslar
sagolun

Eğer daha önce maaş işlemlerini yapmamış ve size aylık bağlanmamışsa son aldığınız sağlık kurulu raporlu geçerli.

Elindeki raporu kullanabilmen gerek. Şu tartışmalara bir göz at:
Sakat statüsünde işe başlamış ama sonra vergi indirimi başvurusu yaptığında rapor oranın yeni yönetmeliğe göre düşürülmüşse: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=27362
Sağlık raporu alırken üzerinde tüm ibraelerin yazılmasını sağlamak için: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=331063#331063
Hukuki tartışma: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=26936

Sonuç: Kazanılmış haklarının elinden alınmasına karşı mahkeme süreci dahil her yolu denemelisin...

2006 temmuzundan önce alınan sakatlık raporları ne oplacak ?

2006 temmuzundan önce alınan fakat bu tarihten sonra dusurulen sakatlık raporlarının hakkı nedir ?
ben 2005 in başlarında polio sekeli 'D' sürekli %42 rapor almıştım ama 2007 nin 8 ayında girmiş oldugum heyette tekrar raporumun %42 old. söyleyerek anlattım fakat raporların dusuruldugunu söyledi dr. ama benim ki surekli dedim tamamen dusdu devlet dusurdu:)!:) dediler ve %25 verdiler
o kadar yere soriyorum ozida ve ökm basaknlıklara kimse bana bu eski raporumun kullana bilirmiyim bilsem hiç girmezdim bunun hukuki yolu var mı_ kazanılmış hakmı oluyor ?izlemem yol nedir
OturanBoga sitede yapmış old. ilginiz ve yardımlarınızdan dolayı cok tesekkurler
butun ark. selamlar

Ne amaçla kullanmak istiyorsun o raporu?

Bence her yerde kullanabilmen gerek o raporu. "Kullanamazsın" diyen yasal dayanağı olmadan konuşuyor bence; bürokrasinin alışkanlığı...

peki tekrar ediyorum butun haklarım için ?

bu raporu butun sosyal haklarım için en azından nyılda uc dönem acılmakta olan özurlu memurluk sınavları özurlu kimlik kartı iş kur da bulunan kaydıöın özurlu eleman olmam için yanı kısacası özurlu istihdamı için basta bu olmak üzere diger özurlu sosyal hakları ama sorumu tekrar edeyim ben 2005 de %42 polio sekeli en son 2007 de agostosta verilmiş olan %25 lik rapor verdiler ben %42 lik eski raporumu kullana bilir miyim ? (eski raporumun aslı yok fotokobisi mevcut )
tsk ler
saygılar

İnan bu sorularına kimse net cevap veremez. Tavsiyem,her başvurunda o raporu kullanmandır. Ama illa ki zorluk çıkarırlar.. Bu durumda yukarıda söylediğim hukuki süreci işletmekten başka yolun yok maalesef

2005 te aldığın sağlık kurulu raporunu hangi neden ile almışsan onun için geçerli.örnek İŞ-KUR a kayıt olmak için almışsan, İŞ-KUR un seninle ilgili tüm işlemlerine aldığın raporla başvurabilirsin

6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı... ne anlama geliyor?

"6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,"

daha önce almış oldugumuz fakat daha sonra %40 altındaki raporların gecerli olmadıgını daha önce aldıgımız %40 ın ustundeki raporu kulanılması kazanılmış hakıkız anlamında mı? acarsanı zsevnirm tsk

İşte, 2006'da yayınlanan yönetmeliğin (bkz)Kazanılmış Haklar'ı düzenleyen maddesi senin hukuki süreçteki dayanağın olacak diyorum. O maddeye ve ayrıca yukarıda bağlantısını vediğim tartışmalardaki savlara dayanarak yasal yollara başvurmalısın.

• ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
    geçerli olup
    bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

Re: 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı... ne anlama geliyor?

Aldığınız rapor 2005 tarihli.İlgili yönetmeliğe göre kazanılmış hak olduğu için hangi işlem için raporonuzu almışsanız.O işlem için raporunuz geçerli.%40 a gelince; %40 ve altında sakatlık derecesi olanlar özürlülere tanınan derecelerin altında olduğu için bu haklardan faydalanamıyorlar.Özürlü haklarından faydalanabilmeniz için Sağlık Kurulu raporunuzda derecenizin %40 ve ütünde olması lazım.
Örnek;İşe özürlü olark girmek için sağlık kurulu raporonuzun en az %40 olması lazım.

büütn haklar verliyor ama doğal olan hakkımızı bir çok mucadelede sonra verliyor(!)

Arkadaşlar, vermiş oldugunuz bilgi ve paylaşmakta bulundunuz tecrübeleriniz için cok tesekkurler ...

Üst Alt